Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Alahai, Malaysia Sekali Lagi Jadi Tumpuan Dunia Akibat Isu Mengarut

17-3-2017 01:00 PM |Dilihat:7338| Komen: 32



                                   Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l Suara Latar Oleh Vincent Loo

Sebelum ini, Ibrahim Mat Zin yang nenggelarkan dirinya sebagai Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP menjalankan upacara ritual, dengan harapan dapat melembutkan hati pemimpin Korea Utara, kemudian pergi juga Hospital Kuala Lumpur menjalankan upacara ritual di luar bilik mayat. 

Pada hari yang sama, disebabkan mengandungi babak berunsur homoseksual,  filem Beauty and The Beast telah menerima suntingan babak tersebut oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF) dan hasilnya filem itu tidak dibenarkan mengadakan tayangan umum di Malaysia sama sekali oleh syarikat Walt Disney. 

Akibat berlakunya kedua-dua insiden itu, menyebakan nama Malaysia muncul di muka depan di semua media antarabangsa dan menjadi tumpuan di seluruh dunia. 

Akan tetapi tumpuan dunia yang sedemikian, bagi kebanyakan rakyat Malaysia ianya hanya dianggap sesuatu yang mengarut. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
6
Komen: 32
Komen

Komen Terbaru

Quote Simunggu 29-3-2017 03:17 PM
sudah lah...relak lah...jangan serius sangat...bukan nya mengacau pun...anggaplah sebagai hiburan semata....sekurang kurangnya kita tak lah sekema sangat mcm korea...style rambut pun mcm tempurung...

Lain-lain Komen

Quote stayathomemom 17-3-2017 01:12 PM
Kita duk up puak2 bengong ni....tu yg naik lemak......
Quote Skuau 17-3-2017 01:25 PM
Apa ada pada nama???
Quote Mary_jane 17-3-2017 01:47 PM
Kesian malaysia punya rakyat yang sel otak nya kurang berhubung.
Quote IxoraP 17-3-2017 02:07 PM
hehehee.. kita tgk dr sudut positif.. at least dorg naikkn nma msia gitu
Quote vender 17-3-2017 02:10 PM
Cash la utk rakyat malaysia. Slalu kutuk prc ade kes pelik2. Now giliran malaysia pulak
Quote vender 17-3-2017 02:10 PM
Cash la utk rakyat malaysia. Slalu kutuk prc ade kes pelik2. Now giliran malaysia pulak
Quote saladin780 17-3-2017 02:19 PM
IxoraP replied at 17-3-2017 02:07 PM
hehehee.. kita tgk dr sudut positif.. at least dorg naikkn nma msia gitu

Klu setakat nak up kan nama malaysia..gi berak dalam tren mrt pun bleh
Quote IxoraP 17-3-2017 02:24 PM
saladin780 replied at 17-3-2017 02:19 PM
Klu setakat nak up kan nama malaysia..gi berak dalam tren mrt pun bleh

hahahahaaa...
Quote Andyscenes 17-3-2017 02:32 PM
Sektor perlancongan camne pulak naik ke turun
Quote Lollipop111 17-3-2017 03:11 PM
The problem is, xder tindakan ker drpd so called JAKIM ka, JAIS ka...klu kes khalwat no satu. tak buat lg dah tercongok kt pintu salam 3x, tak jawab terjah... rakam bogel pon bogel-lah..
Quote seramado 17-3-2017 03:14 PM
nama malaysia busuk dgn isu2 bodoh ni
Quote zamzarai 17-3-2017 03:38 PM
bila nak tangkap bomoh bangang ni
Quote ultramantujuh 17-3-2017 03:49 PM
Jakim kenapa tak berani ambil tindakan ke atas Raja Bomoh, sanggup biarkan dia memalukan negara kita
Quote surwanis 17-3-2017 04:19 PM
jakim dh kena teropong lettew ..tu yg kecut telo
Quote jofizo 17-3-2017 04:35 PM
mesti Jamal sentap sbb raja bomoh lagi mendunia.......
Quote WhiskeyScotch 17-3-2017 04:58 PM
Takda ke orang nak culik si gila ni humban ke Tampoi sana?
Quote pembisikmaut 17-3-2017 05:21 PM
IxoraP replied at 17-3-2017 02:07 PM
hehehee.. kita tgk dr sudut positif.. at least dorg naikkn nma msia gitu

Yup .. menaik-tarafkan nama malayasia dipentas dunia kerana masih menggunakan ilmu bomoh warisan tamadun melayu yang  amat tinggi itu ...

Nusa-mudahan raja bomoh boleh mendapatkan nobel prioze tahun 2017 ini ..



Quote Aizuzu 17-3-2017 05:56 PM
Hmmmm budget btoila... Kerana watak pondan kna band. Hello yg crita sutun ngan drama so shahnaz jadi sotong tu apa kes
Quote monsterwife 17-3-2017 06:01 PM
Kalau org berkhalwat cepat aje tapi kalau yg no sah2 mengamalkan ajaran tak betul dibiarkan

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091613s Gzip On
To Top