Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Gagal Lunas Bayaran, Zul Ariffin Mahu Saman Jenama Pakaian

20-3-2017 11:20 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 6050| Komen: 82


Pelakon J Revolusi, Zul Ariffin berkata dia bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap satu jenama pakaian dalam masa terdekat. Ini selepas syarikat tersebut gagal melunaskan bayaran kepadanya sebagai duta dan juga rakan kongsi.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, satu perjanjian yang mengikatnya sebagai duta dan rakan kongsi bermula Mac hingga November tahun lalu telah ditandatanganinya. 

“Saya memang tidak mengeluarkan sebarang modal tetapi saya memberikan sepenuh komitmen terhadap tempoh promosi yang telah dipersetujui bersama termasuk menjalani penggambaran di luar negara.

“Sehingga ke hari ini, saya langsung tidak menerima sebarang bayaran sewajarnya sedangkan saya mematuhi kontrak yang ditetapkan,” katanya. 


Zul juga kini berasa serik untuk bekerjasama dengan mana-mana jenama produk disebabkan hal tersebut. 

“Itu merupakan kali pertama saya membabitkan diri dalam bidang perniagaan selaku rakan kongsi, namun malang menimpa saya,” ujarnya. - CARI 

Foto: IG Zul

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 82
Komen

Previous : Dira Abu Zahar Akui Sudah Bercerai Kali Kedua

Next       : Ummi Nazeera Tak Sangka Tunangnya Seorang Yang Kelakar

Komen Terbaru

Quote Sonneblume 23-3-2017 02:43 AM
Saman je :

Lain-lain Komen

Quote Star_el 20-3-2017 09:46 AM
brand apa ni?
Quote mrs_salvatore 20-3-2017 09:48 AM
adakah brand yg nih

Quote mrs_salvatore 20-3-2017 09:50 AM
ataupun yg nih

Quote bungarose 20-3-2017 09:51 AM
G promosi dan pengambaran sampai ke luar negara tu ko dibayar ker ko g foc sebagai rakan perniagaan?
Quote asmara_me 20-3-2017 09:55 AM
aku merembes dengan zul arifin ni lepas tengok JRevolusi semalam hahahaha .. tak boleh move on hahahahaha
Quote enchante78 20-3-2017 09:57 AM

I pun rasa yg Jubah ni.
Quote boongalalang 20-3-2017 09:59 AM
mrs_salvatore replied at 20-3-2017 09:48 AM
adakah brand yg nih

Jangan lah brand ni  
Quote mrs_salvatore 20-3-2017 10:09 AM

dah kenapa kalau brand yg tuh chuols?
Quote siputsedut 20-3-2017 10:16 AM
El hombre kut sbb el hombre shoot iklan jubah tu kt oversea kan?
Quote laksmanabentan 20-3-2017 10:17 AM
brand pakaian dalaman kan....
da fotoshot kat luar negara,
xde ke pic theyollls...
Quote apiang 20-3-2017 10:19 AM
huhuhu semua kes naik, blh pomot filemm
Quote chinta89 20-3-2017 10:34 AM
nk tgu penjelasan pihak sebelah sana plk.
Quote krustykrab 20-3-2017 10:40 AM

x hensemnya jul ripin dlm gambo ni

Quote idakamaruddin 20-3-2017 10:45 AM
siputsedut replied at 20-3-2017 10:16 AM
El hombre kut sbb el hombre shoot iklan jubah tu kt oversea kan?

EL tu si laki amirah tu ke?


Quote susukambingbest 20-3-2017 10:59 AM

KUALA LUMPUR - Pelakon, Zul Ariffin bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap jenama pakaian Elhombre dalam masa terdekat kerana gagal melunaskan bayaran kepada dirinya selaku duta dan rakan kongsi.

Zul Ariffin atau nama sebenarnya, Zulkifli Ariffin, 30, kesal dengan tindakan pemilik jenama pakaian tersebut yang tidak membayar langsung khidmatnya mempromosi jenama itu sejak Mac hingga November tahun lepas.

"Saya telah memberikan komitmen sepenuhnya seperti apa yang telah dipersetujui dalam kontrak. Sehingga kini, saya masih tidak menarima sebarang bayaran seperti mana dalam kontrak.
Quote siputsedut 20-3-2017 10:59 AM
idakamaruddin replied at 20-3-2017 10:45 AM
EL tu si laki amirah tu ke?

Bukan..tu elrah...
Quote aleesyasofia 20-3-2017 11:06 AM
dah penat mengerah tenaga dan masa tp, xdpt pape..
Quote mieymiey 20-3-2017 11:07 AM
Zulripin ni baru 30 tahun ker?
Kenapa nampak tua banding usia?
Quote Yongpallie 20-3-2017 11:16 AM
Go zul! Tak minat heshe tapi bab ni iols support.. Manusia yang aniaya orang memang lakhanat :

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099248s Gzip On
To Top