Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Nasi Lemak Pondan: Makin Kecam Makin Laku!

27-3-2017 01:00 PM| Komen: 158


Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh  Yen Jean Siang

Jika suatu ketika dahulu Nasi Lemak Anak Dara mendominasi dunia perniagaan gerai tepi jalan, baru-baru ini tular pula Nasi Lemak Pondan yang semakin disebut-sebut ramai.

Seperti biasa, pelbagai respon diterima dari kalangan masyarakat. Ada yang memberikan sokongan dan pujian, tak kurang juga yang mengeji serta mengecam. Oleh itu, apa yang menarik sangat dengan Nasi Lemak Pondan ini, ya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
67
Marah
21
Terkejut
28
Sedih
29
Lawak
41
Bosan
26
Komen: 158
Komen

Komen Terbaru

Quote memeque8 9-7-2017 03:23 PM
aku hina pondan..so kenapa? ada masalahker..lahnat cilake punya pondan

Lain-lain Komen

Quote kentel 27-3-2017 01:10 PM
bagus je cara dia niaga tu..at least dia tak kacau orang....
Quote hanakikan 27-3-2017 01:26 PM
pendapatan dia rm2000 sehari ko. rasanya kasar.

yg kutuk2 ni hado ke rm2k sehari gaji kasar?  

lhdn! cepat kejar akak pondan ni
Quote Apai90 27-3-2017 01:32 PM
Da rasa dah haritu.. Sedap la sambal dia..
Quote Changa 27-3-2017 01:35 PM
hanakikan replied at 27-3-2017 01:26 PM
pendapatan dia rm2000 sehari ko. rasanya kasar.

yg kutuk2 ni hado ke rm2k sehari gaji kasar?  

Kalau nett profit half dari tu pun dah masyuk sis
Quote Changa 27-3-2017 01:35 PM
Apai90 replied at 27-3-2017 01:32 PM
Da rasa dah haritu.. Sedap la sambal dia..

Oh kira padan la kalau laku gitu sis
Quote Modngengade 27-3-2017 01:40 PM
hanakikan replied at 27-3-2017 05:26 AM
pendapatan dia rm2000 sehari ko. rasanya kasar.

yg kutuk2 ni hado ke rm2k sehari gaji kasar?  

untung bersih RM2000 ker dekk..biar betul?

Quote aHoi83 27-3-2017 01:40 PM
So akak abg yg hencap tu confirm sengkek. Silap2 makan duit zakat yg si pondan bayar
Quote hanakikan 27-3-2017 01:43 PM
Modngengade replied at 27-3-2017 01:40 PM
untung bersih RM2000 ker dekk..biar betul?

untung kasar kak, rasanya lah.x dibagitahu pun nett ke gross. kalau rm1k nett pun dah kaya sis. sebulan niaga dpt rm30k. kalah gaji senior manager

dia bersyukur sgt atas rezeki tuhan ni sampaikan derma 100 nasi lemak kat masjid tiap2 hari jumat.
Quote Apai90 27-3-2017 01:45 PM
Changa replied at 27-3-2017 01:35 PM
Oh kira padan la kalau laku gitu sis

Masa beli tu siap ada org tgh beli 50 bungkus nasi lemak dia.. And dia kata pagi esok dh ada tempahan 1,000 bungkus.. Perghhh mmg masyuk la dia    Btw, I Bro bukan sis  
Quote Mary_jane 27-3-2017 01:46 PM
Keep it up bro.

Quote Changa 27-3-2017 01:47 PM
Apai90 replied at 27-3-2017 01:45 PM
Masa beli tu siap ada org tgh beli 50 bungkus nasi lemak dia.. And dia kata pagi esok dh ada tempa ...

Bro pun pondan ke?
Quote wadiunong 27-3-2017 01:47 PM
erkk apa update terkini Nasi Lemak Anak Dara tu? masih ngetop ke?
Quote Apai90 27-3-2017 01:48 PM
Changa replied at 27-3-2017 01:47 PM
Bro pun pondan ke?

Alhamduliilah masih di jalan lurus    
Quote mrs_adr 27-3-2017 02:09 PM
dia ni abg sheila kamaruddin yg kawen juta2 tu kan....
Quote viruscobra 27-3-2017 02:11 PM
cam sial pondan2 ni semua, nabi tak ngaku umat, mati tanah tak terima, terus ke neraka.

Quote talapia 27-3-2017 02:14 PM
aku takut nanti ada pulak mana2 jabatan yg datang serbu. bab2 lesen perniagaan ni memangla... kang ada pulak yg kata ahkak pondan ni potray a bad image gitu... menggalakkan kegiatan pemondanan. huhu.. biasala benda2 viral ni... slalunya cepat naik n cepat jatuh
Quote harrypoter 27-3-2017 02:15 PM
jual nasi lemak memang masyukkk...tapi penat tak hengat..byk keje nk kena buat
kalau sales 2K sehari mesti dia jual 50kg beras sehari..
sebab sy jual 20kg beras dapatla sales 7-8 rat.. sehari
Quote abangbeca 27-3-2017 02:16 PM
Apai90 replied at 27-3-2017 01:45 PM
Masa beli tu siap ada org tgh beli 50 bungkus nasi lemak dia.. And dia kata pagi esok dh ada tempa ...

1000 bunngkus?  Pukul brp nak start buat tu gila banyak.. Berapa rega sebungkus?
Quote insulin 27-3-2017 02:17 PM
Perghhh. Jual nasi lemak je namun pendapatan bulanan puluh2 ribu.....

Lihat semua komen(158)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047954s Gzip On
To Top