Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Salahkah Isteri Berpendapatan Lebih Tinggi Daripada Suami?

31-3-2017 12:25 PM| Komen: 173


Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling 

Kita biasa lihat jika isteri seseorang berpendapatan lebih tinggi atau status kerjaya dan pendidikannya jauh lebih berjaya dari suami, pasti ada mulut berkata-kata perkara tak enak didengar seperti menumpang kejayaan isteri dan sebagainya.

Bagaimanapun, tiada siapa tahu perkara sebenar berlaku dalam sesebuah keluarga. Apa yang penting suami isteri sedar akan peranan dan tanggungjawab masing-masing selain berbincang bagi menyelesaikan sesuatu permasalahan yang timbul. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
31
Marah
33
Terkejut
20
Sedih
31
Lawak
20
Bosan
25
Komen: 173
Komen

Komen Terbaru

Quote virgo19 13-6-2017 07:47 AM
stayathomemom replied at 31-3-2017 02:56 PM
Gaji meols mmg jauh lagi tinggi dr hubby....after 2nd anak....discussed ..hubby agreed jadik househu ...

untungnya suami sis, jadi househusband tapi tetap sis juga yg masak. siap bagi duit pulak tu. kalau kebanyakan perempuan yg jadi housewife, semua kerja dia kena buat, upah pun suami tak bagi, huhu.. Perempuan ni memang lembut hati kan..

Lain-lain Komen

Quote krustykrab 31-3-2017 12:26 PM
tak salah...tapi suami jgn pulak lepas tangan ...tanggungjawab nafkah tu masih pada suami
Quote prettyuglybabe 31-3-2017 12:52 PM
tak salah.. yang salah jadi biawak harap bini settle segala..
Quote TuntungReturn 31-3-2017 12:56 PM
kalau ikot agama islam x salah, tapi kalau ikot agama melayu.salahhhh:
Quote NekNgah 31-3-2017 12:58 PM
Kalau faham tanggung jawab, tak jadi masalah.

Suami jangan ambil kesempatan.

Isteri jangan nak jadi boss suami masa di rumah.
Quote hanakikan 31-3-2017 12:58 PM
ramai laki ego tinggi kalau gaji isteri lagi tinggi dr suami. atau pangkat tinggi dr suami
Quote myakayina 31-3-2017 01:44 PM
tak salah cuma suami jgn tak bagi nafkah hatta rm100 sebulan sekali pun walau gaji kecil dari isteri..janji bagi.. jgn main2 bab nafkah...
Quote Minami2013 31-3-2017 01:47 PM
Tak salah sekiranya suami jugak berusaha untuk memajukan diri sendiri dan tak harap duit isteri...
Quote idakamaruddin 31-3-2017 01:58 PM
x salah pn tp suami kene tau tanggungjwb suami n x culas bg nafkah kt isteri
Quote ninja boy 31-3-2017 02:05 PM
wanita hidup lama > 70 perlu wang byk, wanita perlu mentenen diri, wanita perlu pakaian byk tudung banyak spender bra byk perfume gelang rantai henbeg kasut bayk. wanita perlukan rumah sepanjang hidup. wanita perlukan dpur makanan peti ais tv sofa kerusi meja kipas angin.
hampir semua barang dibuat utk keselsaan hidup wanita.
Quote mjla 31-3-2017 02:25 PM
Elok la tu
Somi tumpang senang
Quote aHoi83 31-3-2017 02:40 PM
Tkde salah pun. Yg salahnya bila perempuan yg kaya td tak mampu hidup dgn gaya n kemampuan suami.
Quote stayathomemom 31-3-2017 02:56 PM
Gaji meols mmg jauh lagi tinggi dr hubby....after 2nd anak....discussed ..hubby agreed jadik househusband....tak payah bayar babysitter or maid sebab byk kali problem before this.... but meols bagi dia duit tu...and meolss still masak everyday sblm gi keje and balik keje.....weekend still buat keje rumah macam biasa....sesekali weekend hubby lepak ngan kawan2 dia..meols tak kacau....meols layan anak pi mana2....so far so good.....meols happy sebab anak2 berjaga sempurna solat makan pakai belajar plus sihat selalu..jarang sakit....
Quote WhiskeyScotch 31-3-2017 03:53 PM
I part ni konservatif sikit. I prefer gaji lelaki lebih tinggi dari wanita. Alasan sebab dia lelaki kot. Plus, lelaki wajiblah usaha lebih tingkatkan kualiti hidup untuk sara isteri. Lain orang lain pendapat kan. It depends on the individual.

Macam I percaya apa pun gunalah duit suami. Duit isteri biarlah disimpan atau diguna oleh isteri. Malulah suami guna duit bini. Kalau I secara peribadi, I malulah nak guna duit perempuan walaupun isteri sendiri.

Quote kaspar0v 31-3-2017 04:11 PM
tak salah. dah rezeki masing2
Quote haryatie 31-3-2017 04:25 PM
x salah, tp dgn syarat suami tu masih tahu tanggungjwb dgn peranan dia
jgn nak jd biawak hidup lak
Quote cocorex 31-3-2017 04:34 PM
xsalah pun tp jgn suka mengungkit bila bergaduh..yg penting suami kena bg nafkah kt isteri mengikut kemampuan & jgn lupa beri nafkah kt mak ayah skali
Quote EJALTI 31-3-2017 04:37 PM
OK jerk....tak salah pun.

Asalkan, laki bini tahu tanggungjawab memasing...

Quote hayrin86 31-3-2017 04:42 PM
Tak salah asal dapat menanggung suami dan anak..
Quote kaktomsix 31-3-2017 04:45 PM
isu zaman p ramlee ni, sebijik cam cerita antara darjah dua

Lihat semua komen(173)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.039357s Gzip On
To Top