Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Membeli-belah Takkan Bosan Lagi Dengan Adanya Semua Benda Ini!

20-9-2017 03:13 PM|Oleh: Maly Rosli| Komen: 12

Pernah tak anda berasa bosan apabila membeli-belah di pasar raya? 

Jika anda jenis yang suka berbelanja dalam bajet, pasti menjengkelkan apabila kena mengeluarkan kalkulator (atau telefon bimbit) setiap kali mengambil barang kerana bimbang terlari dari bajet.

Bagaimana kalau setiap troli disediakan kalkulator? Sudah pasti sangat berguna dan memudahkan kerja kira-kira anda!



Jom tengok apa lagi yang boleh buat aktiviti beli-belah kita lebih menyeronokkan selain kalkulator ini seperti dikongsikan BoredPanda!


1. Perlu ke, tak perlu?


Kedai ini menyediakan raga dengan tag yang akan menentukan sama ada mereka memerlukan bantuan ataupun tidak.


2. Buah PERCUMA untuk kanak-kanak!



Susah berbelanja bersama anak kecil? Kedai ini menyediakan buah-buahan percuma untuk membuat anak anda leka sementara anda membeli-belah.


3. Mana barang ini 'menyorok'?


Kaki dah lenguh pusing satu pusat beli belah, tapi barang yang dicari-cari tetap tak nampak batang hidung. Dengan adanya GPS ini, anda takkan 'sesat' lagi dalam pasar raya!


4. Tak ada troli lain yang lebih elok ke?


Tiada lagi troli bermasalah!


5. Nah, petik sahaja cendawan segar!



6. Tak nampak? Guna saja kanta pembesar ini!


Bukan yang rabun dekat sahaja rimas membaca tulisan halus macam cacing kat belakang kotak atau plastik produk, kan? 


7. Nak ke, tak nak?


Kadang-kadang dah berjalan jauh tu, baru terasa ada barang dalam troli yang tak diperlukan. Ha, lepas ni bolehlah letak balik dalam rak ni kalau tak nak beli.


8. Kos GPS terlalu tinggi? Guna cara ini!




Orang yang guna benda ni mesti jarang beli barang sendiri kan? Nak harap orang lain je belikan. Gurau saja, ya! Kadang-kadang kita akan masuk membeli barang di pasar raya yang tak pernah kita pergi, kan? Senang kalau ada benda ni.


Kalau di Malaysia buat macam ni, rasanya akan ambil masa berapa lama untuk semua ni rosak atau lesap? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
26
Marah
9
Terkejut
9
Sedih
14
Lawak
7
Bosan
20
Komen: 12
Komen

Previous : Tersalah Hantar Mesej Whatsapp? Fungsi Delete Ini Pasti Membuatkan Anda Terasa Lega

Next       : Bijak! Tak Sangka Gula Boleh Digunakan Untuk 8 Tujuan Ini

Komen Terbaru

Quote -electrifying- 21-9-2017 04:24 PM
waa nice, memudahkan

Lain-lain Komen

Quote lolita737 20-9-2017 04:47 PM
bestnyaaaa..

lagi best kalau harga pun murah..heeheh
Quote Artemesiaa 20-9-2017 06:30 PM
Kat Malaysia lambat lagi le nak ada kemudahan sebegini.  Trolly yang duk ada pun tu pun ramai malas pulangkan semula kat tempat letak trolly.  Ikut suka je tinggalkan depan,  belakang, kiri atau kanan keta orang lain.
Quote amyza 21-9-2017 08:27 AM
Free fruit tu {:good
Tapi mesti ada yg jakun,suruh anak amik bnyk2.
Quote Hessa 21-9-2017 11:59 AM
inovatif
Quote Electromagnet 21-9-2017 12:01 PM
MeNarik.. aku selalu congak Dalam kepala time beli barang kot terlebih Bajet or Tak cukup duiT ..
Quote tucenmeow 21-9-2017 12:39 PM
wow..syok betul shopping macam ni...makin banyakla aku spend kat pasaraya tu nanti
Quote emmet_23 21-9-2017 12:47 PM
xyah buat buah free..kadang2 keropok biskut, coklat punya plastik dah terbukak ada kesan kena makan org. Inilah Malaysia.
Quote Cyempaka 21-9-2017 02:21 PM
aku sangat perlu yg no 1 je bakul kaler2 tu. bapak bosan pekerja dok ikut kulu kilir. kadang2 siap nak bagi pendapat la apa la... ala2 kita p shopping dgn dia pulak

buah free tu xpayah la..nanti anak2 tlg ambik, mak masuk beg.
Quote msrosse 21-9-2017 02:56 PM
klu kat msia buat cenggini rasanya seminggu jer kot semua akan jahanam

lagi2 part buah free tu ... ada jer lah nnti mak bapak budak yg akan ambik byk2 mencekik sampai buntat2 perut pastu balance bwk balik .. plg teruk jual balik .. buat rojak buah ker  
Quote palmolive 21-9-2017 03:11 PM
ada 1 family ni duk ngadap makanan free sample sampai org lain takleh merasa..
Quote chinta89 21-9-2017 03:18 PM
xde maknanya... kalau buat, kejap habislah brg2 tu dirosakkan pengguna. satu hal nak pk kos.
Quote -electrifying- 21-9-2017 04:24 PM
waa nice, memudahkan

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090671s Gzip On
To Top