Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Sorok Dadah Dalam Dubur, Benjy Meringkuk 11 Tahun Dalam Penjara

19-10-2017 12:18 PM Komen: 111
Khaeryll Benjamin Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Benjy dijatuhkan hukuman penjara selama 11 tahun.

Hukuman tersebut dijatuhkan oleh Mahkamah Daerah Medan pada Rabu selepas didapati bersalah memiliki 4.5 gram dadah jenis methamphetamine.

Pelakon ini turut dikenakan denda berjumlah AS$74,000 (RM312,539) atas kesalahan tersebut.

Foto: AFP
Menurut laporan Astro Awani, anak kepada aktres Azean Irdawaty itu sebelumnya ditangkap oleh pegawai Kastan dan Eksais pada 18 April lalu sejurus tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kualanamu di Deli Serdang, Sumatera Utara.

Hasil siasatan menemui dadah pada Benjy yang disorokkan dalam duburnya. 

Foto: AFP
Terdahulu, pihak pendakwa memohon kepada mahkamah menjatuhkan hukuman penjara 14 tahun kerana Benjy terlepas hukuman gantung. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
30
Marah
35
Terkejut
13
Sedih
36
Lawak
32
Bosan
31
Komen: 111
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote misscendol 1-11-2017 03:55 PM
semoga berubah

Lain-lain Komen

Quote chacon 19-10-2017 11:29 AM

nasib baik lu x kena tembak bro. taubat la
Quote budakpink 19-10-2017 11:41 AM
Xde lawyer ke benjy ni selame kat sane. Kalau ad maybe bole je ringankn lg ke..lepas tu x mgkin la sb kat ngara org pastu bukti jelas dlm badan. Kesian kau benjy.
Quote dubuk 19-10-2017 11:41 AM
hidup ni kita yang pilih..
Quote toxicated 19-10-2017 11:51 AM
ok lah ni kena penjara. kalau lepas buat lagi. dulu terlepas hukuman gantung pun buat lagi. kot dia bleh menjadi lebih baik dibimbing pak2 kiai dkt penjara sana. balik2 leh jadi ustaz artis.
Quote Amina_Mirza 19-10-2017 11:52 AM
Semoga kau insaf lah benjy
Quote vanillaninja 19-10-2017 11:53 AM
Semoga hukuman tu boleh membuatkan heols berubah.
Quote novlin 19-10-2017 11:54 AM
elok la kena penjara... moga2 insap la..
brapa ramai anak2 orang yg rosak sbb kan orang mcm benjy ni...
tak payah la nak kesian kt dia...dia pn x kesian kt diri dia
Quote bukan_ustazah 19-10-2017 11:55 AM
apa nak buat dah terjebak
Quote sayang_mulut 19-10-2017 11:57 AM
alhamdullilah..  
Quote beloomberk 19-10-2017 11:58 AM
serve ur right, dh berapa kali dah terlepas.
hopefully this time ad wujud lah rasa menyesal dalam diri
Quote kucen_miang 19-10-2017 12:01 PM
11 tahun tu byk free time utk beramal ibadah. berubahlah, kesian mak kau.
Quote ruby76 19-10-2017 12:05 PM
Semoga dia insaf dan bertaubat. ....kes sebelum ni beberapa kali kena tangkap pun, asyik terlepas je. Nasib baik x kena hukuman mati... bersyukur la benjy oii.
Quote tokchik 19-10-2017 12:19 PM
bila lh dia ni nk ada kesedran untk menginsafi diri

kesian kt arwah ibunya

1. bersungguh menafikn anknya terbabit dgn dadah
2. bersunguh2 si ibu berusaha nk bebaskn si anak

Quote lil_sparky 19-10-2017 12:24 PM
Ok la tu..sblm ni asik terlepas je kn.
Sepandai2 tupai melompat ...
Quote mizzy 19-10-2017 12:24 PM
Punya la talented dia ni dulu berlakon. At one time boleh tahan hensem jugakla. Kalau dia stick to acting memang dah boleh jadi gred A. Tapi last2 jalan ni yang dia pilih. Such a waste
Quote nour2001 19-10-2017 12:29 PM
Eloklah masuk penjara, banyak kali tangkap lepas, kali Ni masuk dlm..awmoga Ko insaf bertaubat..kesianlah Kat mak Ko dlm kubur Tu..
Quote lovezy 19-10-2017 12:48 PM
nasib baik bukan kena hukuman mati...kalau ko panjang umur, semoga lepas 11 tahun nanti ko dah betul2 bertaubat dan jadi orang yang lebih baik lagi...
Quote uori 19-10-2017 12:48 PM
aku pulak yang rasa insaff bila nengok muka dia.
insaffflah benjy oi!
Quote mizkajura 19-10-2017 12:55 PM
Tak insaf3 Jugak. {:dot

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.372226s Gzip On
To Top