Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

Adam Corrie Kejar Ganjaran Ramadan, Tolak Semua Tawaran Lakonan

Oleh: Amirah|17-5-2018 11:16 AM Komen: 5
Tidak mahu ibadah puasanya kali ini terganggu dengan hal-hal dunia, maka Adam Corrie menolak apa sahaja tawaran lakonan di bulan Ramadhan untuk berebut ganjaran pahala.

Foto: IG Adam Corrie
Dia percaya pada rezeki yang Allah tetapkan dan tidak mahu melakukan apa-apa pekerjaan bagi memberi ruang untuk beribadah pada bulan yang istimewa ini.

Foto: IG Adam Corrie
"Untuk sepanjang ramadan memang saya tak ambil sebarang tawaran pun. Bagi saya, bulan ini adalah waktu untuk kita mengumpul pahala.

"Soal rezeki itu, saya percaya pada Allah. Insya-Allah mesti ada rezeki saya di tempat lain. Lebih baik saya beri tumpuan dalam melaksanakan ibadat puasa dengan baik," kata Adam kepada mStar Online.

Berkongsi cerita mengenai isterinya pula, Fazema Mohd Fuad sedang hamil tujuh bulan dan mereka juga telah membuat persiapan untuk menyambut kelahiran bayi sulung tidak lama lagi.

Foto: IG Adam Corrie
"Alhamdulillah, kandungan isteri kini sudah mencecah tujuh bulan dan insya-Allah bayi kami dijangka lahir pada Julai depan. Kami teruja nak sambut kelahiran baharu dalam keluarga.

Foto: IG Adam Corrie
Menurutnya lagi, dia juga telah mengetahui jantina dan sudah ada nama untuk diberikan pada anak yang bakal lahir nanti.

Adam sememangnya seorang yang penyabar dan sentiasa mendekatkan diri pada Tuhan serta sering berkongsi ucapan yang baik di media sosial. Walaupun ada netizen yang kecam pada dirinya namun itu tidak melemahkan hati Adam dalam mendalami agama Islam.

Teruja juga menanti kelahiran anak Adam dan Fazema. Moga usaha dan fokus Adam bersama isteri tercinta dibulan Ramadhan ini sentiasa diberkati Tuhan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
13
Terkejut
10
Sedih
6
Lawak
7
Bosan
8
Komen: 5
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gigahertz 19-5-2018 10:56 PM
pumpkinpatch: Soalnya, ada ke tawaran belakon . Aku tanya sbb tak pernah aku tengok drama  drama ada dia belakon skali. atau aku tertinggal train. also better janga ...
dia watak berlakon gengster sesuai. aku sampaisekarang melekat image gengster dia {:love

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 17-5-2018 12:06 PM
Baguslah..
Quote pumpkinpatch 17-5-2018 12:14 PM
Soalnya, ada ke tawaran belakon . Aku tanya sbb tak pernah aku tengok drama  drama ada dia belakon skali. atau aku tertinggal train.

also better jangan pakai suit tuxedo tu skali. tak melambangkan ciri islamic

Quote BookerT 17-5-2018 02:46 PM
selama ni pun drama Islamik poyo apa kau berlakon wahai mak hayam corrie ?
Quote mirandanicky1 17-5-2018 08:20 PM
Segan pulak baca ni
Quote gigahertz 19-5-2018 10:56 PM
pumpkinpatch: Soalnya, ada ke tawaran belakon . Aku tanya sbb tak pernah aku tengok drama  drama ada dia belakon skali. atau aku tertinggal train. also better janga ...
dia watak berlakon gengster sesuai. aku sampaisekarang melekat image gengster dia {:love

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087772s Gzip On
To Top