Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

Done Sahur Kena Taip Bila? - Peminat Pecah Perut Dengan Status Syafiq Kyle

Oleh: Azza|17-5-2018 03:11 PM Komen: 111

Aktor yang hangat di bulan Ramadan, Syafiq Kyle - pastinya dengan drama rantaian terbaru Nur ini selain kacak, pandai bergurau juga rupanya. Status-status Syafiq di Twitter sentiasa disusuli dengan usik mengusik. Terbaru post mengenai puasa dan sahur ternyata mengundang gelak tawa netizen. Apatah lagi ini adalah hari pertama umat Islam menyambut puasa.

Membahasakan dirinya Capik (panggilan manja nama Syafik bukannya capik tempang ya) ternyata aktor ini pandai menyesuaikan diri dengan trending semasa sekaligus mendekatkan diri dengan peminatnya. Ramai pula yang menulis komen #donesahur sebagai menyokong pertanyaan Syafiq itu tadi.


Ada juga netizen yang menulis tanda pagar yang popular sepanjang Ramadan ini.


Selain itu, terdapat peminat perempuan yang sempat bergurau dengan pelakon ini berkenaan puasa tahun lepas.



Syafiq juga nampaknya rajin membalas komen-komen peminat.



Selain itu, Syafiq juga membaca ruangan komen netizen dan retweet supaya netizen lain dapat membacanya. Padanlah rating drama Nur mencanak, 'Ustaz Adam' rajin melayan. Malahan sempat bergurau bahawa #donesahur pada waktu zohor atau asar adalah geng plastik hitam.


Jika dilihat, Syafiq Kyle artis yang bersih tanpa sebarang gossip liar, pandai pula bergurau dengan peminat antara pakej selebriti yang akan sentiasa menyinar dalam industri hiburan #puasa. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 111
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote katibism 24-5-2018 10:54 AM
Managerara replied at 24-5-2018 12:09 AM
elmy moin adik bradik ida n edy moin ke?

Tak...heols pernah digosip jadi anak hekan disponsor suatu ketika zaman heols jejambu dulu

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 17-5-2018 03:14 PM
Subhanallah.. Indahnya ciptaan Tuhan
Quote besarkecik 17-5-2018 03:14 PM
Subhanallah.. Indahnya ciptaan Tuhan
Quote besarkecik 17-5-2018 03:14 PM
Subhanallah.. Indahnya ciptaan Tuhan
Quote seri_mawr 17-5-2018 03:29 PM
pkl berapa ni TV berapa dramar Nur ni..??

anak akak yg 5 yo panggil Hazran kat si syafiq....huhuhu
Quote willowbe 17-5-2018 03:40 PM
Edited by willowbe at 17-5-2018 03:41 PM



Drama Nur ..pukul 10pm @ TV3 Isnin-Khamis

Quote cicicumel 17-5-2018 03:47 PM
I layan drama Nur ni..drpd layan drama so cliche michael ang kat astro tu..muntah.
Quote myakayina 17-5-2018 03:56 PM
mlm tadi meols terbukak citer nur ni, best la citer dia..dah la hero dan heroin meols suka..pelakon pun semua best2.. laila nasir tu menjadi betul watak mak ayam sheols..amyra tak perlu ckp la mmg pandai berlakon..capik ni pun helok sangat dlm citer tu..
Quote myakayina 17-5-2018 03:57 PM
seri_mawr replied at 17-5-2018 03:29 PM
pkl berapa ni TV berapa dramar Nur ni..??

anak akak yg 5 yo panggil Hazran kat si syafiq....huhuh ...


Quote prettyuglybabe 17-5-2018 03:57 PM
cicicumel replied at 17-5-2018 03:47 PM
I layan drama Nur ni..drpd layan drama so cliche michael ang kat astro tu..muntah.

citer pasal apa nur ni.. nampak tajuk tapi tak tertekan jari nak tengok
Quote cha-cha 17-5-2018 04:10 PM
Best jugak lah cerita Nur Nur tu. Pelakon2 power.  
Quote missdahlia 17-5-2018 04:12 PM
cire nur best
Quote shernazz 17-5-2018 04:30 PM
besarkecik replied at 17-5-2018 03:14 PM
Subhanallah.. Indahnya ciptaan Tuhan

Amboi
Siap 3x ko post bang..haha
Quote no_el 17-5-2018 04:34 PM
Siapa pengarahnya
Quote BoongaKertas 17-5-2018 04:35 PM
trending dari smlm. mmg best laa eh citer ni? and bukan adaptasi novel kan?
Quote Badigol 17-5-2018 04:38 PM
cerita tv3 time bulan puasa semua best2..stkt ni xde lagi yg tak best..xkisah siapa2 belakon pun tp memang jalan cerita drama ramadhan tv3 semua real...tak mcm astro..xsudah2 adaptasi novel. cerita astro tbaru rahsia hati perempuan tu tak best.tgk 2 episod rasa xboleh go on. baik tgk drama NUR ni.
Quote Badigol 17-5-2018 04:39 PM

radius one. drama radius one semua best best
Quote pearl.silver 17-5-2018 04:46 PM
Tertengok nur mlm td sambil nk tggu bung nuar berucap
Tak sangka heroin nya punya kisah hitam camtu..terus teruja nk follow
Quote no_el 17-5-2018 04:51 PM
Badigol replied at 17-5-2018 04:39 PM
radius one. drama radius one semua best best

Kalo radius ni slalu shahrulezad.
Mmg drama radius jrg mgecewakan

Kalo heykal hanifah pun i layan sbb dia mgarah best
Quote kiyudi 17-5-2018 05:20 PM
x suka drama nur sbb ada amira rosli...x minat...next....

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.180828s Gzip On
To Top