Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

"Sepatutnya Bazar Ramadan Buka Sehari Lebih Awal,"-Idea Lelaki Ini Memang Win

Oleh: Abdul|17-5-2018 03:31 PM Komen: 9
Sudah menjadi kebiasaan pada bulan Ramadan setiap tahun, Bazar Ramadan adalah tempat yang wajib dikujungi oleh umat Islam yang berpuasa.

Namun seringkali menjadi masalah apabila terdapat sesetengah gerai menjual makanan yang tidak berkualiti.

Justeru seorang pengguna Twitter bernama Fariss Najwan telah mecadangkan satu idea yang bernas!

Ini cadangannya:

Foto: Twitter
Betul juga bukan? Bila dah seharian berpuasa, semua makanan nampak sedap, jadi memang ada logiknya  juga bazar ramadan diadakan sehari awal, tak adalah semua makanan kita nak beli ya tak?

Tweet Fariss ini telah mendapat sokongan dari para netizen:

Kalau bab melawak ni, kreatif betul rakyat Malaysia kan? Apa-apa pun selamat serpuasa kepada semua umat Islam dan berpada-padalah bila berbelanja, takut membazir nanti. -CARI







Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
8
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
6
Bosan
8
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote che-cikL 21-5-2018 06:26 AM
Mmg elok dijauhi Bazar Ramadan ni, sbb peniaganya muncul entah dr mana.Rasa x menentu, ada yg basi. Kalu peniaga pasar mlm baru elok sebab sepanjang tahun dah terbukti rasa dan kualitinya.

Lain-lain Komen

Quote palmolive 17-5-2018 03:55 PM
bukan wajib..harus jek
Quote Artemesiaa 17-5-2018 04:07 PM
Idea yang baik buat peminat bazar, tahun ni dah tak sempat tahun depan eloklah dilaksanakan idea tu
Quote besarkecik 17-5-2018 04:27 PM
Aku tak faham ayat si najwan ni.. Tak dapat hadam walaupun baca banyak kali
Quote edee_91 17-5-2018 08:11 PM
sepatutnya bulan remdan ni dibubarkan saja. nak kata tujuan untuk memperingati orang miskin hina dina tak cukup makan, ujong2 kau lahap buffet hotel 5 bintang jugak. nak kata sebab jaga kesihatan, ujong2 time berbuka kau telan 5 galen air jagung ketagih jugak.
Quote mirandanicky1 17-5-2018 08:12 PM
Setuju betul jugsk idea ni. Ini beli ini tk sedap beli itu tkleh telan. Ramai peniaga yg konsepnya org lain berniaga aku pun nk bniaga juga..syok sndiri perasan sedap. Walhal aduhai.. maaflah ckp.
Quote gekkou 17-5-2018 10:34 PM
sehari sebelum ramadhan pergi beli semua sedap
sebab yang meniaga pun tak kelaparan berpuasa, boleh rasa masakan, tenaga pun banyak
masuk je bulan ramadhan rasa kelaut
Quote RatuDunia94 17-5-2018 11:38 PM
Mcm la peniaga tu x boleh tipu masak betul2 time sehari awal tu.. Lps tu masak ikut suka ja..
Quote chinta89 20-5-2018 04:14 PM
ak heran org yg beli mkanan byk2 tp makan 2 org je.. mse berbuka dh buang byk sb x hbs, yg bsahur pun buang jgk.. sedih tgk.
Quote che-cikL 21-5-2018 06:26 AM
Mmg elok dijauhi Bazar Ramadan ni, sbb peniaganya muncul entah dr mana.Rasa x menentu, ada yg basi. Kalu peniaga pasar mlm baru elok sebab sepanjang tahun dah terbukti rasa dan kualitinya.

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094077s Gzip On
To Top