Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

Penat Kerja Katanya, Shukri Yahaya Mengaku Pernah Tinggal Puasa

Oleh: Amirah|18-5-2018 11:18 AM Komen: 32
Bulan Ramadan adalah bulan yang dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam di dunia kerana berlumba-lumba untuk mengejar ganjaran dan membuat kebaikan.

Foto: IG Shukri Yahaya
Namun pasti ada pelbagai cerita di bulan puasa ini selain menahan nafsu. Begitulah juga dengan Syukri Yahaya yang mengakui pernah kantoi kerana meninggalkan puasa untuk beberapa hari.

Apa pun dia mempunyai alasan tersendiri untuk tidak berpuasa ketika itu. Keadaan letih sewaktu menjalani penggambaran memaksa dirinya untuk berbuka puasa lebih awal kerana terlalu kepenatan.

Foto: IG Shukri Yahaya
"Jujurnya pernah beberapa kali saya tinggal puasa walaupun sudah besar! Tetapi bukannya sengaja sebab dah tak tahan kerana perlu menjalani penggambaran dan memang penat sangat.

"Tetapi bukan sengaja dan puasa yang saya tinggal itu pun sudah diganti semula," katanya.

Foto: IG Shukri Yahaya
Walaupun begitu, dia tetap menerima tawaran berlakon ketika di bulan puasa dan tidak pernah serik. 

Itu adalah cabaran untuk dirinya dan sentiasa berusaha memperbaiki diri sendiri serta mendapatkan keberkatan pada bulan Ramadhan yang mulia ini.

"Saya pun tidak pernah serik berlakon ketika berpuasa kerana bila saya fikirkan itulah cabaran untuk saya dan Insya-Allah pahala pun bertambah," katanya.

Foto: IG Shukri Yahaya
Pihak produksi juga memahami keadaan dirinya dan waktu mereka juga fleksibel.

"Kebiasaannya babak-babak yang perlu dibuat pun bukannya berat atau memerlukan kami berlakon di bawah panas matahari," ujarnya.

Dia juga berkongsi tentang perkembangan dirinya yang akan membuat kemunculan pada Aidilfitri nanti untuk telefilem Selirat.

Bayangkanlah orang yang kerja dibawah panas terik setiap hari. Mesti lagi besar cabarannya untuk berpuasa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ckenj 21-5-2018 11:20 AM
motif nak citer aib sendiri. simpan dediam n ganti dediam sudah. nanti da besar anak dia jumpe bende ni, papa tak pose ek dulu, tak malu citer kt org. ...

Lain-lain Komen

Quote beeeee 18-5-2018 11:24 AM
buat pe la nak mengaku diam aje sudah belambak haa geng plastik hitam kat luar ni depa mana mengaku sambil mengunyah makanan choii
Quote mieymiey 18-5-2018 11:32 AM
Jangan pula lepasni ramai pula BBNU yang mencontohi perangai chuols ni Syukri. Maklumlaaaaa chuols kan retis idola
Quote myakayina 18-5-2018 12:04 PM
agak sendu heols lately kan..
Quote grizz 18-5-2018 01:42 PM
klu ko senyap je xde org tau..ni pepandai bukak aib sndiri lak..
Quote M.Rose 18-5-2018 01:46 PM
Laaahaiiii
Nak maki ke nak puji melambung niii
Quote besarkecik 18-5-2018 02:46 PM
I teringin nak peluk syuk ni walaupun kepam
Quote beeeee 18-5-2018 02:48 PM
myakayina replied at 18-5-2018 12:04 PM
agak sendu heols lately kan..

drama episod heolls akan release bulan puasa ni so stay tuned gitu
Quote myakayina 18-5-2018 03:08 PM
beeeee replied at 18-5-2018 02:48 PM
drama episod heolls akan release bulan puasa ni so stay tuned gitu

drama apo pulak..bukan telemovie utk raya ke mcm dia bagi statement tu..
Quote kiah_mai_pulak 18-5-2018 03:11 PM
Liberal sgt ko SY
Quote babycc 18-5-2018 03:12 PM
Aku x caye bab da ganti blk tu..
Quote adel7 18-5-2018 03:29 PM
Yela tu dah ganti balik hahaha
Quote bakingsoda 18-5-2018 03:38 PM
aib sendiri tak reti nak simpan ke kalau cite tak puasa masa belum baligh ok la
Quote beeeee 18-5-2018 03:40 PM
myakayina replied at 18-5-2018 03:08 PM
drama apo pulak..bukan telemovie utk raya ke mcm dia bagi statement tu..

ala tak ingat tajuk nye yang si SY ni asyik pukul bini dia sbb cepat jeles. Dgn nina iskandar. andainya itu takdir? Andainya takdir itu? gitu2 la hahah
Quote RatuDunia94 18-5-2018 04:38 PM
Sedangkan gambar tetek org pon heols selamba minta.. Apalah sgt ponteng puasa tu yer syukri.
Quote mintu 18-5-2018 04:51 PM
yang kantoi haritu taknak mengaku pula..  sy bukan setakat kantoi puasa tetapi juga...
sambung la sendiri silap besar la dia keluar cerita mcmni,  dia diam2 kan lagi bagus or bagi statement yang x mengundang sgt
Quote Aduradura 18-5-2018 05:22 PM
myakayina replied at 18-5-2018 12:04 PM
agak sendu heols lately kan..

SY in real life mmg agak sendu, tapi kalau keluar drama akasia heols kat TV, heols akan naik balik, pastu kalau drama dah habis, kesenduan balik...gtewww laaa
Quote izat123 18-5-2018 05:28 PM
Dia ni sendu tapi drama dia tak pernah tak letop. Pelik betul hahaha even drama berlakon dengan manrose tu pun trending padahal kalau hero lain rasanya flop je cerita tu bukan best sangat pun.
Quote nishikido 18-5-2018 06:47 PM
He ni in real life haus ke chuolls.. my roommate prnah jumpa dpan2 she said x selazat dalam tv..tapi she memang tak minat sy sjak kes bubis so I xnak prcaya.tapi I tetap minat sbab he pandai brlakon n muka melayu sangattt,I loikee
Quote amiekz86 18-5-2018 07:16 PM
nk jgak citer psai posa...ok..citer lg

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086932s Gzip On
To Top