Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Polis Didakwa Makan Coklat, Amir Singh Minta Najib Tunjuk Bukti

20-5-2018 02:58 PM Komen: 92
Kecoh bila peguam Datuk Harpal Singh Grewal mendakwa ada anggota polis yang mengambil coklat dari peti sejuk selain meminta makanan disediakan kepada mereka ketika pemeriksaan dijalankan di kediaman bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak pada 16 dan 17 Mei lalu.

Susulan itu, engarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh meminta bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengemukakan bukti.

Berita Harian melaporkan, pihaknya tidak akan bertoleransi dengan kelakuan tidak profesional anggota yang terbabit.

Foto: Berita Harian
"Tindakan tegas akan diambil ke atas anggota yang terbabit melanggar prosedur dan arahan yang sudah diberikan sekiranya dakwaan berkenaan didapati benar.

"Merujuk kepada dakwaan penularan gambar ketika pemeriksaan di media sosial, tiada pegawai dan anggota yang dibenarkan untuk membawa telefon bimbit kecuali komander dan timbalan komander lapangan.

"Gambar dan video di lokasi hanya dirakam oleh jurugambar rasmi polis, sekiranya pihak berkenaan dapat tampil dengan bukti gambar yang tular, siasatan akan dijalankan bagi mengesan punca penyebaran gambar berkenaan."

Menurutnya lagi, enam pegawai kanan polis dilantik sebagai komander lapangan untuk menyerlia keseluruhan operasi.

"Mereka juga diberi tanggungjawab untuk memastikan anggota di bawah seliaan mereka bertindak secara profesional dan menghormati penghuni kediaman iaitu bekas Perdana Menteri dan ahli keluarganya," tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
5
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 92
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gekkou 23-5-2018 02:23 PM
tak ada ke tuan rumah yang baik hati
dalam police dok raid macam tu berjam2
sediakan air dan kudap2
kesian weh police

ke kalau sediakan pun police tak boleh makan juga?
kot ada dalam prosedur ke apa ke?

#akutanya

Lain-lain Komen

Quote pyropura 20-5-2018 05:31 AM
jibun pun dah  mula nak buat fake news kah?/
Quote hzln 20-5-2018 05:33 AM
Tau pula marah bila reta sendiri kena rembat walo seketul coklat pun...
Quote ekod79 20-5-2018 05:35 AM
Ntah2 dlm coklat ada gold bar, tu polis kasi test mkn
Quote netto_ 20-5-2018 05:36 AM
Amboi kemain marah org amik coklat die.
Quote sukacactus 20-5-2018 05:39 AM
Coklat apa tu?
Godiva ke patchi yg bising sgt tu
Quote ladybugz 20-5-2018 05:46 AM
Aduh.. sy rase sesapa yg rase kesian kat najib dah boleh mule buat tabung kilat utk die sbb kalu coklat tu dimakan oleh org pun die dh bising maknenye die perlu kene beli yg lain.
Quote MissVixen 20-5-2018 05:48 AM
Kesian pulak aku tengok polis tu. Memalukan aje. Najib pon tak yah ler berkira sangat. Seutas jam tangan je bole bayar polis tu makan setahun. Sedekah je la siket. Masa bn di atas, bukan main lagi sogok makanan, hiburan dan duit dekat rakyat
Quote famri7 20-5-2018 05:49 AM
Kimak masa sedut duit rakyat kitorang senyap jah..
Quote noor2 20-5-2018 05:53 AM
hzln replied at 20-5-2018 05:33 AM
Tau pula marah bila reta sendiri kena rembat walo seketul coklat pun...

Haha.......bery2 deep mek. ..
Quote onexox97 20-5-2018 05:53 AM
padan dah pegawai polis tu
kena tindakan tatartib dah la nanti
tak memasal je
buat tak pikir
Quote shernazz 20-5-2018 05:57 AM
Semua orang marah bila.harta dirembat
Jadi..najib..sila pikir sendiri.kenapa.bn bleh jatuh masa pru neh..
Quote Catpaw 20-5-2018 06:10 AM
ekod79 replied at 20-5-2018 05:35 AM
Ntah2 dlm coklat ada gold bar, tu polis kasi test mkn

        
Quote babyhubby85 20-5-2018 06:13 AM
Tau pun hang marah jib bila org lain ambil makanan kat rumah hang, samala mcm hang merompak duit kami masuk dalam poket hang tu bagi anak bini makan. blurghhhhhhh

aku syak coklat tu coklat fav najib, susah nak beli kat msia nie takde jual
Quote leena1234 20-5-2018 07:10 AM
Haahahahahahahaha. Musti coklat mahal
Quote sarahmirza 20-5-2018 07:19 AM
Tertengok satu video yang polis ni yg jawab kt reporter bila ia tamat bila ia dah tamat...,

Hihihi
Quote mjla 20-5-2018 07:24 AM
Polis pun satu jal
Respek la org tak kira sapa pun
Buat je tugasan anda
Quote fadz84 20-5-2018 07:44 AM
Sure Rossy yg x puas hati coklat kena rembat ni...
Quote raihaneem 20-5-2018 07:57 AM
Klau betoi polis mkn coklat


Tak wajar la..
Lain kali bw chewing gum. Polis..sedia,berkhidmat...demi negara yang tercinta...
Quote MarryPottet 20-5-2018 08:05 AM
kedekut taek idong masin betul bani bugis ni. coklat pon berkira. kira sedekah je lah kat mereka. kan di bulan remdan yg mulia ni kita digalakkan bersedekah dan ganjaran pahalanya lebih besar dari bulan lain. ntah ntah coklat & food tu semua dibeli dari sumber melanun duit rakyat  

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.230028s Gzip On
To Top