Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Saya Kini Seorang Penganggur - DS Najib Razak

20-5-2018 03:30 PM Komen: 144
Bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak mengkau dirinya kini seorang penganggur dan sedang menganggur.

Selepas kehilangan jawatan perdana menteri dan meletak jawatan sebagai Presiden Umno dan Pengerusi Barisan Nasional, Najib kini dalam fasa 'persaraan'.

Malay Mail melaporkan, beliau kini mahu berehat dan menyelesaikan masalah yang dihadapi sebelum memikirikan perihal negara.

Foto: MSN
"Tolong beri saya masa, kerana masih awal lagi, tetapi saya akan melakukan apa sahaja yang boleh untuk menyumbang kepada negara kerana negara ini memerlukan orang yang boleh memberikan buah fikiran, " katanya.

Dalam perkembangan lain, Najib mengekalkan kerusi Parlimen Pekan dengan meraih majoriti besar sebanyak 24,859 undi dalam pertembungan empat penjuru pada PRU14.

Seeblum ini polis telah melakukan pemeriksaan di Pejabat Perdana Menteri, kediaman rasmi perdana menteri di Seri Perdana, Putrajaya dan kediaman peribadinya di Jalan Langgak Duta serta tiga unit kondominium mewah di Jalan Raja Chulan.

Hasilnya polis merampas 284 kotak mengandungi beg tangan pelbagai jenama mewah dan 72 beg berisi barangan kemas, pelbagai jenis mata wang dan barangan berharga.

Najib juga telah diarahkan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk hadir ke pejabat agensi anti rasuah itu Selasa depan untuk memberi keterangan berhubung kes SRC International Sdn Bhd, anak syarikat 1MDB. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
15
Terkejut
10
Sedih
13
Lawak
9
Bosan
12
Komen: 144
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote thatwasnow 18-8-2018 04:05 PM
Nasib baik ada BR1M!

Lain-lain Komen

Quote MarryPottet 20-5-2018 03:40 PM
penganggur haper? ko kan ahli parlimen pekan. pergilah balik dok pekan & serve the people there yg gigih menggundi ko saban pru. bulan remdan ni bolehlah ko & nek mah buat kerja amal masak bubur lambuk kat masjid sesambil buat part time dengan penjual murtabak. ambik upah uli roti canai & kupas kulit bawang & kentang
Quote rosmahisham 20-5-2018 03:43 PM
penganggur terhormat duit berkepuk 7 keturunan x habis.biznes mesti berlambak2 jd proxy sana sini.
Quote sharlenetexas 20-5-2018 03:44 PM
ala siannya penganggur simpanan jota2. ko bukan bbnu pun. selamat bersara wajiblah ye. kembalikan apa yg ko ambil kepada yg berhak.

Quote sharlenetexas 20-5-2018 03:46 PM
tokjib, aku rasa baik ko masuk ngo buat kerja kebajikan. tapi jangan.pulak songlap duit ngo tu

Quote chiquititamichi 20-5-2018 03:48 PM
Ada sape perlukan buah pikiran jibby ke...katanya..negara perlukan buah pikiran dia..buah $%@# dia pun kalau boleh org nak kasi letop...m
Quote batu kikir 20-5-2018 04:00 PM
Apa knowledge Jib ada yang orang lain tak de?
Kalau Tun M.... berebut-rebut orang nak khidmat dia.,...Jib tak payahlah. Ajaran sonsang boleh lah
Quote sharlenetexas 20-5-2018 04:03 PM
batu kikir replied at 20-5-2018 04:00 PM
Apa knowledge Jib ada yang orang lain tak de?
Kalau Tun M.... berebut-rebut orang nak khidmat dia., ...

dia bukan think tank
Quote CoolSurfer 20-5-2018 04:04 PM
Harap UM atau mana-mana universiti tempatan dapat offer fellowship pada Datuk Seri. Pengalaman mentadbir negara wajar dikongsi.
Quote makita 20-5-2018 04:08 PM
Kalu kak mah tu buat kursus 'Cara mudah nk jd isteri PM'.
Sure laku kursus tu.
Quote wirazam 20-5-2018 04:09 PM
MarryPottet replied at 20-5-2018 03:40 PM
penganggur haper? ko kan ahli parlimen pekan. pergilah balik dok pekan & serve the people there yg g ...

ahli parlimen dpt elaun juga kan...berapa ehh
Quote Madel 20-5-2018 04:15 PM
Makin lama makin bongok tokjib ni
Lempang kang
Quote netto_ 20-5-2018 04:15 PM
Mungkin jibby ni la panganggur paling kaye kt malaya ni.
Quote batmana 20-5-2018 04:19 PM
1. Ahli Parlimen
Peningkatan daripada RM11,000 kepada RM16,000 (peningkatan sebanyak RM5,000). Sebelum itu, seorang Ahli Parlimen menerima gaji pokok sebanyak RM6,508.59 sebulan, dan elaun bulanan sebanyak RM5,000.
Sebanyak RM200 elaun harian diberikan apabila ahli-ahli parlimen menghadiri persidangan Dewan rakkyat dan RM150 elaun harian bagi menghadiri mesyuarat dengan agensi kerajaan.
Quote Orix 20-5-2018 04:26 PM
chiquititamichi replied at 20-5-2018 03:48 PM
Ada sape perlukan buah pikiran jibby ke...katanya..negara perlukan buah pikiran dia..buah $%@# dia p ...

Buah ape tu
Quote dodolgemok 20-5-2018 04:29 PM
Penganggur apa, kau masih ahli parlimen. X usah berdrama sgat lah!
Quote moonbug 20-5-2018 04:30 PM
Dia kan still MP Pekan. Siap ada gaji lagi
Quote tagas 20-5-2018 04:32 PM
Abis parlime pekan sape jage

gaji n elaun mkn bute ke
Quote mesmerize 20-5-2018 04:34 PM
elok gak kalau menanggur bole luangkan masa pegi mesjid, baca quran sampai khatam dan faham isi kandungannya.
Quote ninja9 20-5-2018 04:35 PM
MarryPottet replied at 20-5-2018 03:40 PM
penganggur haper? ko kan ahli parlimen pekan. pergilah balik dok pekan & serve the people there yg g ...


Lihat semua komen(144)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.247039s Gzip On
To Top