Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kajian: Lelaki Lebih Tergoda Dengan Wanita Kening Tebal

8-2-2019 11:50 AM| Komen: 14



Adakah pembaca di luar sana yang beranggapan wanita yang miliki kening tebal atau lebat itu tidak cantik?

Hari ini, anda sebagai seorang wanita yang berkening tebal tidak perlu malu lagi dengan anugerah ciptaan tuhan ini.

Ini kerana, satu kajian yang terperinci telah dibuat oleh pasukan penyelidik kening di Universiti Oakland dan mendapati bahawa LELAKI lebih tertarik dengan wanita yang keningnya tebal.

Namun gelaja mencukur kening ini tidak dapat diberhentikan di serata dunia, termasuklah wanita-wanita di Malaysia. Walaupun kajian tidak menyarankan mereka untuk tidak mencukur atau mencabut kening tetapi ia tetap berlaku.




Di dalam jurnal Frontiers in Psychology itu, kira-kira 1,000 responden lelaki diminta untuk memilih sebilangan gambar wanita.

Hasilnya, imej wanita berkening tebal menjadi pilihan dan gambar wanita yang nipis kening tidak dipeduli sama sekali.

Dalam soal agama pun telah dinyataakan bahawa:

Hukum mencukur kening adalah haram kerana ia dikira mengubah ciptaan Allah. Namun jika kening tumbuh dengan lebat lebih daripada kebiasaan hingga menimbulkan ketidakselesaan pada diri dan orang lain, maka hukumnya harus untuk mengemaskan kening sahaja dan bukan mencukur kesemuanya. (sumber Kosmo).

Foto: Carian internet

Namun kerana ingin mengikut trending, kebanyakan wanita tidak kesah pun soal hukum haram, yang mereka tahu adalah, mereka nampak cantik di mata lelaki, tapi tangapan mereka itu salah, kerana lelaki lebih suka wanita tebal kening. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
11
Terkejut
13
Sedih
10
Lawak
14
Bosan
10
Komen: 14
Komen

Previous : 12 Penyanyi Bertopeng Di Rancangan Realiti Televisyen Nyanyian AS?

Next       : Wanita Hadiahkan 365 Pasang Stokin Untuk Teman Lelaki Pemalas

Komen Terbaru

Quote kaklong32 11-2-2019 10:29 AM
Megikari replied at 9-2-2019 01:27 AM
Kajian : wanita berkening tebal lebih tergoda dengan lelaki berpoket tebal
{:run

kahkahkahkah

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 8-2-2019 11:57 AM
Kening aku pun tebal tapi takde lah tebal tahap si elfira tu.. dulu pun ada kwn sekolah yg tanya "buat pe nk simpan kening tebal".. masa tu aku memang down lah rasa.. dah lah jenis introvert,pemalu..
tapi lepas jer skola, bila dah keje, takde pun yg soalkn benda merepek ni.. laki aku pun ok jer.
Haram cukur atau cabut kening ni bersebab sebetulnya..
Quote insulin 8-2-2019 11:58 AM
Ketebalan kening bukanlah satu masalah. Yang betul2 masalah apabila kebirahan itteww tebal sangat.
Quote Artemesiaa 8-2-2019 12:05 PM
Mereka rasanya bukan suka sebab tebal atau nipisnya kening tu tapi lebih kepada keaslian semulajadi berbanding yang dah dibentuk2.
Quote ninja boy 8-2-2019 01:02 PM
Kening tebal adakah spesis banyak bulu ka
Sila bercukur bulu bawah
Adakah bulu bawah tebal membuatkan puki gatal berair
Quote amukgemuk 8-2-2019 01:09 PM
sokong komen di atas ini
Org suka natural tu--- bila tebal, maksudnya mmg ia tak diubah apa-apa.
On other hand, kalau kening biasa, buat bagi tebal-- tidaklah menarik sangat.
yg penting natural tu
Quote BebeQ 8-2-2019 01:28 PM
bodohnya kajian. macam mana la ada soalan macam tu.
orang lelaki ni tak payah la tanya soalan2 bodoh macam ni, dia hadap yang penting je.
kening tebal tak boleh buat turn on pun.
Quote Victorioussss 9-2-2019 01:08 AM
Edited by Victorioussss at 9-2-2019 01:10 AM

Lelaki minat pmpuan bulu kening tebal konon

Hujung2 tnya jgk "awk jenis shave ke x"
Sedeyy
Quote Megikari 9-2-2019 01:27 AM
Kajian : wanita berkening tebal lebih tergoda dengan lelaki berpoket tebal
{:run
Quote dani-rox 9-2-2019 04:32 AM
who gives a shit about what men like... tebal ke nipis ke, berbulu ke licin ke, you do you gurls.
Quote axtzw 9-2-2019 10:25 AM
ewww.. x kuasa akuw ngan kajian nih

hakak kening tak tebal elork2 je kawin.. yang penting pandai apa laki nak.. x gituww
Quote syidasaleh 9-2-2019 04:33 PM
Megikari replied at 9-2-2019 01:27 AM
Kajian : wanita berkening tebal lebih tergoda dengan lelaki berpoket tebal
{:run

Hat ni betuiii. Hahhaa
Quote aderaderker 9-2-2019 05:44 PM
Lelaki suka perempuan kening tebal... dan cantik.

Kening tebal tak cantik ..paham2 sendirik
Quote retnoel 9-2-2019 10:28 PM
Ntah2 laki pn x pasan kdg2 kening tebal sebelah
Quote kaklong32 11-2-2019 10:29 AM
Megikari replied at 9-2-2019 01:27 AM
Kajian : wanita berkening tebal lebih tergoda dengan lelaki berpoket tebal
{:run

kahkahkahkah

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.248038s Gzip On
To Top