Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Cabaran Lain Boleh Pula Buat! Ayuh Anak Muda, Kita Buat #TrashChallenge Pula

13-3-2019 12:56 PM|Oleh: Haniza Yusof| Komen: 15

Kredit foto: IG Manis FM
Baru-baru ini viral tentang satu lagi challenge yang bakal jadi ikutan ramai. Ia dipanggil #TrashChallenge.

Semua orang pasti ingat lagi tentang challenge sebelum ini seperti cabaran #10YearChallenge, #TindanChallenge #KekeChallenge #BirdboxChallenge dan banyak lagi, kan?

Jadi, apa yang menariknya #TrashChallenge berbanding cabaran yang lain?

Kredit foto: IG Manis FM
Challenge yang viral sebelum ini walaupun mendapat sambutan tetap mendapat reaksi negatif daripada masyarakat kerana walaupun untuk tujuan suka-suka ada bahaya di sebaliknya.

Kredit foto: IG Manis FM
Tetapi, untuk #TrashChallenge apa yang anda perlu lakukan ialah hanya bersihkan kawasan tertentu tidak kira di hutan, jalanan, tasik, sungai, atau kawasan berbukit. Selesai membersihkan anda hanya perlu letakkan dua keping gambar sebelum dan selepas pembersihan.

Kalau kita boleh buat cabaran yang sebelum-sebelum ini apa kata kita buat juga #TrashChallenge ini. Jom. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
4
Terkejut
5
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 15
Komen

Previous : SpaceX Milik Elon Musk Bakal Tunai Impian Billionaire Jepun Jadi Pelancong Pertama Ke Bulan

Next       : Gaya Tidur Berkait Rapat Dengan Personaliti. Anda Yang Mana Satu?

Komen Terbaru

Quote talapia 22-3-2019 02:24 PM
takde pulak viral #thrashchallenge ni... pemalas betul la kot org Malaysia.. challenge merapu2 laju aje ikutnya

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 13-3-2019 01:10 PM
Yang ni lebih bagus dari yang sebelum2 ni
Quote gerbera.memopad 13-3-2019 01:20 PM
Ok this one is good

Tapi kalau nak bersihkan sampat kat tepi jalan tu make sure park kereta kat tempat yg sesuai & selamat ye
Quote buapakperut 13-3-2019 01:31 PM
ni baru betul punya challenge
Quote BoongaKertas 13-3-2019 01:35 PM
iols suka lah challenge ni. ayo gais!
Quote myakayina 13-3-2019 01:49 PM
this is the best..selain tubuh badan sihat..kawasan persekitaran pun jadi bersih ..
Quote sehirkedi 13-3-2019 01:56 PM
Challenge yg paling terbaik! Sape yang dah buat challenge keke tu jgn buat2 tak nampak pulak challenge kutip sampah ni..
Quote mareenie 13-3-2019 02:03 PM
Ini challenge yg membina{:iwant. Ya makcik sokong!! Tapi safety first
Quote RatuDunia94 13-3-2019 02:11 PM
Gambar yg pertama tu knp heols x amik gambar selepas kat tiang tu jugak? Jgn sekadar bungkus plastic hitam pastu letak kt kawasan yg bersih n xde sampah.. walhal kawasan bersampah x dibersihkan pon.
Quote Jorja 13-3-2019 03:45 PM
Ni orang gomen dah lama buat pun {:smile utk eksa
Quote supernaturalee 13-3-2019 05:22 PM
RatuDunia94 replied at 13-3-2019 02:11 PM
Gambar yg pertama tu knp heols x amik gambar selepas kat tiang tu jugak? Jgn sekadar bungkus plastic ...

kan
mcm propa je

anyway this is a very good cause





Quote lee_sakura 14-3-2019 08:34 AM
challeneg mcm ni bagus, aku pon nk buat gak la
Quote missinpiece 15-3-2019 06:32 AM
Janganla ada yg sengal tabur sampah semata2 nk buat challenge ni
Sebelum n selepas jugak
Quote WandaMi 15-3-2019 02:57 PM
antara challenge yg berfaedah, dpt memberi kesedaran utk menjaga kebersihan. Tapi mencerminkn masyarakat & pihak berkuasa kat situ tak reti nak membersihkn!
Quote AppleJack 22-3-2019 02:24 AM
macam ni
Quote talapia 22-3-2019 02:24 PM
takde pulak viral #thrashchallenge ni... pemalas betul la kot org Malaysia.. challenge merapu2 laju aje ikutnya

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093747s Gzip On
To Top