Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bosan Jadi Gemuk, Satu Keluarga Jadi Fit Dan Sado Selepas 6 Bulan

1-7-2019 07:55 AM|Oleh: HakirRahman| Komen: 40

Orang yang ada masalah berat badan akan tahu betapa susahnya nak menguruskan badan dan sihat. Nak bersenam, diet dan amalkan gaya hidup sihat bukan mudah, perlukan sokongan moral daripada orang sekeliling. 

Begitulah yang dilakukan sebuah keluarga di China yang bosan dengan gaya hidup mereka yang tidak sihat sampai semuanya gemuk. Jadi, mereka buat keputusan untuk bersenam bersama-sama sampai semuanya jadi kurus, fit, sado dan lawa. 

Amalan hidup gaya sihat itu juga bukan sahaja membuatkan mereka menjadi lebih sihat, tetapi juga menyebabkan si ayah hilang ketagihan arak dan kembali bersemangat meneruskan gaya hidup sihat. 


FOTO: DINGJESSE

Pada mulanya, mereka hanya berjalan sebelum berjoging. Kemudian mereka mula masuk gym untuk bina otot. 


SI AYAH MULA MASUK GYM
FOTO: DINGJESSE

Hasilnya, seperti gambar di bawah. Fit, sado dan yang pastinya sihat! 


PERBEZAAN KETARA TUBUH AYAH DAN IBU SELEPAS ENAM BULAN BERSENAM
FOTO: DINGJESSE


TRANSFORMASI ANAK DAN AYAH SELEPAS ENAM BULAN
FOTO: DINGJESSE


SADO TAK ANAK DAN AYAH?
FOTO: DINGJESSE

Jadi, boleh dah kalau ajak satu keluarga mula bersenam dan amalkan gaya hidup sihat seperti mereka! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Previous : Google Cadang Pindah Kandungan Video Kanak-kanak Ke YouTube Kids

Next       : Comelnya Pelajar SK Bukit Mahkota, Johor Main Ukelele Lagu Raya. Kalah Orang Dewasa!

Komen Terbaru

Quote videcloset 26-8-2019 11:50 AM
kena join family ni lah. haha

Lain-lain Komen

Quote top5complete 1-7-2019 08:27 AM
badan sado otak lembab tak guna juga
Quote EvieWanKenobi 1-7-2019 08:38 AM
pompuan yang dress coklat tu macam tipu je..
Quote Kurex 1-7-2019 09:11 AM
Senoga takde cheese dalam tut anak lelaki mereka
Quote rayriff 1-7-2019 09:29 AM
Kurex replied at 1-7-2019 09:11 AM
Senoga takde cheese dalam tut anak lelaki mereka

maksudnya ape?

by the way,kalau badan dah berketak2 ,terus jogging shirtless yach!
Quote kaoru44 1-7-2019 09:56 AM
Rasanya prnh ada thread psl ni..thn lpas ke dua thn lpas mcm tu la..
Quote RatuDunia94 1-7-2019 10:30 AM
Bape juta kali nk recycle cite dorang ni.. rasanya ni kisah 2-3 tahun lepas dah ni..
Quote Kurex 1-7-2019 10:47 AM
rayriff replied at 1-7-2019 09:29 AM
maksudnya ape?

by the way,kalau badan dah berketak2 ,terus jogging shirtless yach!

Selalunya yg kulop ni ada warna putih2 dalam kulop tu
Quote chicozinn 1-7-2019 11:15 AM
ni benang sempena post-raya ke?saja nk sindir warga caritizen yg dek membaham makanan open house sampai 4-5 buah sehari suntuk khuenss??
Quote Meiizu 1-7-2019 11:40 AM
Edited by Meiizu at 1-7-2019 04:16 PM

tau ni cite lama nihhh...elok lahh kluar lagi sekali, saling mengingat oiii makan open house
nak kurus ni kalau tuan  badan takde keinginan kuat tak jadi punya...i bagi contoh my sis yg gemok kat rumah tu,..mak penah je ckp makan yg rebus/stim mak buat ..dia boleh kata dia bukan kucing makan rebus2 ...  
nyampah kann??? biar jelah dia gemokkkk
Quote AbukRokok 1-7-2019 12:00 PM
but gemok is ohsem ?
Quote LadyCarefree 1-7-2019 01:32 PM
Kurex: Selalunya yg kulop ni ada warna putih2 dalam kulop tu



Sama je dngan pepek klau xcuci celah bibir luar dn dlm pon akn ade bende putih ni. Katenye konek xsunat antara kukit luar dngan btng konek ade pelincir semulajadi bila stim dia kluar.
Quote noell 1-7-2019 01:52 PM
bulan ramdon aku turun 16kg neh dh naik balik 6kg

semua neh sumpahan open house/kenduri kawin
Quote RedScarf 1-7-2019 02:01 PM
noell replied at 1-7-2019 01:52 PM
bulan ramdon aku turun 16kg neh dh naik balik 6kg

semua neh sumpahan open house/kenduri kawin ...

opocot. 16kg tuhh.. ape rahsia?? share laaaa
Quote noell 1-7-2019 02:16 PM
RedScarf replied at 1-7-2019 02:01 PM
opocot. 16kg tuhh.. ape rahsia?? share laaaa

senang jer I stop minum manis takdak gula langsung even kopi pun takdak gula
I still makan nasi tapi portion sikit & I minum ayaq kosong boh lemon


I start sebulan sebelum ramdon & buka puasa makan nasi skit or makan oats plus lauk pauk...sahur mmg I takleh makan bole minum ayaq ja tp I make sure water intake cukup

I dh try byk supplement kurus sampai cirit-birit tp tak jalan...supplement nih sesuai utk org muda kot I dh warga emas mmg metabolism sgt slow


tapi I tewas dgn biskut sempret & ketupat palas

Quote BoongaKertas 1-7-2019 02:18 PM
noell replied at 1-7-2019 05:52 AM
bulan ramdon aku turun 16kg neh dh naik balik 6kg

semua neh sumpahan open house/kenduri kawin ...

powernya sis! tahniah. nak istiqomah tu susah kan?
Quote noell 1-7-2019 02:22 PM
BoongaKertas replied at 1-7-2019 02:18 PM
powernya sis! tahniah. nak istiqomah tu susah kan?

sgt susah sis nak istiqomah tp willpower mmg kena kuat la

bulan nih i nak start eat clean balik semoga takdak org jemput open house lagi tapi kenduri kawin dah berderet dahcamno tuh?


Quote xtahumenahu 1-7-2019 02:25 PM
noell replied at 1-7-2019 02:16 PM
senang jer I stop minum manis takdak gula langsung even kopi pun takdak gula
I still makan nasi t ...

Hebatnyaaaa...iols ritu buat laa makam oat ngan lauk..tahan laa sebulann...nak start balik laaaa
Quote noell 1-7-2019 02:29 PM
xtahumenahu replied at 1-7-2019 02:25 PM
Hebatnyaaaa...iols ritu buat laa makam oat ngan lauk..tahan laa sebulann...nak start balik laaaa

I perasan la bila amal oats neh kebas2 tangan kiri dah ilang dulu kalo drive lama2 kebas tgn kiri...kolestrol tinggi ka camna??bila buat kolestrol test biasa saja??ka sebab I dh usia warga emas?

Quote ikanmasin 1-7-2019 02:34 PM
...

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085336s Gzip On
To Top