Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Pelajar Lelaki Di Taiwan Kini Boleh Memakai Skirt Ke Sekolah?

31-7-2019 11:13 AM|Oleh: natrahn| Komen: 35

 
Mei tahun ini, Taiwan menjadi negara pertama di Asia yang meluluskan undang-undang perkahwinan sesama jenis. Keputusan Parlimen itu dianggap satu kejayaan besar bagi masyarakat LGBT yang berkempen sejak beberapa tahun lalu untuk mendapatkan hak berkahwin, sekali gus menjadikan Taiwan sebagai peneraju gerakan hak gay yang semakin berkembang di Asia.
 
 
Terkini, pelajar lelaki di Sekolah Tinggi Senior Banqiao yang terletak di Taipei telah dibenarkan memakai skirt seperti pelajar perempuan di situ usai pelaksanaan polisi pemakaian seragam baru di sekolah itu. Mulai 30 Ogos peraturan baru tersebut turut tidak akan menyebut sebarang jenis jantina lagi. 
 




Menurut penyokong LGBT, ini merupakan langkah ke arah kesaksamaan antara jantina. Perubahan tersebut dilaksanakan selepas beberapa guru dan pelajar lelaki di sekolah tersebut mengadakan kempen yang bertujuan menghentikan stereotaip jantina. Malah pembuat polisi di sekolah itu turut menyarankan sekolah-sekolah lain di Taiwan mengikut jejak langkah mereka.
 
Penulis berpendapat pelajar lelaki lebih sesuai dan lebih nampak perkasa dengan  memakai seluar. Apa pandangan anda? - CARI 
 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 35
Komen

Previous : KJ Kini Mengajar Anak-anak Bajau Laut

Next       : 20 Tahun Jadi Mak Nyah, Akhirnya Lelaki Ini Dijemput Lakukan Ibadah Haji

Komen Terbaru

Quote natrahn 8-8-2019 09:06 PM
lily_downey replied at 8-8-2019 08:59 PM
iols tapaham kenapa budak lelaki teringin nak pakai sekewt?

maybe dorang sokong lgbt ni....

Lain-lain Komen

Quote insulin 31-7-2019 11:16 AM
Memang confuse dibuatnya...




Quote gaara_X 31-7-2019 11:48 AM
tunggu laa kesannya lepas nie....
Quote Kurex 31-7-2019 12:21 PM
Adoiiiii.. Kalau nak pakai skirt, kema cukur bulu kaki, jangan ada kismis hitam dekat kaki, nanti jantan lari
Quote Asdan 31-7-2019 12:23 PM

sini pun ramai lelaki pakai kain macam perempuan, tak jadi apa pun
Quote natrahn 31-7-2019 12:30 PM
Asdan replied at 31-7-2019 12:23 PM
sini pun ramai lelaki pakai kain macam perempuan, tak jadi apa pun

kan ramai je keje kat watson tu ha..
Quote Boomibulat 31-7-2019 12:40 PM
Kurex replied at 31-7-2019 12:21 PM
Adoiiiii.. Kalau nak pakai skirt, kema cukur bulu kaki, jangan ada kismis hitam dekat kaki, nanti ja ...

Bila ko nk apply jd warga taiwan plk..nynk pilihan ko kat sana.
Quote sitiselangor 31-7-2019 12:44 PM
alamak, cam ni kalu, silap2 PA timbalan mentri kaki skodeng rakam bawah skirt tu tersilap rakam

ingat rakam lubang, rupanya rakam batang

Quote milanhawkin 31-7-2019 12:46 PM
hancurrrr.......
Quote hyie 31-7-2019 01:09 PM
harus buat team cheerleaders uolssss...fefeeling kain terselak
Quote amyza 31-7-2019 01:17 PM
Carik lah skirt lawa sikit macam student2 korea pakai tu. Buruk betul skirt diorg.
Quote Kurex 31-7-2019 01:19 PM
Boomibulat replied at 31-7-2019 12:40 PM
Bila ko nk apply jd warga taiwan plk..nynk pilihan ko kat sana.

Takdela aku terdesak nak pakai skirt..
Quote sfrnna 31-7-2019 01:38 PM
Ala iols penah nampak maknyah keje bodyshop lek2 pakai skirt layan customer. Hehe
Quote gummiebear 31-7-2019 04:21 PM
Kenapa student lelaki nak kena pakai skirt? Walaupun geng2 lgbt, pakai je lah seluar apa masalahnya
Quote natrahn 31-7-2019 04:24 PM
gummiebear replied at 31-7-2019 04:21 PM
Kenapa student lelaki nak kena pakai skirt? Walaupun geng2 lgbt, pakai je lah seluar apa masalahnya

Support LGBT ...
Quote insulin 31-7-2019 04:26 PM
gummiebear replied at 31-7-2019 04:21 PM
Kenapa student lelaki nak kena pakai skirt? Walaupun geng2 lgbt, pakai je lah seluar apa masalahnya

Solidariti kepada geng2 lgbt kut...
Quote Mfzg89 31-7-2019 05:28 PM
kalau merebak sampai malaysia mmg aku lari dari malaysia...
Quote natrahn 31-7-2019 06:13 PM
Mfzg89 replied at 31-7-2019 05:28 PM
kalau merebak sampai malaysia mmg aku lari dari malaysia...

tak yah lari..kita buat piket la..skerang ni pun ramai dah lelaki pakai pakaian wanita takdak sapa nak ambil apa-apa tindakan pun. Sajat siap pakai tudung pi Kelantan... hmmm
Quote Foxey 31-7-2019 09:46 PM
Seronok kot depa dapat pakai skirt
Quote gideoncross 31-7-2019 10:20 PM
Akhir zaman.

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114685s Gzip On
To Top