Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kerana Aliff Syukri, Upiak Isil Bergaduh Dengan Lucinta Luna?

23-8-2019 12:00 PM|Sang_Pencinta| Komen: 42

Mula-mula beraksi dalam lagu dan muzik video bersama ahli perniagaan Malaysia, Dato Aliff Syukri, kini penyanyi Indonesia Upiak Isil dan Lucinta Luna betul-betul bergaduh.

Kredit foto:  Carian Google


Apa dah jadi ni?

Menurut portal berita dari seberang, Tribun Jambi, pergaduhan antara mereka berdua bermula selepas Lucinta Luna telah menghina fizikal Upiak Isil. Ketika ditanya oleh Dato Aliff kenapa beliau tidak menyukai Upiak, Lucinta berkata beliau geli dan jijik dengan paras wajah Upiak yang jelek.



Mendengar penghinaan tersebut, Upiak pula menyindir Lucinta yang dikatakan ada membuat pembedahan kecantikan di Thailand. "Saya sering ke Thailand dan Malaysia, tetapi saya dijemput untuk membuat persembahan di majlis berprestij, bukan semata-mata membuat pembedahan plastik," katanya.

Kredit foto: Twitter



"Lucinta juga berkata dia tidak mahu bersama saya dalam video kerana saya bukan siapa-siapa sedangkan saya sudah muncul dalam rancangan TV popular di Thailand, Anugerah Era dan Gegar Vaganza, itu kan rancangan besar," tambahnya lagi.

"Kalau dia betul-betul mahu membandingkan kami, saya cabar dia berlawan menyanyi live," katanya.



Kredit foto: Carian Google


Bagaimanapun, ramai menganggap perseteruan kedua artis Indonesia ini hanyalah rancangan bersama Aliff Syukri untuk mempopularkan lagu baru mereka bertiga berjudul Cowok Baru. Netizen juga memberi nasihat kepada Upiak supaya menjauhkan diri daripada mereka agar imej murninya tidak terpalit dengan Aliff dan Lucinta yang dituduh gemar menghina.

Kredit foto: Carian Google



Kalau betul ini rancangan mereka, nampaknya tak habis-habis mencari kontroversi murahan untuk melariskan lagu yang tak seberapa.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 42
Komen

Previous : "Berbaloi Komen Kat IG Dan Twitter Dia"- Isteri Hafizul Kamal Ngorat Menerusi Media Sosial

Next       : "Tu Kaki Ke Tiang Lampu?"- Mimi Lana Belanja OOTD, Lawa Je Tengok!

Komen Terbaru

Quote Xim 28-8-2019 08:19 PM
Haluuuu suara pondan ko tu mintak perbaiki lg . Geli plak dengor . Kepit la elok2 mcm ko kepit telo ko

Lain-lain Komen

Quote tuberoses 23-8-2019 12:21 PM
jelek2 pun ori nyah
Quote Sang_Pencinta 23-8-2019 12:31 PM
Hehehehe. muka jelek pun ada ovari ori.
Quote kualibesi 23-8-2019 12:32 PM
ahh jelik konon, kau semua bnde fakeeee. sekurang nya die tu ori. xmacam kau, wanita berloceng. ke xde loceng dh skrg?
Quote Hypothetically 23-8-2019 12:33 PM
Ok Tok kitorang tahu dah lagu baru dah nak keluar dan bakalan pecah rekod dunia.
Quote lampor 23-8-2019 12:42 PM
Bosan la marketing murahan camni.. dia dah tahu kt malaysia x layan dah benda2 cmni... Di buat kat indon pulak... Indon kan senang kena provok... Mendapat la nanti milion viewers... Padahal dah dapat baca dah skrip ni... Hmmm...
Quote Mfzg89 23-8-2019 01:07 PM
bini g Haji dia plak sebok menggedik dgn pondan...natang sunggoh..
Quote Megikari 23-8-2019 01:11 PM
Aku lagi rela dengar suara alipsukri ni nyanyi dari dengar suara bapok tone senget lucintaik ni bercakap
Quote namieamuro 23-8-2019 01:12 PM
2 jantan lawan 1 pempuan

anyway, motip sgt la toklep gigih berdrama ape pun dgn jantan sotong..jantan sejati x brp layan toklep mcm kwn ke? atau rengsa dgn heols?
Quote umbut 23-8-2019 01:14 PM
Percaya ler sangat.. marketing je.. video clip baru ni kan diorang bertiga... alif upiak lucinta
Quote rykall 23-8-2019 01:57 PM
tak perlu layan si malaun ni...jenis batak hadap populariti memanjang.
Quote soy_beans 23-8-2019 02:09 PM
Mana ada alif syukri ni ignore je semua. Tak habis2 content sama.
Quote arianakhalid 23-8-2019 02:10 PM
Hahahahaha nak tergelak aku dgr ayat2 indon ni. Biar betul ko kata upiak tu jelek...
Quote ikanmasin 23-8-2019 03:25 PM
jelek lah geli lah tp dia ori perempuan lor
ko tu jadi2 an saja..
Quote Noraniza_Iblis 23-8-2019 03:33 PM
lucintaa puiii...
name Abdul fatahh...
bapokk bangang
Quote Loloq89 23-8-2019 03:37 PM
Noraniza_Iblis replied at 23-8-2019 03:33 PM
lucintaa puiii...
name Abdul fatahh...
bapokk bangang

bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

aku mula2 ingat pompan..

sbb laki dia laki tulen
Quote Noraniza_Iblis 23-8-2019 03:40 PM
Loloq89 replied at 23-8-2019 03:37 PM
bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

celah mane plak laki die laki tulen??
laki die tu pengkid..
dorg dh bertunang dh pun...
tp kalau ikut islam..lepas la..
pondan kawin dgn pengkid...
cume...iolss kenot brainn....hahhaa
Quote pusak_lanji 23-8-2019 03:40 PM
Nampak makin pelik hidung alip..
Quote laksmanabentan 23-8-2019 03:51 PM
Mfzg89 replied at 23-8-2019 01:07 PM
bini g Haji dia plak sebok menggedik dgn pondan...natang sunggoh..

peluang sis.... bini takde time ni la peluang nak jumpa bff tuh...keluar dari lemari la sis...
Toklip... Sajat... Lucinta Luna berpisah tiada..
Trio saling support each others...

Quote laksmanabentan 23-8-2019 03:54 PM
Loloq89 replied at 23-8-2019 03:37 PM
bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

mmg nama dia Muhamad Fattah...
lelaki tu tp da buang operasi buang loceng tuh...

laki dia yg mana sis? Abash tu ker??
Abash tu pompuan sis.... tomboy

mana pernah fatah ni berlaki..
semua tu propa jer...
sblm ni propa kata da nikah dengan orang filipin tu...
tu propa jer pun...
mamat tu dibayar tuk shoot gambar jer pun....

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.295332s Gzip On
To Top