Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Nak Muntah" - Challenge Terbaru Masukkan Boba Pearl Dalam Lubang Hidung

30-8-2019 10:30 AM|Akasha| Komen: 15

Bubble tea kini sedang viral di seluruh dunia tetapi lain pula bagi orang Jepun, mereka telah timbulkan sesuatu yang menarik perhatian orang ramai baru-baru ini. Sekarang bermacam challenge yang kita nampak di dunia internet dan media sosial termasuk minuman bubble tea. 

Kredit foto: World of buzz

Tapi sekarang muncul pula challenge baru iaitu selfie dengan meletakkan boba pearls ke dalam lubang hidung. Tak pernah dilihat sebelum ni kan?

Menurut Now News, challenge ini muncul dan dikenali sebagai challenge "Boba Nostrils" tapi masih belum dikenal pasti siapa yang memulakan challenge pelik ini. Macam yang kita tahu setiap jam pasti ada beribu2 netizen yang berkongsi ke laman sosial mereka.

Kredit foto: World of buzz

Kredit foto: World of buzz

Perempuan mahupun lelaki memasukkan dua biji boba pearl ke dalam lubang hidung mereka dan berkongsi setiap gambar selfie. Challenge atau cabaran tersebut memerlukan mereka menahan nafas supaya biji boba itu tak terjatuh dari lubang hidung. 

Ramai netizen terkejut dan rasa loya dengan challenge baru ini kerana menampakkan boba itu seperti tahi hidung yang besar. Bukan itu sahaja, netizen juga mengatakan ia nampak kotor dan tertanya-tanya adakah mereka akan makan semula boba selepas itu. Euww pastinya sangat tidak bersih dan jijik!

Ada juga segelintir yang komen mereka telah membazir boba pearl itu dan pakar perubatan ada tampil memberi amaran yang berbahaya kerana jika salah langkah boba mungkin akan tersekat dalam lubang hidung dan menyebabkan sesak nafas. Nahas jangan dicari!!

Kepada yang dibluar sana lebih baik janganlah meniru aksi ini kerana boleh membawa kepada kesan yang buruk. Minumlah bubble tea kegemaran anda itu dengan cara yang normal dan berhemah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 15
Komen

Previous : Paha Besar Lebih Baik Dari Perut Buncit!

Next       : Fesyen Raja Permaisuri Agong Trending, Jadi Ikutan Ramai

Komen Terbaru

Quote puanbintang 17-9-2019 02:45 PM
ya ampun..geli la hoiii

Lain-lain Komen

Quote Rainrein 30-8-2019 10:43 AM
Bodonya nampak sorang sorang.
Quote crazybeach 30-8-2019 11:08 AM
dah masuk kat hidung lepas tu buang ke telan masuk mulut nok?
Quote natrahn 30-8-2019 11:35 AM
crazybeach replied at 30-8-2019 11:08 AM
dah masuk kat hidung lepas tu buang ke telan masuk mulut nok?

kan... geli pulak masuk balik dalam mulut huhuhu
Quote Mfzg89 30-8-2019 11:52 AM
small-small not die, big -big become idiot..
Quote CatMiow 30-8-2019 12:07 PM
Lawak la tu bagi dorang.
Quote Artemesiaa 30-8-2019 12:10 PM
Bila dah tersumbat menyusahkan doktor nak kena tolong keluarkan
Quote matchstick 30-8-2019 02:28 PM
semoga tersedut masuk ke saluran pernafasan lalu mampus sekor demi sekor bebudak ni
Quote mieymiey 30-8-2019 04:06 PM
Semoga dengan gambar ni ketagihan iols terhadap benda ni berkurangan atau hilang terus.
Quote any42 30-8-2019 06:09 PM
mcm mole bwh hdung pun ad klau tgk dr jauh. msukkn la dlm dua2 lobang hdung smoga bhnti trus bnafas kurang skit mnusia bangang kt dunia ni.
Quote Msblackpepper 31-8-2019 02:25 PM
Boleh jadi full clinic ent dek tersumbat boba dalam hidung
Quote -Suri- 1-9-2019 02:26 AM
Sapa ikut dia bodo. Tu je aku nak komen. Org jenis ikut trend tak tentu hala ni takleh komen panjang, bukan dorg baca pun
Quote fly_in_d_sky 1-9-2019 05:08 PM
siapa ikut memang bodoh tak boleh diajar ...  
Quote Daftpunk_shine 2-9-2019 12:35 AM
Lepas masuk dlm lubamg hidung tu, jgn lupa masukkan balik pearl tu dlm air. Jgn membazir.
Quote Pamelaloba 2-9-2019 12:38 AM
Kotoran degil sungguh perangaiii. Yucksss
Quote puanbintang 17-9-2019 02:45 PM
ya ampun..geli la hoiii

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082842s Gzip On
To Top