Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tiada Lagi Dahlia Shazwan Sebagai Gadis Trivago Selepas Ini

30-8-2019 10:56 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 132

Kalau anda nak tahu, Dahlia Shazwan memulakan kariernya apabila berjaya menempatkan diri sebagai peserta dalam rancangan realiti On Air yang bersiaran pada tahun 2012.

Namun, sayang dia tersingkir di peringkat separuh akhir. Pun begitu, rezeki Dahlia tidak berhenti di situ sahaja apabila dia diambil sebagai wartawan pelapis Astro di bawah didikan pengacara tersohor Aznil Hj Nawawi.


Kredit foto: Instagram

Walaupun mukanya sering menghiasi rancangan HLive!, Dahlia lebih dikenali serata rakyat Malaysia sebagai gadis Trivago.

Hampir empat tahun menggalas tugas sebagai jurucakap Trivago, Dahlia menerusi Instagramnya mengumumkan bahawa dia bakal mengundurkan diri daripada tugasnya itu.



Dahlia juga melahirkan rasa sayangnya pada Trivago kerana telah menemaninya daripada sebelum berkahwin sehingga dia sudah mempunyai suami dan anak.



Kredit foto: Instagram

Rata-rata netizen juga melahirkan rasa sedih dengan berita itu kerana bagi mereka Dahlia adalah Trivago dan Trivago adalah Dahlia.

Punyalah hebat penangan Dahlia sebagai model sehingga ramai ibu bapa yang claim anak mereka pasti tak berkelip pandang televisyen bila dengan suaranya dalam iklan Trivago.


Kredit foto: Instagram

Hebat betul penangan Dahlia, sampai ramai yang nak dia kekal sebagai wajah Trivago. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 132
Komen

Previous : "Hero Dan Heroin Nampak Kaku Je"- Farah Nabilah Dan Fikry Ibrahim Dihencap Komen Negatif

Next       : Que Haidar Dituduh Dayus Dan Islam Liberal, Biarkan Isteri Dan Anak Tak Tutup Aurat

Komen Terbaru

Quote Mizlyn 5-9-2019 09:01 PM
Korang perasan tak iklan trivago baru ni ada je keluar...tapi sendu sgt

Iklan  flight kena tangguh.. then lady tu cari bilik murah tu.. i baru perasan tu iklan trivago hahaha

Lain-lain Komen

Quote cikkittydiva 30-8-2019 11:34 AM
Alaa x best la. Suka tgk kaki dia yg panjang tu.
Quote Cpkay 30-8-2019 11:38 AM
Trivago iklan berhantu..
Quote CiliPadiSedap 30-8-2019 11:39 AM
mati2 akak fikir trivago ni bini pekin
Quote weezerfan 30-8-2019 11:39 AM
Suka sgt dahlia ni. Lawa mengacara pon x pakai bahasa rempit... Xde kontroversi
Quote imanda 30-8-2019 11:47 AM
dahlia ni manis orgnye suara pon sesuai sgt kat iklan trivago tu, xpelah ada rzk lain tu.
pasni tgu sape lak jd gadis trivago
Quote kakiah12 30-8-2019 11:50 AM
Penah nampak sheols dkt sunway pyramid. Kurus tinggi lampai cantik je..
Quote Boomibulat 30-8-2019 11:51 AM
Iklan paling bnyk keluar tb3
Quote awex^returns 30-8-2019 11:52 AM
i will miss her

trivago = dahlia
Quote miemiecha 30-8-2019 11:54 AM
anak sedara mek x kalih mata.. tgh nangeh blh senyap tgk iklan trivago ni...
ahahahahha
Quote messymimi 30-8-2019 11:56 AM
all the best dahlia!
Quote oneders 30-8-2019 12:18 PM
ku selalu puji rambut Dahlia ni cantik dan setiap kali tu juga, wife akan balas, "rambut dia dah setlah.."
Quote TerataiMelur02 30-8-2019 12:27 PM
Aku yg perempuan ni pun minat tengok dia... Good luck dahlia
Quote jijilaaa 30-8-2019 12:28 PM
tp kalu follow thinker studio punya utube, si dahlia ni mcm kekwat sket la. Plus dia ada gaduh dgn office mate dia. kira tak sebulu la dgn si elly arifin. Diorang sndiri ngaku diaorg x sebulu

Ada sekali tu time puasa, dia tak puasa sbb pregnant time tu. Selamber je dia makan kat wokspace dia cam x respect org lain y puasa.

yang ak tau time dia besalin, dia amek cuti 6 bulan weh.

ok skang nampak cam ak ni die hard fan si dahlia plak kan ...btw x dinafikan dia mmg syantikk
Quote MenteriWanita 30-8-2019 12:33 PM
Dahlia ni antara orang tv yang pada aku ada visi dan misi, cantik ja dia atur career dia, aku yakin mesti ramai tak suka dia, biasanya woman with a plan can never go a long with friend who's never plan.
Quote LadyCarefree 30-8-2019 12:34 PM
Takutnya muka dia especially tang bibir bawah
Quote LadyCarefree 30-8-2019 12:36 PM
oneders replied at 30-8-2019 11:18 AM
ku selalu puji rambut Dahlia ni cantik dan setiap kali tu juga, wife akan balas, "rambut dia dah set ...

Hehehe cuba puji tetek dia sedap ah
Quote tomatome 30-8-2019 12:36 PM
Dlm tv x brp cntik tp aritu jmp kt paradigm ngan husband dia mmg lawa dahlia ni.. xdela tgi mana tp kurus la.. sb tu kt tv nmpk tgi huhu.. muka dia kecik je
Quote unguaurora 30-8-2019 12:43 PM
Mesti pelik lps ni ada si dahlia ni
Quote whadda 30-8-2019 12:52 PM
sape la lepas ni ganti.. anak iol mase pelat dulu selalu cakap tribagol

Lihat semua komen(132)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101247s Gzip On
To Top