Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Allahu Dia Kan Budak Lagi"- Netizen Selar Ara Johari Bawa Anak Saudara Tindik Telinga

1-9-2019 08:25 AM|Myeonir| Komen: 70

Ara Johari merupakan antara artis BBNU yang kian meningkat naik dalam industri seni. Dengan suaranya yang sedap, tak hairanlah kenapa dia mempunyai ramai peminat.

Ara juga sentiasa menghidupkan laman media sosial untuk tatapan peminat. Bukan sahaja kehidupan harian Ara yang boleh dilihat di situ bahkan dia juga sering berkongsi momen-momen indah bersama keluarganya.

Terbaru, Ara telah berkongsi sebuah video di mana dia membawa anak saudaranya yang masih bayi untuk tindik telinga.


Walaupun begitu, ramai netizen yang menyelar tindakan Ara itu kerana merasakan bayi itu masih kecil untuk menggayakan aksesori subang.

Kredit foto: Instagram
Namun, ada juga netizen yang back-up Ara dan mengatakan bahawa lebih baik tindik telinga sewaktu bayi kerana tulangnya masih lembut dan senang dijaga.

Kredit foto: Instagram
Apa pendapat anda? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 70
Komen

Previous : Selepas 13 Tahun, Imbau Kenangan 'Tentang Bulan' Bersama Fatin Afeefa Dan Erin Malek

Next       : Video Hamil Rupanya Gimik Marketing Produk Baru, Netizen Bengang Dengan Bella Dally

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 17-11-2019 05:40 PM
Mizlyn replied at 2-9-2019 03:59 PM
I tindik masa sekolah rendah.. opah i yg belanja .. siap belikn subang emas utk cucu2 dia..

Tapi  ...

Allergic kat logam lain kot.. Akak x boleh pakai logam lain kecuali stainless steel yg elok dan emas sahaja. Suami akak kata, badan mahal. Hahaha!! Anak akak sorang je mengikut. Tp tu yg jenis maintain lubang tindik tp jarang pakai subang.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 1-9-2019 09:07 AM
Celah mana sedap suara dia? Vokal dia cuma basic je
Quote sarah82 1-9-2019 09:08 AM
Aku sanggup beli subang kepit dari tindik telinga.
Quote Rainrein 1-9-2019 09:18 AM
Terasa jugak nak tindik telinga anak anak tapi my kids ni boleh tahan buas, so tunggu la dia betul betul besar dulu and tanya whether dia nak or x then bole la nak tindik telinga.
Quote Carcosa 1-9-2019 09:22 AM
Nanti lupa pusing2 kan subang tu, stucked, terus kena infection. Laaaagi byk cerita.
Quote Rapz 1-9-2019 09:24 AM
'Dengan suaranya yg sedap....'

Sedap lagi suara kak limah nyanyi enjit2 semut....
Quote Suchi 1-9-2019 09:49 AM
Wajib ke ye tindik telinga ni?
Iols tak penah tindik telinga, anak2 pun sama.
Lagi pun nnt pakai tudung 24 jam so taktau apa keperluan juga nak pakai subang kat situ
Quote sapeka 1-9-2019 10:12 AM
Apa kebaikan menindik telinga ni?
Terutama kepada bayi
Ada ke?
Quote emera 1-9-2019 10:43 AM
Budak2 kecik yg pakai subang ni, aku tgk serupa mcm org eh.. tak nak sebut.. buruk tau!!!! Nak pakai subang, pakai time dah teenager... ini, nmpk mcm budak yg berkeliaran kat pasar pagi je..
Quote umbut 1-9-2019 10:49 AM
Apa jadah bayi ko tindik. Bayi tgn nanti usik telinga tu tercabut ler anting tu. Tak pakai nanti sumbat balik tau tak.. Biar remaja baru buat
Quote Laceyx 1-9-2019 11:21 AM
Mak iols pon tindik i masa baby sbb senang. N bila da besa ni i rasa thankful sgt mak i tindik masa baby sebab i x ingat pon rasa sakit dia mcm mana. Fungsi tindik ni bg i supaya ko bole melaram pakai subang emas, tak kesah la ko pakai tudung ke x. Bese la pompuan
Quote Lelli 1-9-2019 11:27 AM
Edited by Lelli at 1-9-2019 12:05 PM

Tp masalahnya wajib ke smpai x nyempat2 nk tindik even bdk tu masih baby lg..
Quote umbut 1-9-2019 12:08 PM
Laceyx replied at 1-9-2019 11:21 AM
Mak iols pon tindik i masa baby sbb senang. N bila da besa ni i rasa thankful sgt mak i tindik masa  ...

X ler sakit sangat pun kalo tindik waktu remaja.. cam sentap giteww.. tapi kalo bayi sakit ler..
Quote ikanmasin 1-9-2019 12:45 PM
normal lah tu dari berzaman2 dulu pun
emak2 akan tindik telinga anak.nak dgn
tak nak jer.anak akk mmg tak  tindik pun
sbb akk dgn suami mmg tak nak pun.ada
sekali anak dok dgn mak mentua kat kg ms
cuti sek dah bsr panjang .srh minta izin kat
akk nak tindik telinga anak.akk ckp kalau anak
ok bawa jer lah mak.anak seronok jg lah kot nak
rasa mcm mana kan.sekali ms g bawa kedai tindik
tu ttp .sampai lah dia 19thn ni tak tindik pun.akk
bgt kalau nak g lah buat.anak ckp malas lah dia kata
elok jer telinga dia tak pyh fikir nak tindik2 .dah selesa
lah tu kot..
Quote mixed 1-9-2019 12:48 PM
Rainrein replied at 1-9-2019 09:18 AM
Terasa jugak nak tindik telinga anak anak tapi my kids ni boleh tahan buas, so tunggu la dia betul b ...

Klu nak tindik telinga masa anak2 umur 2th makesure tanya kedai emas tu ada x 2 pistol penindik tu supaya x da la sebelah je bertindik hihi

Kalau dah besar bw pegi dia tau takut dan x tak nak bt
Quote prettyuglybabe 1-9-2019 12:54 PM
tunggu jadi teenagers pastu dia tindik dari bawah sampai atas.. baru la.sempoi
Quote armin 1-9-2019 01:02 PM
sarah82: Aku sanggup beli subang kepit dari tindik telinga.

Subang kepit takut dia tarik masuk mulut je
Quote armin 1-9-2019 01:04 PM
Ok je nk tibdik masa baby tp iols malas la nk beli subang2 bagai. Iols dah umur belas2 baru tindik mmg sakit tp entahla bila2 tindik pun sakit
Quote armin 1-9-2019 01:04 PM
Ok je nk tibdik masa baby tp iols malas la nk beli subang2 bagai. Iols dah umur belas2 baru tindik mmg sakit tp entahla bila2 tindik pun sakit
Quote Tinot7 1-9-2019 01:04 PM
Telinga iols tak bertindik so takleh nak komen

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.356627s Gzip On
To Top