Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Diet Guna 'Fast Food' Pun Bolehlah!"- Pemuda Kongsi Teknik Diet Malas

14-9-2019 09:40 AM|HakirRahman| Komen: 42

Orang yang suka berdiet akan tahu betapa sebenarnya diet ni mahal. Buah-buahan, daging, ayam, buah-buahan dan sebagainya sebenarnya mahal! Disebabkan kos kadang-kadang ada yang malas nak sambung diet lagi. 

Kacak tak? Foto: Twitter

Tetapi, seorang pemuda di Twitter berkongsi teknik diet mudah yang tidaklah berapa mahal. Malah, tak perlu korbankan makanan kegemaran "fast food" pun. 


Pemuda itu juga memberitahu yang dia tidaklah obese, cuma berisi gempal sedikit. Memang, kebanyakan kita pun tidaklah sampai tahap obes, ramainya berisi gempal sampai tak selesa dengan badan sendiri. Siapa macam ini? 


Petuanya mudah, kena displin soal kalori. Bila betul-betul ikut kalori, makan apa pun boleh. 


Selain itu, jangan lupa senaman ringan. Malah, dia pun tidak berjoging sebab malu dikutuk. Memang betul pun selalu berlaku, orang gemuk yang mula berjoging dipandang sinis. 


Dan untuk makanan kegemaran "fast food", kalau sudah makan, kira betul-betul kalori makanan lain. Misalnya, pemuda itu hanya makan tosai atau minum air jika hari itu dia sudah memakan ayam goreng McDonald kegemarannya. 


Tetapi, selamat ke diet begini? Macam tak seimbang sahaja, apa pandangan anda?  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 42
Komen

Previous : "Antara Atlet Terkaya Dunia Tapi Tetap Solat" - Khabib Nurmagomedov Jadi Imam, Buat Netizen Tersentuh!

Next       : Melayu Guna Minyak Lintah, Mat Saleh Guna Ubat Gigi Untuk 'Tahan Lama'

Komen Terbaru

Quote lynakajang 14-10-2019 12:23 PM
Sembang twitter pun korang anggap berita serius. Korg makan mekdi byk sangat sampai bebal eh

Lain-lain Komen

Quote Kurex 14-9-2019 10:10 AM
Bodohhnyaaaaa...

Balik2 ambik cerita dari twitter.

Bodohkan?? Tau tak metabolisma, gen individu tu berlainan??? Bodohnyaaaaaaaaa

Lagi2 reputs yg ambik cerita dari budk twitter

Semalam pasal naikkan berat, hari ni turunkan berat.. Bodohnya kauuuu

Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Bodoh
Quote Kurex 14-9-2019 10:17 AM
Bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh
Quote sarah82 14-9-2019 10:18 AM
Sabar kurex.. Sabarrrrr
Quote merrissa 14-9-2019 10:27 AM
warna kulit dia pon terus berubah
Quote TalibanRock 14-9-2019 10:40 AM
kurex ade tips ke nak kurus?
Quote Kurex 14-9-2019 11:20 AM
TalibanRock: kurex ade tips ke nak kurus?


Mestilah ada, dulu kurex penah gemuk..

Sebenarnya makan fast food tak elok. Si budak twitter bodoh piang dgn reputs yg bodoh piang ni saje nak jahanamkan kesihatan org dlm jangka panjang

Nak kurus & maintain

- sentiasa makan dgn kuantiti sikit tapi makan banyak kali..

- lepas makan, jangan terus duduk.. Rajin2kan diri berjalan2 atau senaman ringan

- jangan minum air terus lepas makan

- sentiasa ikut pyramid makanan

- makan sebelum lapar, berhenti makan sebelum kenyang

- jangan baring lepas makan

- bersenam atau joging sekurangnya 1-2 kali seminggu

- naik 2 anak tangga.. Macam rumah kurex, rumah flat je, kurex lagi suka naik tangga

- kurangkan minuman bergula atau makanan manis..

- rajinkan diri berpuasa

Nak diet, jangan sesekali tak makan, tu kurus cara tak sihat. Kita makan utk tenaga. Ni nasik tak makan konon bergula, sebenarnya nasik tu la sumber tenaga. Ambik dalam kuantiti sikit je la, jangan tak ambik langsung

@TalibanRock
Quote Kurex 14-9-2019 11:26 AM
Reputs yg malas, lain kali ambik tips dari pakar kesihatan ye...
Jangan ambik dari budak2 twitter yg mana kita tau memang semua cerita dorang hasanah..

Bodohnyaaaaaaaaaaa
Quote makneng 14-9-2019 11:43 AM
Kurex replied at 14-9-2019 10:17 AM
Bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh

Kau lapau ke dekkkk? Mak nak tapau mekdi ni buat kudap2
Quote sarah82 14-9-2019 11:57 AM
Kurex replied at 14-9-2019 11:20 AM
Mestilah ada, dulu kurex penah gemuk..

Sebenarnya makan fast food tak elok. Si budak twitter  ...

Tambah.. Jln sekurang2nya 5k step sehari.. Yezaaa..
Quote Kurex 14-9-2019 01:34 PM
makneng replied at 14-9-2019 11:43 AM
Kau lapau ke dekkkk? Mak nak tapau mekdi ni buat kudap2

Makan la kau sorang
Quote MeghanK 14-9-2019 01:44 PM
kebodohan apakah ini..formula dia mudah je mamat ni boleh turun berat badan..CALORIE DEFICIT

kau makan apa pon kalau jumlah kalori tu kurang dari sepatut nya kau amek setiap hari memang la tak naik badan kau..pastu ko work out sikit, burn kalori yang ada..memang turun la..tapi jangan la duk encourage orang makan fast food bagai
Quote lwyl 14-9-2019 04:36 PM
Berat badan turun dengan cepat tapi sampai bila boleh maintain?
Quote gideoncross 14-9-2019 04:51 PM
Kakitgn McD kot.
Quote duricinta 14-9-2019 05:39 PM
Bole kurus tp byk penyakit nant..
Nk kurus dgn sihat ye bukan kurus semata
Quote crazybeach 14-9-2019 06:27 PM
jadah hapo teknik diet malas nya. dah kau makan portion sikit lepas tu exercise buat itu ini cycling bagai memang lah boleh turun berat badan. kalau kau melantak jah tak buat apo baru lah boleh kata diet malas. kosserrrr
Quote LadyCarefree 14-9-2019 11:09 PM
Memang boleh kurus sbab calorie intake rendah dari calorie spent tapi kalau dia amalkan jangka masa panjang tak elokla sbab makanan tak seimbang.
Quote EvieWanKenobi 14-9-2019 11:33 PM
macam mustahil je boleh kurus makan fast food..
Quote Perawankota 14-9-2019 11:51 PM
Dak2 twitter ni, korg postlah mcmana sekali pon, korg juallah apa product sekalipon. Aku ttp aku cuma mendengar nasihat dr dietitian yg sah..
Quote Foxey 14-9-2019 11:52 PM
Kurex replied at 14-9-2019 10:10 AM
Bodohhnyaaaaa...

Balik2 ambik cerita dari twitter.

Geram betul Kurex eh

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079165s Gzip On
To Top