Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Mama, Mummy Bergabung Pam Susu" - Sweetnya Memey Jadi Ibu Susuan Anak Abby

30-9-2019 12:52 PM|Oleh: LilRose| Komen: 60

Kredit foto: IG

Keluarga besar Abby Abadi dan Norman Hakim sekali lagi mendapat perhatian ramai terutama selepas Abby selamat melahirkan bayi lelaki pramatang secara pembedahan di Hospital Sungai Buloh.

Bagaimanapun, bayi dikenali sebagai Baby D itu kini masih dalam pemantauan di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU).



Lebih menarik kali ini apabila Memey Suhaiza menerusi Instagramnya berkongsi bahawa dia turut membantu dalam menyediakan stok susu badannya untuk Baby D.



Indah dan harmonis betul hubungan mereka!

Rata-rata pengikut sungguh terharu melihat kebaikan dan kaikhlasan Memey terhadap Abby selain tersentuh dengan ikatan ukhwah yang terbina.


Kredit foto: IG

Ramai mendoakan agar Abby dan bayinya semakin sihat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 60
Komen

Previous : "Bila Orang Luar Boleh Cakap BM, Mesti Julang Sampai Ke Langit"- Michael Ang 'Perli' Hanbyul?

Next       : 'Salah Sebut' Info Lagu, Alif Satar Lempar Bom Terus Bila Kena Tembak BTS Army

Komen Terbaru

Quote lumie 29-10-2019 04:36 AM
Susu  ibu yg ade kolostrum tu bkn ke hanya ade pd 1st kelahiran ank je ? Ank 1st je akn merasa.. 2nd 3rd pn dh tkde... ni recall blk dlu cikgu ckp ms sekola..... nth betul nth tidak. Lupe dh. Hahahaha

Lain-lain Komen

Quote Atata 30-9-2019 12:58 PM
Mmmmkay memeyy hahahaha
Quote munchkin 30-9-2019 12:59 PM
So sweet lah these two. Memey dukung abby sebak pulak aku.

Netizen tolong jangan cucuk these people ya. Bagus family ni sekarang.

Sejarah dulu dah basi muak bosan..

Org positif macam ni patut dicontohi
Quote OsHiN_hOnEy 30-9-2019 01:02 PM
munchkin replied at 30-9-2019 12:59 PM
So sweet lah these two. Memey dukung abby sebak pulak aku.

Netizen tolong jangan cucuk these peo ...

yesterday when I saw that, i got a huge lump in my throat
masyaAllah percaturan Allah tu mmg lar terbaik

semoga Allah pelihara baby D, dan juga seisi keluarga besar mereka
Quote munchkin 30-9-2019 01:05 PM
Edited by munchkin at 30-9-2019 01:06 PM
OsHiN_hOnEy replied at 30-9-2019 01:02 PM
yesterday when I saw that, i got a huge lump in my throat
masyaAllah percaturan Allah tu mmg  ...


Kan shin. Sedih..........aminnnn kepada doa shin tu
Quote RatuDunia94 30-9-2019 01:19 PM
Dlm family ni memey je yg solo kan.. yg lain semua berantai.. i mean.. memey mmg asal bujang.. norman ada abby, abby ada jai, jai ada ex wife.. berantai gitu...
Quote ninnamina 30-9-2019 01:28 PM
Alhamdulillah.. tahniah utk memey sudi jd ibu susuah, tahniah abby jadi mak org dah. Semoga semua selamat
Quote armin 30-9-2019 01:33 PM
Besar betul hati abby maafkn memey.
Quote allysumc 30-9-2019 01:37 PM
Anak memey kn dh setaun lbh. Susu memey tu x brp sesuai dh utk baby newborn lagi2 premature. Tp pa2 pun, susu ibu dri memey tu lagi baik dri formula
Quote epuepy 30-9-2019 01:43 PM
Sbnr nye sume org main kn peranan.

Abbey-ikhlas n redha maafkan Norman n memey

Memey- langsung x berkutik time kena hentam dlu. Xde sibuk nk propa bgy statement sana sini

Norman - maybe still jalankan tanggungjawab kt abbyn anak even pas cerai.

Jai- xde sumbangan. Hahaha. Maybe dia pn redha n x halang abby baik ngn ex.

Owh. Gigih nye I taip panjang2. {:love
Quote dewi_sakura 30-9-2019 01:58 PM
allysumc replied at 30-9-2019 01:37 PM
Anak memey kn dh setaun lbh. Susu memey tu x brp sesuai dh utk baby newborn lagi2 premature. Tp pa2  ...

Apa hal pulak susu memey xsesuai utk newborn? Hukum mana n belajar medic mana kata sesuai? Yakinnya berkata2
Quote MelahJanda 30-9-2019 02:05 PM
the best milk adalah susu abby sebab kolostrum
Quote allysumc 30-9-2019 02:19 PM
dewi_sakura replied at 30-9-2019 01:58 PM
Apa hal pulak susu memey xsesuai utk newborn? Hukum mana n belajar medic mana kata sesuai? Yakinny ...

Maksud i nutrien susu tu sekarang. Susu ibu kan berubah nutrient nya mengikut umur baby. Baby abby tu perlukan kolostrum which ada pada susu awal ibu. Anak memey kn dh besar. Susu memey x produce kolostrum lagi dh
Quote Suchi 30-9-2019 02:30 PM
allysumc replied at 30-9-2019 02:19 PM
Maksud i nutrien susu tu sekarang. Susu ibu kan berubah nutrient nya mengikut umur baby. Baby abby ...

Yup ini betul nutrien susu berubah ikut usia dan keperluan bayi.Nampak tak betapa hebatnya ciptaan Allah.
Sedangkan susu formula pun ada untuk nb-6 m pastu 12 m dan ke atas bagaikan.
Harap abby terus menyusukan baby dia sbb kalau dia kurang beri dan baby lebih byk minum ibu susuan nanti pengeluaran susu dia plak problem.
So penting utk dia beri  susu dia dulu, lgpun susu awal ibu kolestrum tu sgt penting utk baby nb.
baby nb perut depa sebesar sebiji anggur ja apatah lagi yg premature ni ntah besar mana lah kan.
Jadi jangan risau baby tak perlu sampai penuh botol susu utk sekali minum.
Quote LadyCarefree 30-9-2019 02:38 PM
epuepy replied at 30-9-2019 12:43 PM
Sbnr nye sume org main kn peranan.

Abbey-ikhlas n redha maafkan Norman n memey

Norman ada bg abby duit raya or something.

Jai sumbang sperm laaaaa
Quote Suchi 30-9-2019 02:38 PM
epuepy replied at 30-9-2019 01:43 PM
Sbnr nye sume org main kn peranan.

Abbey-ikhlas n redha maafkan Norman n memey

Jai pun ada sumbangan laa huhu dia suami yg senang kira, banyak bagi sokongan sekaligus membuat abby  tenang dan bahagia.
Apabila kita bahagia kita pun dah tak kisah dengan kebahagiaan org lain kan takde nak rasa jeles ke apa tul tak.
So itulah sumbangan jai huhu saling bertolak ansur demi menjayakan hub dorang semua.

Quote farlis 30-9-2019 02:40 PM
epuepy replied at 30-9-2019 01:43 PM
Sbnr nye sume org main kn peranan.

Abbey-ikhlas n redha maafkan Norman n memey

Betul.. I rasa utk kes org ke3, memey ni langsung diam tak berkutik... Dm kes. I, i really salute pd abby.. Besar sungguh hati dia.. Moga keluarga diorang dilimpahi rahmat
Quote toynme 30-9-2019 02:42 PM
epuepy replied at 30-9-2019 01:43 PM
Sbnr nye sume org main kn peranan.

Abbey-ikhlas n redha maafkan Norman n memey

ni baru beul betul moved on....alhamdulillah elok je semua
Quote Omakkaw 30-9-2019 02:43 PM
Bila bumi bputar. Dulu dibenci2. Sekarang disayangi.  Bkn mcm dunia flat earth. Nk cari gaduh dgn netizen je kerja dia.
Quote simatakucing 30-9-2019 03:22 PM
Moga baby d membesar dengan sihat

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117638s Gzip On
To Top