Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Bila Kena Hentam Tak Serius, Mula Meroyan" - Arash Mohd Terkilan Sikap Artis Baru

3-10-2019 12:06 PM|Oleh: ameenarara| Komen: 45

Sehingga ke hari ini, banyak artis-artis senior telah menegur segelintir pendatang baru dalam industri seni mengenai sikap mereka yang kurang bersungguh-sungguh mencari ilmu lakonan dan menjiwai watak.

Arash Mohd mendedahkan kebanyakkan bakat baru mempunyai jumlah pengikut yang tinggi di Instagram, namun sebenarnya ilmu seni mereka 'kosong', lapor Harian Metro yang memetik hantaran Facebook pelakon itu.


Foto: Instagram Arash

Dia juga menambah, apabila pendatang baru ini ditegur mereka mudah melenting, menunjukkan mereka sebenarnya tidak serius pada kerjaya lakonan.

Arash berpesan kepada pelakon baru untuk belajar menghayati watak yang diberikan dan jangan datang dengan ilmu yang kosong. Tidak kurang juga ada yang suka bermain telefon bimbit sewaktu dalam set penggambaran.



Disiplin dan maruah juga haruslah dititikberatkan terutamanya menjaga nama baik keluarga kerana kehidupan artis sentiasa menjadi perhatian masyarakat sekeliling.

Tegasnya, artis baru juga harus ingat akan jasa kru produksi yang banyak membantu mereka ketika penggambaran. 

"Tanpa mereka, anda tidak kemana dalam industri seni ini."



Dia juga mengakui walaupun telah lama berkecimpung dalam dunia lakonan, masih banyak ilmu yang perlu dipelajari.

Buat semua artis baru, jangan berlagak! Cari ilmu lakonan dan banyakkan bertanya dengan artis senior serta hormati mereka. Kalau tidak, anda pasti susah untuk pergi jauh dalam industri seni. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 45
Komen

Previous : Suami Makin Kacak, Che Ta Risau Kena Rampas

Next       : Ibu Sufi Rashid Dedah Dihalang Masuk Majlis Perkahwinan Anak

Komen Terbaru

Quote azimodin 5-10-2019 11:04 AM
Talib gagap pakai spenda buat topeng muka. Arash boleh je bawak macam2 watak cuma dah xde orang nak offer heouls watak selain daddy2 datok seri

Lain-lain Komen

Quote luluaurora 3-10-2019 01:21 PM
pelakon muda..darah muda..
byk yg kayu...
Quote ohsemmm 3-10-2019 01:41 PM
dia ni berlakon best... nak2 time jd hero dulu.
bole tahan tasty
Quote krustykrab 3-10-2019 01:44 PM
Kes hh ke??
Elok jgk la bg nasihat sikit ...
Quote Perawankota 3-10-2019 01:57 PM
Suka tgk dia berlakon masa dia muda2 dulu..
Quote meteorspeed 3-10-2019 01:59 PM
krustykrab replied at 3-10-2019 01:44 PM
Kes hh ke??
Elok jgk la bg nasihat sikit ...

Hh tue sapa
Quote cik.panda 3-10-2019 02:02 PM
Eh boleh tahan ramai jua followers heols.
Quote RatuDunia94 3-10-2019 02:17 PM
Abis mcm mana Janda bercerai suami curang pon diangkat jd heroin..
Quote crazybeach 3-10-2019 02:25 PM
nama ponen2 jah nama kucing. yeyen lah, syawalina lah
Quote mamasaffiya 3-10-2019 02:27 PM
crazybeach replied at 3-10-2019 02:25 PM
nama ponen2 jah nama kucing. yeyen lah, syawalina lah

Shawalina nama member aku kot
Quote crazybeach 3-10-2019 02:30 PM
mamasaffiya replied at 3-10-2019 06:27 AM
Shawalina nama member aku kot

tapi kucing dia jantan kan chuols

Quote mamasaffiya 3-10-2019 02:36 PM
crazybeach replied at 3-10-2019 02:30 PM
tapi kucing dia jantan kan chuols


Ntah lah. Baca mcm yeyen.
Iols x follow IG dia
Quote wannoorazlina 3-10-2019 02:53 PM
talib gagap..
tapi arash berlakon best..
dari zaman hero sampai zaman watak bapak2
Quote dekmieDandy 3-10-2019 02:59 PM
arash ni paling best berlakon dengan aida aris
Quote krustykrab 3-10-2019 03:11 PM
meteorspeed replied at 3-10-2019 01:59 PM
Hh tue sapa

Hanisahhani
Quote pumpkinpatch 3-10-2019 03:20 PM
Setuju mmg setuju tp Abe Arash pun berlakon watak sama je. Dato. tan sri, papa daddy. Tak menyengat deh.
Quote rainbowrainz 3-10-2019 03:33 PM
Iols sukq dia sgt
Quote mohdcrow 3-10-2019 03:36 PM
pumpkinpatch replied at 3-10-2019 03:20 PM
Setuju mmg setuju tp Abe Arash pun berlakon watak sama je. Dato. tan sri, papa daddy. Tak menyengat  ...

Abis takkan nak jadi student kolej? Hahaha
Quote haruslah 3-10-2019 03:46 PM
arash jd bengong dlm citer seputeh qaseh ramadhan

ade ipa pok2 geram betul aku

arash lak kayu(lurus) jer jadi laki

eja dgn bulu mata palsu trending masa tu

tp citer mmg best
Quote bobalicious 3-10-2019 04:04 PM
pumpkinpatch replied at 3-10-2019 03:20 PM
Setuju mmg setuju tp Abe Arash pun berlakon watak sama je. Dato. tan sri, papa daddy. Tak menyengat  ...

sebab umur dia dah banyak kot. nak bg hero2 gadis dah tak sesuwaiiiii la.

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095187s Gzip On
To Top