Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Pergi Kelas Agama Bukan Untuk Menunjuk" - Che Hafiz Perli Lufya

7-10-2019 11:45 AM|Oleh: Saiful| Komen: 187

Tak habis lagi dengan kemelut rumah tangga Lufya Omar dan Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum.

Baru-baru ini, Che Hafiz seolah-olah menyindir Lufya yang sering ke kelas agama agar jangan sekadar untuk menunjuk-nunjuk sahaja.

Katanya, belajar agama untuk menjadi lebih baik, bukan menutup keburukan yang ada dalam diri.



"Belajar agama itu bagi tujuan berdakwah disamping mengajak rakan ke arah kebaikan. Bukannya nak menunjuk-nunjuk dan menutup siapa diri kita sebenar. Yang penting, keikhlasan hati dan niat itu kena betul," tulisnya di Instagram.

Menguatkan lagi dakwaan sebab sebelum ini memang Lufya ada memuat naik video dia berjumpa dengan Ustaz Ebit Lew.

Tak cukup dengan itu Lufya juga ada berkongsi beberapa tip berkenaaan  masalah rumah tangga.




Sebelumnya, pasangan ini mula mendapat perhatian ramai bila Lufya mendakwa Che Hafiz telah membuat penganiayaan terhadap dirinya.

Disebabkan itu Hafiz mengambil tindakan dengan mebuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam terhadap Lufya berikutan pelbagai tuduhan yang dilemparkan terhadap dirinya.



"Semua tuduhan dia terhadap saya itu tidak benar dan keterlaluan! Disebabkan tuduhan itu juga telah menjejaskan imej saya dan masyarakat mula memandang saya dengan negatif.

"Jadi saya bertindak membhat laporan polis terhadapnya demi menjaga dan membersihkan nama keluarga serta imej saya sebagai seorang doktor," katanya kepada mStar Online.


Foto: IG

Bahkan, Hafiz mendedahkan dia dah menceraikan Lufya menerusi WhatsApp.

Bagimanapun aktres terbabit mendakwa dia tak pernah menerima sebarang mesej lafaz cerai dari Hafiz.

Doakan sahajalan agar kemelut rumahtangga ini akan berakhir dengan cara yang terbaik. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 187
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Ramai Suami Orang, Tunang Orang Cuba Pikat Bella Astillah

Komen Terbaru

Quote TerataiMelur02 15-10-2019 04:20 PM
silampumeja replied at 15-10-2019 04:03 PM
dia ada join issue si lufya ni jugak ke...dari issue sajat-tok alif, pastu alif aziz kat singapore ...

Adaaaaa.. Cuma xtau yg terbaru pelakon amar tu dia dah ada join issue sekali ke x..

Lain-lain Komen

Quote sarah82 7-10-2019 11:53 AM
Hahaha.. Lelaki biasanya relax2 kena sendiri kat medsoc.. Hat ni terbalik.. Sesuatu sgt
Quote Acikgomen 7-10-2019 11:57 AM
Ada pulak masa dokte tu nak tenggek2 angkat kaki sebelah ootd kat GPO mcm rogayah shafie
Bukan selalunya dokte kat mesia nih busy namatey ker
Quote scrocth 7-10-2019 12:01 PM
Psycho nya laki sheols. Semoga yg baik2 utk lufya dan anak.
Quote ahlisihircute 7-10-2019 12:01 PM
Napa dia suka pakai yg ketat2...
Quote auntyonion 7-10-2019 12:04 PM
Still confuse depa dah cerai ke blom senanye
Quote coco 7-10-2019 12:05 PM
we ols follow IG dia .  terasa macam masuk dalam website gayah.  penuh gayah gayah dalam almari di IG dia
Quote Rainrein 7-10-2019 12:13 PM
Kelakarnye pose dia kat gpo tuh. mesti masa tu rasa diri hensem sangat lantas mengupload di socmed kan.
Quote September14 7-10-2019 12:15 PM
Comelnya doc ni.. i loike sgt
Quote albedah 7-10-2019 12:17 PM
Acikgomen replied at 7-10-2019 11:57 AM
Ada pulak masa dokte tu nak tenggek2 angkat kaki sebelah ootd kat GPO mcm rogayah shafie
Bukan s ...

Doktor kt citer korea je yg busy namatey.  Dokter kt tv malaysia manader yg busy dey...  Ada keee?  Adaa?
Quote Meiizu 7-10-2019 12:21 PM
eeeeb gelinyerr lengan tu,nampak sgt makan pil
Quote sleepandream 7-10-2019 12:28 PM
biar jela die nak menunjuk kebaikan punn
daripada viral tunjuk benda2 vodo... kowserrrr
Quote kikuri 7-10-2019 12:28 PM
betoi ka heols ni bukan ummah lemari... len macam je posing
Quote matchstick 7-10-2019 12:31 PM
terserlah kepondanan
Quote MakareyumSuciey 7-10-2019 12:37 PM
Nak tanya lufya ketiak doktor ni masam tak
Quote fushimi 7-10-2019 12:39 PM
kuat benor aurah rogayah
Quote smartaleck07 7-10-2019 12:40 PM
Rainrein replied at 7-10-2019 12:13 PM
Kelakarnye pose dia kat gpo tuh.  mesti masa tu rasa diri hensem sangat lantas mengupload di socme ...

hahahahhaah... betul... dgn gigihnya cepat2 upload...

Quote krustykrab 7-10-2019 12:40 PM
Acikgomen replied at 7-10-2019 11:57 AM
Ada pulak masa dokte tu nak tenggek2 angkat kaki sebelah ootd kat GPO mcm rogayah shafie
Bukan s ...

Siap ampu pungkok dgn tangan yg x blh blah tu
Quote abadi84 7-10-2019 12:41 PM
Meols mmg takkan cari suami kaki socmed... seram mcm sesuatu.
Quote ihtisyam1 7-10-2019 12:44 PM
kenapa I syak mulut lufya ni boleh tahan jugak....

Lihat semua komen(187)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.166909s Gzip On
To Top