Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Alha Alfa Mohon Maaf, Kek Kahwin RM5,000 Tumbang Nyaris Terkena Tetamu

8-10-2019 11:29 AM| Komen: 219

Pengasas kosmetik Datuk Alha Alfa telah melangsungkan perkahwinan gilang-gemilang yang bertempat di Dewan MinDef, Kuala Lumpur baru-baru ini. 

Namun, dalam kemeriahan itu, sesuatu telah terjadi dan tidak diingini apabila kek yang bernilai RM5 ribu tumbang secara tiba-tiba. 


Difahamkan kek perkahwinan yang setinggi hampir 2 meter itu nyaris-nyaris terkena tetamu yang hadir.

"Kek itu direka dengan binaan kaca dan sepatutnya diletakkan di pentas berputar di hadapan pelamin. Tapi disebabkan terlalu berat, pengurus majlis ubah lokasi dan letak di sudut yang sesuai supaya orang ramai mudah untuk mengambil gambar. 

"Entah macam mana, semasa kami bergambar tiba-tiba kek jatuh. Nasib baiklah kek itu jatuh di belakang kami dan tak ada tetamu di kawasan itu," katanya kepada Harian Metro. 



Pihak pengurusan majlis yang menyediakan kek tersebut telah pun menghubungi Alha sekeluarga untuk permohonan maaf.

Alha menganggap kejadian yang menimpanya ini sebagai ujian daripada Allah. Semoga semuanya lancar buat mereka.


Untuk rekod, Alha bernikah dengan gadis pilihannya Noor Azlin Ismail, 23 di Taiping Perak pada 28 September lalu. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 219
Komen

Previous : Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Next       : Shooting Dalam Hutan Pukul 12 Malam, Entiti Misteri Muncul Dalam Muzik Video Siti Saerah

Komen Terbaru

Quote samshik 24-10-2019 05:44 AM
bobalicious replied at 8-10-2019 12:07 PM
weh dia ni riak gila weh. muka dah la control macho nak mampus. dia buat bibir ke? harga kek mesti l ...

Xleh blah tgk die lukis jambang time mjlis hat mn satu tah.. Die ni mgkin suntik vitamin kot.. Ada satu gmbor die ngn jihan rime dolu2.. Erk, berkerak jer.. Idokla putih pung.. And betuila, kawin juta2 blom jamin ko nmpk kaya...wedding die so n so ja...

Lain-lain Komen

Quote chicozinn 8-10-2019 11:31 AM
buruknya tudung gambar last tu
Quote kucingitam 8-10-2019 11:40 AM
bagus juga dia tak merempan pun kek mahal2 tumbang..
Quote slyfynx 8-10-2019 11:45 AM
Yang penting harga kek mesti umum walaupun tumbang
Quote buapakperut 8-10-2019 11:45 AM
sapa ni... sayangnya kek {:freak
Quote LadyCarefree 8-10-2019 11:49 AM
Saper hauk ni? Semua ponder kosmetik millionaire hasil jual produk timbang kilo je kah?
Quote sweetgirl 8-10-2019 11:54 AM
LadyCarefree replied at 8-10-2019 11:49 AM
Saper hauk ni? Semua ponder kosmetik millionaire hasil jual produk timbang kilo je kah?

ni MUA yang ada produk makeup jenama sendiri... yg sponsor Anugerah Bintang Popular BH baru2 ni... tukang MUA pd fasha sanda masa dia kawin dgn aidil haritu
Quote Bumbu 8-10-2019 11:54 AM
Kawen juta2 still nmpk PPRT. Iklan dia kat tv sangat lahhh turnOFF
Quote Cpkay 8-10-2019 11:54 AM
chicozinn replied at 8-10-2019 11:31 AM
buruknya tudung gambar last tu

tengah fitting baju waktu ni..
blom proper lilit tudung lagi
Quote binipopeye 8-10-2019 11:55 AM
LadyCarefree replied at 8-10-2019 11:49 AM
Saper hauk ni? Semua ponder kosmetik millionaire hasil jual produk timbang kilo je kah?

dulu makeup retis.... lama2 kuar jenama sendiri... still produk timbang kilo lerrr cuma dia dpt kelebihan as makeup retis... sbb guna produk sendiri makeup kasi cun2... terpercaya & terpedaya so ramai retis beli... tp retis nih pakai tuk g kedai... kalo majlis still pakai mahal jgk... yg marhem nih beli tuk sume acara.. nasib laaa pakai sekerat jln bedak cair tompok2..
Quote jijilaaa 8-10-2019 11:56 AM
aku pun confius, dia punya produk ni timbang kilo yang di packing dlm botol nampak mcm mahal kah?

sbb tiba2 je jenama ni keluar jd penaja kat program tv....

sape pernah guna?
Quote rifaa 8-10-2019 12:03 PM
cantik bini dia
Quote bobalicious 8-10-2019 12:07 PM
weh dia ni riak gila weh. muka dah la control macho nak mampus. dia buat bibir ke? harga kek mesti la kena mention. baru la org tahu dia kaya. tidak dilupakan, resit bunga ye sampai puluh2 ribu harus la upload. baru nampak grand majlis kahwin tu. riak punya pasal, kan kek 5k dah tumbang. ish ish ish...
Quote bobalicious 8-10-2019 12:09 PM
jijilaaa replied at 8-10-2019 11:56 AM
aku pun confius, dia punya produk ni timbang kilo yang di packing dlm botol nampak mcm mahal kah?

...

weh adik aku pergi gatal beli skin booster entah apa ke benda tu. aku cukup marah betul, iye la timbang kilo kan. kalau jadi apa2 kang dekat kulit, sayang je kulit tu kan. dah lah order2 dah bank in, terus senyap. nak makan duit org ke? adik aku ugut nak report tribunal pengguna, dan2 la hari tu jugak dia post barang adik aku. adik aku pakai seminggu terus berjerawat muka dia. dasar timbang kilo!
Quote mieymiey 8-10-2019 12:11 PM
Memang cenggitu eh style heshe mekap contour and highlight
Quote Mfzg89 8-10-2019 12:12 PM
LadyCarefree replied at 8-10-2019 11:49 AM
Saper hauk ni? Semua ponder kosmetik millionaire hasil jual produk timbang kilo je kah?

harga kek wajib gitau tu.. takat 5k pedehal kn.. 5k leh dapat berlori produk timbang..
Quote tapirbiru 8-10-2019 12:18 PM
senang nau dapat dato ye...sapa la bg tu
Quote MissVixen 8-10-2019 12:24 PM
Memang la tak marah. Aku tengok kek tu tumbang sebab kena tangan dia.
Quote takayama 8-10-2019 12:26 PM
yg penting harga kek kena sebut jd semua tahu yg kek tu harga rm5K
bkn kek cikai2
tepuk dahi kaka baca
Quote fushimi 8-10-2019 12:28 PM
Bumbu replied at 8-10-2019 11:54 AM
Kawen juta2 still nmpk PPRT. Iklan dia kat tv sangat lahhh turnOFF

akhirnya ada jua yang berbicara tulus

Lihat semua komen(219)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.285808s Gzip On
To Top