Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tak Lawaklah!" - Sherry Al- Hadad Mangsa 'Body Shaming' Sekali Lagi!

8-10-2019 11:17 AM|natrahn| Komen: 117

Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun 'body shaming' termasuk sebagai salah satu kategori buli. Memang tidak kelakar apabila seakan menghina bentuk fizikal orang lain apatah lagi di televisyen. 

Kredit foto: Instagram Sherry Al - Hadad

Pelawak dan pengacara Nabil Ahmad nampaknya dikecam  lagi apabila baru-baru ini menerusi program realiti Big Stage 2 telah bergurau "Aku dapat complaint stage berat sebelah" yang berunsurkan 'body shaming' terhadap pengacara Sherry Al- Hadad.

Nabil muncul bagi mempromosikan rancangan kendaliannya Gegar Vaganza musim keenam (GV6) itu yang akan bermula 13 Oktober nanti. Sempat juga dia 'bergurau' kasar tu.


Sekali lagi, tindakan pantas Alif Satar yang mengawal keadaan bertindak melindungi rakan pengacaranya itu dipuji netizen. Memang seorang lelaki budiman.



Rata-rata netizen menganggap perbuatan Nabil itu agak biadab. Benar kata netizen, dah boleh rasanya berhenti untuk membuat lawak berkaitan fizikal seseorang. Dah basilah lawak-lawak  macam ini.




Bila sesuatu dah acap kali berlaku, perkara itu dah jadi sesuatu yang menjengkelkan bukan?



Budaya 'body shaming' ini sepatutnya tidak wujud. Hentikanlah lawak 'body shaming' yang tidak kelakar dan hanya menjatuhkan maruah orang lain. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 117
Komen

Previous : Juri Big Stage Didakwa Bias Kerana Menangkan Peserta Luar Negara?

Next       : Isu Budak 10 Tahun 'Tak Reti Bahasa Inggeris', Maya Karin Tiada Niat Perlekeh Orang Melayu

Komen Terbaru

Quote kierakirana 12-10-2019 12:27 AM
knp ea nabil.. ac kalo buat lawak mst camtu? tak nmpak cerdik sbnrnya. cam x perlu la over sgt. kita yg tgk ni plk sakit hati {:dot

Lain-lain Komen

Quote qil 8-10-2019 11:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Quote qil 8-10-2019 11:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Quote qil 8-10-2019 11:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Quote GegarVaganja 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu setakat kau nak buat kat kedai kopi keliling kawan kau ok la. Bila jadi tontonan umum, benda tetap kelihatan jijik yach. Tapi masalah utama Ganja bukan pasal body shaming tu, lebih kepada respek kepada juri. Perlu ke kau acknowledge Cakra Khan sebagai Cakra Padat? Sangat tak professional dan biadap kot. Dia dah la juri kot. Bukan kawan-kawan kau macam Sherry atau Alif tu. Kemon la. Jadi host dah bertahun tak kan benda-benda kecik macam ni tak boleh nak fikir.
Kau bukannya lembam macam laki Keknis. Eh, tiba laki Keknis pulak yang kena.

Quote LadyCarefree 8-10-2019 11:29 AM
Kenapa masih nak angkat lg pengacara bengong mcam nabil dn ac
Quote natrahn 8-10-2019 11:29 AM
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

Ganja
Saya noticed lately lepas Nabil dah lama dalam industri, termasuk rakan pelawak lain kadang-kadang tak sensitif melontarkan lawak samada secara dirancang atau spontan.

Saya simpati kat Kek Nis hehe
Quote buapakperut 8-10-2019 11:30 AM
ji bil takda peningkatan manner dan skill ka? dah bertahun dalam bidang seni
Quote Boomibulat 8-10-2019 11:30 AM
qil replied at 8-10-2019 11:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.

Sampai 3x post..ini betul punya marah..
Quote kucingitam 8-10-2019 11:32 AM
satgi bambil sentap..tgkla..
Quote JiEunTak 8-10-2019 11:33 AM
Nabil is an IDIOT.
Period.

Lawak pasai org gagap.
Lawak pasai org buta.
Lawak pasai org pekak.
Lawak pasai org OKU.

Itu je lah level hang Nabil.
Aku penah komen kat ig bini dia.
Kena block, wpun aku komen secara berhemah.


Ramai ja parents kat support groups OKU kat FB tu bengang dgn dia nih.

Lawak sherry tu aku rasa dia dah plan ngan sherry, but still, it is so rude.
It is even more rude bila ko main mainkan nama orang, cakra padat.
Macam lawak budak budak skolah.
Dulu pun lawak pasai bideo and Luna Maya, openly.
How stupid.

Quote noor2 8-10-2019 11:34 AM
Nabil ni bukan educated. ..spm ja kan. ..biasa yang low educated ni tak.reti nak jaga perasaan orang lain bila berkata2. ...makna kata lain orang bodoh ni memang tak reti bergaul dengan masyarakat. ...sesuai di kalangan level dia ja
Quote MissLana 8-10-2019 11:36 AM
bakal statement bambil ialah gurau sesame kwn retisss sajorkkkkkk
Quote BoongaKertas 8-10-2019 11:38 AM
qil replied at 8-10-2019 03:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.

mohon nabil amek skim vss dengan kadar segera. dia buka mulut jer terus nampak level iq heols
Quote BoongaKertas 8-10-2019 11:39 AM
JiEunTak replied at 8-10-2019 03:33 AM
Nabil is an IDIOT.
Period.

iols rasa itu jer lah cara dia nak maintain relevan, dgn merendahkan org lain
Quote duri_durians 8-10-2019 11:40 AM
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

pengacara malaysia kebanyakan tak berbakat , bukan pengacara rcgan hiburan je tapi pengulas sukan pun sama..

aku pernah tengok badminton, pengulas tu buat lawak pasal nama pemain jepun. allahu bodoh sangat bunyi nya.
baru ni lawan sri lanka pun aku mcm dengar pengulas buat lawak pasal nama pemain sri lanka.


Quote tuberoses 8-10-2019 11:44 AM
meluat dgn nabil..lawak taraf pprt
Quote JiEunTak 8-10-2019 11:48 AM
Sama laa mcm DJ radio, amik pelawak2 level SPM nih...
x dak basic knowledge pasai communication, standards etc...
tu pasai kdg2 kedengaran bodohnya lah hai lawak korang...

Omputih pun banyak je melawak bahan kan org OKU, body shaming, racism etc...

TAPI tgk laa pada crowdnya.

Quote shark_eow7 8-10-2019 11:57 AM
noor2 replied at 8-10-2019 11:34 AM
Nabil ni bukan educated. ..spm ja kan. ..biasa yang low educated ni tak.reti nak jaga perasaan orang ...

kannn.. artis yg ada ilmu dengan artis naik sebab benda bodoh2 ni  berbeza akal fikiran. menyampah betul lawak body shaming
Quote Incanto 8-10-2019 11:57 AM
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

dia ni dah biasa kutuk juri GGV - Tok Ram

okaylah maybe tokram dah biasa and selalu smash balik dia dgn Jihan

tapi jgn ingat semua juri ko boleh bahan


Lihat semua komen(117)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111854s Gzip On
To Top