Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tolong Cari Sat Mangkuk Ni!" - Syatilla Melvin Berang Dituduh Jual Produk Beracun

14-10-2019 10:06 AM|oleh: intan| Komen: 144

Berang dituduh memasarkan produk kosmetik mengandungi merkuri, Syatilla Melvin menggesa peminat mencari siapa gerangan individu yang menuduh beliau menjual gincu bibir yang dikesan mengandungi bahan berbahaya itu.




Isteri kepada Shaheizy Sam itu juga nampaknya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan mahkamah kepada individu tersebut dan menggesa individu tersebut mengemukakan bukti kukuh jika produk kosmetik keluarannya benar-benar mengandungi bahan berbahaya tersebut.

Berang dengan tindakan individu tersebut membuat khabar angin yang mungkin menjejaskan periuk nasi beliau, Tilla memberi amaran akan membawa perkara ini kepada pihak polis.



Namun, tidak sampai satu jam Tilla memuat naik post tersebut, individu tersebut dikatakan telah tampil membuat permohonan maaf atas tindakan melulu yang dilakukannya.



Dengan kapsyen berpagar #takutmukakenasagatlettew, Tilla menerima permohonan maaf dan berharap peristiwa itu tidak akan berulang kembali.

Syatilla Melvin bersama adik-beradiknya yang lain iaitu Syafiqa, Syifa dan Syida Melvin telah menjalankan perniagaan kosmetik yang diberi nama Kekasih.

Jika benar produk kosmetik mengandungi merkuri atau bahan merbahaya yang lain sila kemukakan bukti kukuh sebelum menyebarkannya di media sosial, kalau tak, lain pula jadinya! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 144
Komen

Previous : #miracap Bergurau Manja 'Baby Sayang', Mira Filzah Dan Caprice Ada Apa-apa Ke Tu?

Next       : "Mira Filzah Pakai Baju Corak Apa Kat T*t*k Tu, Sesuatu Sangat"

Komen Terbaru

Quote lifeline 16-10-2019 04:14 PM
KimTY87 replied at 16-10-2019 04:10 PM
2in1..buat cleanser boleh buat mask pon boleh chuolls..harga boleh tahan lah rm35 50ml.. iolls san ...

tp kalao sesuai dengan you proceed je la beb..
tu product oem ke timbang kilo?

Lain-lain Komen

Quote CrowneGlory 14-10-2019 10:09 AM
hahaha...acik2 bawang bab2 memfitnah kasi la situ...mmg No.1 ...hujung2 jilat balik ludah, menggigil2 takut kena saman...
Quote sarah82 14-10-2019 10:17 AM
Lain kali bg bukti saintifik.. Baru tak ada artis berani sagat muka dan duduk diam menikus.
Quote minahmanja 14-10-2019 10:21 AM
aku ingat akak ni akn tunjuk bukti sahih.. tp ujung2 mintak maaf pulak.. cehh..
Quote jalfa 14-10-2019 10:35 AM
Hahah..rempitnya lahai...camne la si laki tu leh terpikat...awwww I takut kena sagat
Quote nazzse 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn lipstick retis2 yg lain termasuk MUA yg tersohor tu
Quote anony-mous 14-10-2019 10:41 AM
Suka2 kau je tuduh ada mercury. Bosan lyn netizen miskin ni kalau product oem habis semua kene selar ada mercury
Quote limaubali007 14-10-2019 10:41 AM
Ganas Tilla ni.. Hehe.. Tapi she stands up, that's good.. Benda ni benda serious, wajar la tindakan Tilla tu..benda melibatkn sumber rezeki.
Quote anony-mous 14-10-2019 10:42 AM
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Pm nama company uols. Kilang oem skg byk tipu. Cth naufara tu beratus ribu dah kaut duit
Quote manehnya 14-10-2019 10:46 AM
setilah ni bila bercakap nmpak sgt pprt nya...

Quote Cpkay 14-10-2019 10:53 AM
kasaqnya bahasa tilla.. camne lah sam boleh tahan
Quote cutepiekiss 14-10-2019 11:01 AM
Org2 kat twitter nie mmg suka menunjuk cam tahu semua benda. Dah ugut nak kena saman baru menggelabah.
Quote melatibiru 14-10-2019 11:19 AM
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Sapakah mua tersohor itu? Yg baru2 ni buat master class kah?
Quote apedehal 14-10-2019 11:23 AM
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

Bkn deyol buat kat kilang jenamasendiri.com tu ke?chuols kerja situ ker?
Quote apedehal 14-10-2019 11:24 AM
Tp i rsa ni part of marketing strategy jerr
Quote cikbawang237 14-10-2019 11:27 AM
i ada beli kekasih ni, mmg best uols, x kering bibir.. tanjat iols klu ada mercury.....
Quote MelahJanda 14-10-2019 11:28 AM
laa beriya aku ingat budak tu nak tunjuk bukti merkuri. cheh buat malu je
Quote freyayong 14-10-2019 11:29 AM
Edited by freyayong at 14-10-2019 11:31 AM

buat test mercury cmne tu... ramai sgt yg buat test2 kat umah je.. senang terpedaya
Quote mieymiey 14-10-2019 11:31 AM
Bahasa ko pun Tila, geleng kepala iols baca.
Tapi iols pun confirm la takkan beli product yang ntah dari kilang mana.
Sedangkan kembar 7G tu pun dah ada lipstick sendiri.
Asal ko ada duit, ko jadi la 'founder' apa pun.
Quote lifeline 14-10-2019 11:31 AM
nazzse replied at 14-10-2019 10:36 AM
produk dieorg ambil raw material & formulation form company iols, lisptick dieorg ok la compare dgn  ...

oooo ptot la marah beno pompuan pprt nih
aku mmg cukup x bekenan ngn dia ni
xdak class langusng

cara bercakap tau dah tin kosong

meluat aku wlpon aku ni org utara tp still aku xleh terima level kepoyoaan dia ni

org utara pnaggil ghempang
acah2 nak tunjuk dia ni ghempang
meluatnya lahaiiiiiiii
kalo naik kt explore mmg aku scroll laju2

Lihat semua komen(144)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096071s Gzip On
To Top