Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Power Anak Melayu - Sofian Buat Video Promosi Filem Terbaru Will Smith

15-10-2019 12:13 PM|natrahn| Komen: 28

Kredit foto: Instagram Sofyank96

Minat yang begitu mendalam dalam teknik kesan khas yang selalu dihasilkan dalam filem ini, mendorong  Mohamad Sofian atau Sofyank96 mendalami sendiri bidang ini dan berkongsi hasilnya menerusi media sosial beliau.

Sofian sememangnya antara artis visual tempatan yang bijak memanipulasikan video sehingga otai seperti Zach King sendiri 'salute' dengan skil Sofian.

Kredit foto: Instagram Sofyank96 semasa pertemuan pertama mereka di Indonesia

Ini kerana Sofian dapat menghasilkan kembali kandungan video yang hampir sama dengan video-video Zach sebelum ini. 

Ekoran itu, mereka telah mengadakan pertemuan semasa Zach menghadiri sesi bertemu peminatnya di Indonesia. 

Zach kemudiannya mendedikasikan video pertemuan itu sebagai Magic Of The Month untuk bulan Julai kepada Sofian. 

Terus ke minit 2:15 untuk menonton.


Terbaru beliau telah dijemput UIP Malaysia,Paramount serta Era.je untuk ke Budapest dalam menghasilkan video promosi bagi filem terbaru Will Smith iaitu Gemini Man.


Sofian turut berkongsi pengalaman beliau sepanjang berada di Budapest serta dibalik tabir video bersama Will Smith.


Kemahiran dan kemampuan Sofian nampaknya semakin berkembang hebat. Semoga ia mampu menjadi batu loncatan buat artis visual negara kita mendapat perhatian daripada pihak luar.

Tahniah Sofian. Terus hasilkan video hebat untuk semua! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 28
Komen

Previous : "Antara Atlet Terkaya Dunia Tapi Tetap Solat" - Khabib Nurmagomedov Jadi Imam, Buat Netizen Tersentuh!

Next       : 'Yang Penting Yakin' - Pelajar Saiz XXL Dapat Pujian Kerana Gembira Pamer Tubuh Tak Berbaju

Komen Terbaru

Quote aikee04 21-10-2019 08:52 AM
Terbaik...anak muda...melayu pulak tu

Lain-lain Komen

Quote Kurex 15-10-2019 01:23 PM
Muka dia macam genius adi putra tu..
Quote xtahumenahu 15-10-2019 02:34 PM
cayalahh dikkkk!!!
Quote batmana 15-10-2019 02:56 PM
Kurex replied at 15-10-2019 01:23 PM
Muka dia macam genius adi putra tu..

dia blaja accounting tak silap,
bukan budak multimedia/graphic ke apa

harap sofyan leh ajar prof razak mohaideen ttg efek2 ni
sedey gile tgk efek filem melayu.. yg rata2 claim blajar filem tapi buat filem cm taik..

Quote Artemesiaa 15-10-2019 03:28 PM
Menarik juga hasilnya not bad
Quote natrahn 15-10-2019 03:40 PM
batmana replied at 15-10-2019 02:56 PM
dia blaja accounting tak silap,
bukan budak multimedia/graphic ke apa

aah...memang dia belajar sendiri video editing nih..
zaman dah berubah..special effect memang mampu buat satu-satu filem tu lagi gempak.filem malaysia pun harus ada juga untuk tarik peminat
Quote chekacheku 15-10-2019 03:49 PM
Kagumnya..mesti gajet pc dia semua power gila
Quote natrahn 15-10-2019 03:51 PM
Edited by natrahn at 15-10-2019 03:56 PM
chekacheku replied at 15-10-2019 03:49 PM
Kagumnya..mesti gajet pc dia semua power gila

Dia pernah sebut software yang dia guna. Adobe After Effect. Hardware pun mesti yang high end punya senang nak render nanti
Quote dizekni 15-10-2019 03:54 PM
Good job

harap boleh hasilkan promo untuk filem sejarah Mat Kilau pula

cc @SyamsulYusof
Quote Abot 15-10-2019 05:15 PM
knp muke budak bijak spesen je ek {:dot
Quote Shayang 15-10-2019 05:41 PM
Suka tgk video dia pastu dia post kt socmed tu guna pc la ye? Ingat edit video guna tepon je huhuhuhu
Quote RatuDunia94 15-10-2019 05:48 PM
Mohon heols sambung belajar scr proper dlm bidang cgi ni.. ada masa depan cerah.. boleh memyumbang dlm industri perfileman negara.

We need more youngster like him.. bukan another bbnu tiktok, instafamous kosong..
Quote aku_best 15-10-2019 06:12 PM
Tahniah dik sofyan...ada gak bbnu yg otak genius mcm adik ni...selamat maju jaya...
Quote Malaysia.Doom 15-10-2019 06:20 PM
RatuDunia94 replied at 15-10-2019 05:48 PM
Mohon heols sambung belajar scr proper dlm bidang cgi ni.. ada masa depan cerah.. boleh memyumbang d ...


Melayu buat drama cinta cintu 24 jam boleh la, entah bila kerja Nye cintun je dlm drama diorg....kalau nak buat drama n movie berkualiti adik NI kena Cari job Kat luar negara.
Quote Malaysia.Doom 15-10-2019 06:22 PM
Abot replied at 15-10-2019 05:15 PM
knp muke budak bijak spesen je ek {:dot

Make sure uols kalau Beranak...anak uols muka camtu.
Quote anastasia7 17-10-2019 12:07 AM
Aku follow dia ni lepas tgk effects dia selalu buat utk eraje tu. Yg fries tu antara favourite aku. Haha
Quote Perawankota 17-10-2019 11:30 PM
Hebat siotttt
Quote Forfoxache 17-10-2019 11:41 PM
Congrats Pian!

For making Maleysia proud!
Quote Simunggu 18-10-2019 09:48 AM
bukti melayu bukan pemalas...
Quote lifeline 18-10-2019 09:53 AM
RatuDunia94 replied at 15-10-2019 05:48 PM
Mohon heols sambung belajar scr proper dlm bidang cgi ni.. ada masa depan cerah.. boleh memyumbang d ...

yup 100% setuju..
iols bbnu mcm ni mmg iols sapot..
semua gmbar like comment la nak bg dia lagi maju

masa memula dia jumpa zachking pon iols siap komen la suh p jumpa..
nasib baik dia p jumpa..
tak lama lepas ni p budapest pulak jumpa will smith

fuh hebattt kagummmmmmm
mmg kalau gilap lagi ni silap2 boleh ke hollywood


truskan majuuu sofyann

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068246s Gzip On
To Top