Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Yang Penting Yakin' - Pelajar Saiz XXL Dapat Pujian Kerana Gembira Pamer Tubuh Tak Berbaju

17-10-2019 11:33 AM|Sang_Pencinta| Komen: 28

Selalunya hanya mereka yang berbadan ramping dan sado gemar mempamerkan badan mereka di media social. Ini kerana ramai di antara mereka yang mempunyai badan berisi atau XXL mempunyai keyakinan diri yang rendah dan takut dipersendakan oleh rakan-rakan dan netizen.



Kredit foto: Twitter


Bagaimanapun seorang pemuda bernama Ali Emran Eaide Jasli, 19, tampil memuatnaik beberapa keping gambarnya yang tidak berbaju walaupun beliau bukanlah dalam kategori sado, jauh sekali mempunyai otot six pack di perut. Ali bagaimanapun kelihatan yakin dengan bentuk badannya.

Dengan gaya persis model, Ali yang menggunakan akaun twitter @aliejabba kelihatan berposing bersahaja dan mendapat pujian daripada melangit daripada netizen. 


Kredit foto: Twitter


'Kerana mereka yang bersaiz XXL juga mampu tunjuk sebahagian badan' kata Ali dalam statusnya.

Menurutnya lagi, beliau ingin berkongsi gambar-gamabr tersebut sebagai dorongan kepada individu berbadan besar supaya mempunyai keyakinan diri.

'Foto-foto itu dirakam ketika saya menjadi pembantu jurugambar atas permintaan saya, ketika itu berat saya 142 kg' kata Ali lagi.


Kredit foto: Twitter


Menambah bahawa beliau pernah mengalami kemurungan disebabkan saiz badannya, pemuda kelahiran Sungai Buloh itu kini menganggap bahawa saiz badan besar seperti dirinya adalah normal.

'Saya dapati membuat sesuatu yang menggembirakan seperti gambar itu dapat menangani kemurungan' tambahnya. 

Walau bagaimanapun Ali tidak menafikan dia juga berusaha untuk kurus dengan cara yang sihat dan kini mula menampakkan kesan dengan penurunan 8kg sejak memulakan pengajian di sebuah Universiti Julai lepas.



Kredit foto: Twitter

'Jangan paksa menjadi kurus kerana dikutuk orang lain, tetapi berubahlah demi kepuasan diri sendiri' kata Ali lagi memberitahu Mstar.


Tahniah kepada Ali atas tahap keyakinan yang tinggi dan usahanya untuk kurus kerana sebab yang betul dengan cara yang sihat.- CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 28
Komen

Previous : "Antara Atlet Terkaya Dunia Tapi Tetap Solat" - Khabib Nurmagomedov Jadi Imam, Buat Netizen Tersentuh!

Next       : Biar Tersalah Ampun, Dari Tersalah Hukum - Guru Berjaya Ubah Pembuli Jadi Murid Penyayang

Komen Terbaru

Quote makita 20-10-2019 12:16 PM
Ye lah dik. Kalau da gembira gitu sila la berintimitasi dgn lemak2 mu itu.

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 17-10-2019 12:01 PM
Ingtkan cikB tadi..
Quote Artemesiaa 17-10-2019 12:03 PM
Suka hari keo ler dik harap tak menyesal bagi statement macam tu dikemudian hari
Quote Sang_Pencinta 17-10-2019 12:09 PM
Tahniah lerrt
Quote fliphair8 17-10-2019 12:15 PM
gambar ni akan terus berada di alam maya dek....bersiap sedia dengan jawapan untuk soklan2 anak cucu nanti yer...
Quote MadameOnion 17-10-2019 12:24 PM
waahhh giliran org2 gemuk berlapis2 mendonia pulak..memula cik b pastu kelempuk debab ni pulak..kasik chance la kan
Quote shamsadis 17-10-2019 12:27 PM
nasib baik ada subsidi kerajaan dekat hospital, ubat2 3 serangkai percuma je, cubalah ko promote kesihatan yang baik
Quote Themilo 17-10-2019 12:30 PM
kau dah kenapa sisthurr.. kecik kecik lagi dah keluar lemari..
Quote Kurex 17-10-2019 12:34 PM
Hati2 la dengan kelempuk gemuk..

Walaupun katanya tak makan hati dgn kutukkan orng, tetap la jeles dgn yg kurus fit.

Mulut kelempuk dgn badan macam ni la kalau ada kawan dia yg kurus ramai peminat, dia akan sedaya upaya burukkan kawan dia.

Sanggup tabur duit semata nak dapatkan jantan yg dia nak..

Memang sampai sekarang aku anti dengan kelempuk gemuk..

Cam sialll!!! Yakin konon padahal jeles dgn orang kurus.. Puihhhhh!!!!
Quote Kurex 17-10-2019 12:45 PM
Walaupun kau kata yakin, tetaplah perasaan insecure kau menebal dalam diri. Tetap busuk hati dgn orang yg kurus..

Teringat aku masa tu ada kelempuk gemuk ni burukkan aku katanya "kurex tu suka hina saya, kurex tak kawan saya saya gemuk, kurex tu kan suka ngata kawan, kurex tu pilih rupa, kurex tu kurex ni..".

Cibai sungguh mulut bapok tu. Kalau kau dah tau gemuk, kuruskanlah badan, ni dgn badan kerak, gigi kuning, kelam, kuat makan..

Yang penting, dalam gemuk tu, suka mengata fizikal orang lain, rendahkan rupa paras orang lain.. Apa cibai perangai tu..

Dah la tabur duit dekat member aku suruh tut dia.. Selayaknya kena ludah..
Quote Cyempaka 17-10-2019 12:46 PM
kami tak kisah kau nak size brapa kali X pun dek.. tp toksah la dok tayang macam ni. pastu kena keji merempan. nape generasi sekarang banyak attention seeker
Quote thetimes 17-10-2019 12:59 PM
Harap tak menyesal dikemudian hari
{:smile
Quote gummygummy 17-10-2019 01:37 PM
Themilo replied at 17-10-2019 12:30 PM
kau dah kenapa sisthurr.. kecik kecik lagi dah keluar lemari..

hahahaha ni klaka
Quote rosli_nurizzati 17-10-2019 03:25 PM
as seorang yang overweight dan dalam proses menguruskan badan.. sbnrnya budak ni tak bangga pun, dia insecure.,. acah confident ja.. sbb tu dok buat photoshoot cmni.. nak ikut movement acik2 obes kat US tu.. konon body positivity.. i bangkang movement body positivity sbb dia mcm promot being overweight is normal ....no it is not.... being overweight leads to a lot of problem, so walaupun badanku agam, aku tetap tak leh positive ngan size badan.. hahahaha..
Quote Kurex 17-10-2019 03:37 PM
rosli_nurizzati replied at 17-10-2019 03:25 PM
as seorang yang overweight dan dalam proses menguruskan badan.. sbnrnya budak ni tak bangga pun, dia ...

Bagus.. Teruskan usaha utk kurus.. Jangn jadi macam bapok ni
Quote rosli_nurizzati 17-10-2019 04:06 PM
Kurex replied at 17-10-2019 03:37 PM
Bagus.. Teruskan usaha utk kurus.. Jangn jadi macam bapok ni

kan.. toxic betul movement macam ni.. budak ni, pi la klinik kesihatan, folo program kurus depa.. siap ada consultation lagi.. haha.. jauh lagi perjalanku untuk kurus.. -___-
Quote Laceyx 17-10-2019 04:38 PM
Gemuk boleh kurus. You decide.
Quote Kurex 17-10-2019 05:21 PM
rosli_nurizzati replied at 17-10-2019 04:06 PM
kan.. toxic betul movement macam ni.. budak ni, pi la klinik kesihatan, folo program kurus depa..  ...

Ada usaha, bagus.. Kita kurus sihat sebab senang nak beribadah..
Quote Perawankota 17-10-2019 08:18 PM
Confident level x hengat
Quote gideoncross 17-10-2019 09:54 PM
Zmn skrg smua bnda nk tunjuk.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111300s Gzip On
To Top