Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Isu Simpan Tali Pusat Anak - Netizen Cepat Serkap Jarang Atau Elfira Loy Bagi Kapsyen Tak Jelas?

17-10-2019 04:41 PM|Oleh: LilRose| Komen: 80

Tindakan Elfira Loy memuat naik gambar tali pusat anaknya di Instagram Muhamad Rayyan Khalaf mendapat perhatian ramai.


Kredit foto: IG

Bukan apa, ramai keliru dengan kapsyen dalam bahasa Inggeris yang ditulis pelakon itu.

Sudahnya, ramai salah faham dengan niat sebenar Elfira.

Mereka menyangkakan, Elfira mahu menyimpan tali pusat Rayyan dan menegur perbuatan itu menyalahi hukum.




Elfira kemudian tampil menjelaskan maksud sebenar.

"Yalah, simpan tanamlah. Tak kan simpan jadi keychain pula," tulisnya.

Berikutan itu, ramai menegur Elfira supaya membuat kapsyen yang lebih jelas dan terang memandangkan netizen kita mudah sensitif dengan perkara begini.


Kredit foto: IG

Elfira dan suami Muhamad Faris Khairol Anuar yang berkahwin pada 1 Januari lalu menimang cahaya mata sulung pada 1 Oktober.

Adakala, tak perlu tulis apa-apa di ruang kapsyen lebih bagus. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 80
Komen

Previous : "Kan Dah Kecik Hati" - Intan Najuwa Kata Tunang Tak Kisah, Tapi Rupanya Dah Sentap?

Next       : Letih Sampai Tutup Mata Nak Makan, Isteri Puji Aaron Aziz Banyak Berkorban

Komen Terbaru

Quote wikedsaikel 21-10-2019 05:27 AM
munchkin replied at 18-10-2019 10:53 AM
Tahu. bbnu sekarang semua tulis gitu.

Yg mana yg bbnu tulis? Aku guna gonna dari zaman muzik video Madonna nyanyi atas gondola lagi.
Part tu ke? -> gonna TU

Lain-lain Komen

Quote mamapea 17-10-2019 04:57 PM
semua benda nk post kt ig
Quote hasniey 17-10-2019 04:58 PM
Semua benda nak kecam
Quote blekkep 17-10-2019 05:24 PM
xleh simpan ker?
Quote pure_lady 17-10-2019 05:27 PM
Aku pun baru tahu tak boleh simpan. Sebab rasanya ada je orang simpan letak dalam album baby kan?
Quote Bellasarah 17-10-2019 05:29 PM
Ehhh..aku pon simpann..nk kena tanya dgn yg arif ni
Quote damian_lee 17-10-2019 05:47 PM
not really haram pun sis ..... selagi benda tu bukan untuk dipuja or what not la ....

sebb anggota tubuh yang bercerai ... dengan badan semasa hidup ... "SUNAT" ditanamkan .... bukan seusatu yang "WAJIB" ,,,, contohnya ..... kuku, tangan yang terpotong  etc.

Quote Zaien 17-10-2019 05:53 PM
boleh je tgk yg ceramah UAI isu sal ni.. better tanam..
Quote munchkin 17-10-2019 06:06 PM
Gonna = macam mana.

Gonna tu apa. Cakap jelah bahasa melayu hanut.
Quote munchkin 17-10-2019 06:07 PM
Keep simpan. Tanam bury.
Quote jin_lampu 17-10-2019 06:23 PM
aku ada sikit mushkil, dia kawen 1 jan ,beranak 1 october
bunting pelamin?? tapi so fast and furious...
mlm kawen dah tebuk terus menjadi..wow speechles den
Quote Atata 17-10-2019 06:24 PM
Padahal dia mmg nak simpan. Pastu ramai2 bising dan dan lah dia kaver lain
Quote rosli_nurizzati 17-10-2019 06:32 PM
aku saspek dia nak simpan dalam kotak memory gitu.. sekali kena kecam.. tapi aku pun simpan.. sbb tak tau pun kena tanam.. ikut cakap org tua je suh simpan.. so balik ni kena tanam la
Quote Gingerly 17-10-2019 06:49 PM
Simpan dalam freezer khas untuk tujuan perubatan
Quote Perawankota 17-10-2019 08:01 PM
Baru aku tau x leh simpan...
Quote virgo19 17-10-2019 08:27 PM
Alamak, takleh simpan ke.. baru tau ni. Laki aku pun simpan tali pusat anak2 aku. Bukan tu je, alat test pregnant tu pun dia simpan, siap tulis tarikh.
Quote fuyupoktek 17-10-2019 08:30 PM
Netizen lah kalutt sgt smua menda xkena dah ko kenapa. Rajin sgt kelebet ig org sebokkk tggal taik merata annoying
Quote Kurex 17-10-2019 08:55 PM
Tak minat dia.. Jadi dia kena kecam pun aku suka
Quote epalsearch 17-10-2019 09:04 PM
Ramai je simpan sbb xtau hukum.. Adik beradik ko simpan ok.. Retis simpan ko siap kuarkan psl hukum. Iols dulu pon simpan jugeks baru 2 thn lps tanam semua sekali bila terbaca dkt fb
Quote lalalxlx 17-10-2019 10:07 PM
jin_lampu replied at 17-10-2019 06:23 PM
aku ada sikit mushkil, dia kawen 1 jan ,beranak 1 october
bunting pelamin?? tapi so fast and furiou ...

sangat subur sheolls ni tu yg terus lekat..husnudzon

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102933s Gzip On
To Top