Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Saya Tak Mahu Jaga Dia Lagi!' - Anak Tergamak Buang Ibu 80 Tahun Tepi Kedai Runcit

23-10-2019 10:59 AM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 23

Seorang wanita berusia 80 tahun ditinggalkan anak perempuannya untuk membeli barang di sebuah kedai runcit di Taman Sungai Kob. 

Bagaimanapun, setelah menunggu beberapa jam, anak perempuannya itu tidak datang untuk mengambilnya semula.


Kredit foto:

Bagaimanapun, orang ramai yang melihat wanita tua itu menunggu sekian lama di tepi jalan mula berasa kasihan dan menegurnya. Rupa-rupanya, si ibu berasal dari Pantai Prai, kira-kira 29 kilometer dari kedai runcit itu.

Bimbang akan keselamatannya, seorang nerizen bernama Cek Rozz Jannah memuat naik gambar ibu itu di Facebook untuk mencari waris dan anggota keluarganya.


Kredit foto: facebook

Menurut Cek Rozz Jannah, si ibu mendakwah diturunkan oleh anaknya di kedai tersebut dengan sebungkus pakaian dengan janji akan kembali mengambilnya sejurus selepas mencuci kereta. Wanita itu tidak dibekalkan apa-apa termasuk kad pengenalannya. 


Kredit foto: Facebook

Bagimanapun setelah berjam menunggu, anaknya tidak muncul dan keretanya tidak ditemui di kedai mencuci kereta berhampiran. 

Menurut Cek Rozz lagi, anak kepada wanita itu berjaya dihubungi dengan bantuan polis. Bagaimanapun, jawapan anak itu terhadap panggilan polis sungguh menyedihkan.

'Saya tidak mahu jaga dia lagi!' tempiknya. 

Tanpa pilihan lain, polis terpaksa menghantar ibu tua itu ke Jabatan kebajikan berdekatan. 


Kredit foto: Facebook

Tak hairanlah kelakuan si anak itu dikecam oleh netizen habis-habisan.


Kredit foto: FB


Kredit foto: FB

Kredit foto: FB

Tidak jelas apakah perkembangan wanita tua itu selepas dihantar ke pusat jagaan tersebut, namun dalam ruangan komen Facebook tersebut seorang netizen yang mendakwa jiran wanita tua berkenaan menyatakan dia telah pun ditemukan semula dengan keluarganya.

Semoga si ibu akan dilayan lebih baik selepas ini dan semoga kisah ini menjadi pengajaran kepada orang ramai. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 23
Komen

Previous : Jururawat Kembar Seiras Bantu Kelahiran Bayi Kembar Seiras

Next       : "Hilang Sudah Tempat Kami Nak Bermanja" - Bapa Tunggal Enam Anak Akhirnya Pergi Jua

Komen Terbaru

Quote Pink_Purple 24-10-2019 11:22 AM
habuan masing2..
anak tu hidup atas dunia pun  akan tunggang langgang,,xakan bahagia..
kuat lagi mak tu, dah dia xmahu bela

Lain-lain Komen

Quote Biabetik 23-10-2019 11:29 AM
Apa la malang nasib makcik dpt ank mcm ni. Kesiannya tinggal mcm tu je. X cium bau syurga la ko hanat!!
Quote sarah82 23-10-2019 11:37 AM
Dah ada dah thread ni semlm..
Quote misuke 23-10-2019 11:39 AM
sedihnya.. org lain mak lumpuh terbaring kena cuci berak, pun masih jaga.. ko mak boleh jalan elok pn x sanggup
Quote RatuDunia94 23-10-2019 11:54 AM
Lena dgr cerita dua belah pihak.. tp si anak mmg x patut buang mak mcm tu..
Quote msdummy.2018 23-10-2019 12:12 PM
sarah82 replied at 23-10-2019 11:37 AM
Dah ada dah thread ni semlm..

biasalah tuh....nama pun benang CARI....tp diaorg xpernah buat carian punnnn
Quote sarah82 23-10-2019 12:18 PM
msdummy.2018 replied at 23-10-2019 12:12 PM
biasalah tuh....nama pun benang CARI....tp diaorg xpernah buat carian punnnn

Tu la.. Boleh merge la..
Quote msdummy.2018 23-10-2019 12:20 PM

nk report pun xboleh....sebab dia staff CARI....pening...sb yg bukan staff cari lebih alert, lebih laju...
Quote sarah82 23-10-2019 12:21 PM
msdummy.2018 replied at 23-10-2019 12:20 PM
nk report pun xboleh....sebab dia staff CARI....pening...sb yg bukan staff cari lebih alert, lebih ...

Rasanya kaka modngede yg buka semlm..
Quote limans 23-10-2019 12:23 PM
dia nak try mcm mana tuhan bayar cash....tungguulaaa ko hanat.....
Quote msdummy.2018 23-10-2019 12:28 PM
sarah82 replied at 23-10-2019 12:21 PM
Rasanya kaka modngede yg buka semlm..

a'ah dia..ni benang dia...

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1178565&highlight=ibu
Quote sarah82 23-10-2019 12:31 PM
msdummy.2018 replied at 23-10-2019 12:28 PM
a'ah dia..ni benang dia...

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1178565&highligh ...

Panjang dah hencapan disitu.. Hahahaa.. Sat g sambung baca.
Quote msdummy.2018 23-10-2019 12:34 PM
sarah82 replied at 23-10-2019 12:31 PM
Panjang dah hencapan disitu.. Hahahaa.. Sat g sambung baca.

tuhlh pasal...aku slalu letak link kalo nmpk duplicate thread...tpkan forrumers lain tetap nk kompln kat benang yg duplicate nie gak....buka nk tau sgt pun agknya saja nk kutip kacang
Quote sarah82 23-10-2019 12:35 PM
msdummy.2018 replied at 23-10-2019 12:34 PM
tuhlh pasal...aku slalu letak link kalo nmpk duplicate thread...tpkan forrumers lain tetap nk komp ...

Hahaha.. Ada yg baru.. Depa nak naik level.. Sbb nak baca thread berpagar.. Tapi ok la..dulu bila thread berpagar ada je porumer baru marah2 sbb tak boleh baca..
Quote msdummy.2018 23-10-2019 12:45 PM
sarah82 replied at 23-10-2019 12:35 PM
Hahaha.. Ada yg baru.. Depa nak naik level.. Sbb nak baca thread berpagar.. Tapi ok la..dulu bila  ...

ahhahahaha....i pun lalui benda sama gak...gigihlah kumpul kacang kat lawak jenaka, teka teki......
Quote sarah82 23-10-2019 12:47 PM
msdummy.2018 replied at 23-10-2019 12:45 PM
ahhahahaha....i pun lalui benda sama gak...gigihlah kumpul kacang kat lawak jenaka, teka teki..... ...

Yeza... Sama la...
Quote skullcandy 23-10-2019 01:25 PM
jangan la nanti lepas balik ke pangkuan keluarga, makcik ni diperlaku dengan lebih zalim oleh anaknya..
Quote LadyCarefree 23-10-2019 01:38 PM
"si ibu mendakwah diturunkan oleh anaknya di kedai tersebut dengan sebungkus pakaian"

Dia pergi berdakwah kah?
Quote chilly 23-10-2019 03:49 PM
LadyCarefree replied at 23-10-2019 01:38 PM
"si ibu mendakwah diturunkan oleh anaknya di kedai tersebut dengan sebungkus pakaian"

Dia pergi b ...

Asal boleh jer diorang ni lah
Quote milanhawkin 23-10-2019 05:09 PM
sedihnya lahai...

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084542s Gzip On
To Top