Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ikut Jejak Langkah Jasmin Hamid, Rita Rudaini Bakal Saman Netizen Melampau

22-10-2019 10:57 AM|Oleh: natrahn| Komen: 94

Pelakon Rita Rudaini tampil membuat laporan polis terhadap pengguna media sosial yang didakwa memfitnah dirinya serta status taraf dua anak lelakinya, baru-baru ini.

Beliau berkongsi mengenai perkara itu di instagram peribadinya.


Kredit Foto  - Instagram Rita Rudaini


Memetik laporan portal Media Hiburan, individu menggunakan akaun instagram @ahmadsan81 telah bertindak keterlaluan memberi komen menghina dan mempersoalkan mengenai status taraf anaknya.


Kredit Foto - Media Hiburan

"Entah anak hang (kamu) anak sah taraf ke? Tanya jer," tulisnya.


Peguam yang dilantik Rita, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan memberi tempoh 14 hari untuk tampil bersemuka memohon maaf secara terbuka. Jika ingkar, individu berkenaan bakal berdepan saman sivil.

Tindakan yang dilakukan Rita adalah bagi menjaga maruah anak dan keluarganya serta nama baik mereka. Malah, Rita turut menyeru rakan artis lain mengambil tindakan sama sekiranya ada individu bertindak melampau terhadap mereka. 

Tiada toleransi untuk komen berunsur fitnah serta berniat jahat. Maka, berhati-hatilah netizen semua ya. Komen kita, tanggungjawab kita. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 94
Komen

Previous : Gigih Bikin Video, Rihana Petra Sahkan Bakal Buka Saluran YouTube Untuk Leon

Next       : "Dulu Beli Seluar Dalam Tiga RM10, Sekarang Alhamdulillah, Semuanya Kerana ..." Aliff Syukri

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 24-10-2019 09:04 PM

atas Akta Artis Meroyan Tak puasnafsu oppppssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!


lama dia xbuat seks dengan menggunakan penis ,begitulah jadinya.


Kahwin sajalah .



Lain-lain Komen

Quote tagas 21-10-2019 05:32 PM
chance 2 get free money
Quote tuberoses 21-10-2019 05:44 PM
sapekah acik2 bawang itteww...huhuhu
Quote kiyudi 21-10-2019 05:46 PM
perlu ke nk laporan bagai...mesti police officer malas nk layan....

byk lagi kerja polisss
Quote aidia 21-10-2019 05:48 PM
Bagus jugak. Pengajaran utk org2 yg suka2 menghina org lain.
Quote edoraixora 21-10-2019 05:49 PM
aiyooo....nak buat report polis buat aje lah
ni sibuk nak bagitau reporter bagai
nak publisiti ler tuh
ohhh lupa dia retis
Quote gummiebear 21-10-2019 05:51 PM
Lawyer sheols ke tu? Hensem

Quote Kurex 21-10-2019 05:54 PM
Buat diam2 tak boleh ke ritrud?
Quote blekkep 21-10-2019 06:00 PM
walopun aiols nyampah nk mampos kat acik garit nie,,tudoh anak x sah taraf tuh mmg melampau yach!..taip ikot sedap jari jah

harus lar royani gune peluang nie utk upkan balek name yg sendu tuh...
Quote tensic~ 21-10-2019 06:02 PM
Nk tahan atas akta apaa
Quote royaldanish 21-10-2019 06:02 PM
nanti ada pulak thread bgtau yg lelaki tersebut jumpa rita & memohon maaf
Quote addved 21-10-2019 06:02 PM
Hak dia, komen netizan tu pon melampau. Sedap2 je pertikai status anak orang.
Quote putericahaya999 21-10-2019 06:05 PM
Overla sampai status anak dipertikai
Sikit sikit sudah laaa
Kalau tak suka unfolo je
Quote September14 21-10-2019 06:06 PM
Komen je la elok2 kt ig org... klu nk keji org sgt dtgla ke forum cari.
Quote mata.kail 21-10-2019 06:06 PM
kan da kena lapor polis...
Quote cupu 21-10-2019 06:07 PM
Padan muka..bawang boleh tp jgn melampa.
Quote anony-mous 21-10-2019 06:24 PM
Wah 1st time acik rita x jaja cerita murahan psal laki sheol.
Quote BicaraHatiku 21-10-2019 06:25 PM
tuberoses replied at 21-10-2019 05:44 PM
sapekah acik2 bawang itteww...huhuhu

Peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan berkata, pihaknya memberi masa 14 hari kepada individu yang menggunakan nama akaun @ahmadsan81 di Instagram.

“Kami memberikan tempoh 14 hari dari hari ini untuk individu itu tampil bertemu Rita, membuat permohonan maaf secara terbuka dan bukannya menerusi media sosial" - Harian Metro

Quote beta_carotene 21-10-2019 06:29 PM
BicaraHatiku replied at 21-10-2019 05:25 PM
Peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan berkata, pihaknya memberi masa 14 hari kepada individu ...

Yang penting loyar sheols yg hensem tu dpt 50% of the attention.. Walaupun radarku berdenting2 dgn bunyi guruh di background
Quote krustykrab 21-10-2019 06:30 PM
Sama je rr...dh sampai jatuhkn maruah org tu

Lihat semua komen(94)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106349s Gzip On
To Top