Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Fitnah Produk Penjagaan Kulit Izara Aishah, Akhirnya Netizen Malu Sendiri

24-10-2019 12:40 PM|oleh: ameenarara| Komen: 54

Netizen baru-baru ini, membuat fitnah kepada produk Kayman yang dikatakan menjadi punca kulit muka Izara Aishah bermasalah di laman Twitter.


Foto: Murai

Namun, Izara menafikan kenyataan tersebut dan mengatakan masalah kulitnya adalah disebabkan mekap, kacang dan hormon.



Fakta tentang produk yang disampaikan netizen tersebut juga salah dan Izara mengatakan netizen tersebut cuba menipu untuk menjual produknya sendiri.

Akhirnya, netizen tersebut memadam twitter tersebut dan memohon maaf atas kesilapannya yang telah salah memberi anggapan.


Foto: Instagram Izara Aishah


Pasti situasi ini memberi pengajaran kepada netizen tersebut dan tidak akan semudah itu menghamburkan kata tanpa bertanya.

Memang patut pun Izara menjawab sebegitu. Taktik netizen tersebut untuk menjual produknya tidak kena pada tempatnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 54
Komen

Previous : Netizen Pertikai Emma Maembong Dedah Aurat Tapi Pakai Loket Tulisan Jawi, Salah Ke?

Next       : "Gila! Tak Beza Langsung" - Muat Naik Gambar Zaman Remaja, Zahirah MacWilson Dipuji Peminat

Komen Terbaru

Quote virgo19 29-11-2019 09:02 AM
Iols pakai safi rania gold je.. org ramai ckp muka nampak muda 10 tahun. Alhamdulillah tu je yg sesuai dgn kulit muka iols. Murah pun murah. Pernah try produk mahal sikit, tp tak sesuai, kulit jd kering, gatal2 dan bercapuk mcm panau.

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 24-10-2019 01:04 PM
Berita level apa ni?
Quote sharlenetexas 24-10-2019 01:18 PM
Sejak bila sheols keluarkan skincare?
Quote awanysss 24-10-2019 01:27 PM
sharlenetexas replied at 24-10-2019 01:18 PM
Sejak bila sheols keluarkan skincare?

bukan skincare sheols.. kayman tu produk local tp mcm bagus..
maybe nita tu nak buat cerita kot..
Quote shernazz 24-10-2019 01:39 PM
Kayman ni timbang kilo ke?
Iols tau kayman ni buaya je...
Quote MadameOnion 24-10-2019 01:41 PM
aku pakai produk dari drugstore je..sekarang dok gila barang bio essence..mmg byk yg best
Quote shahirakay 24-10-2019 01:54 PM
awanysss replied at 24-10-2019 01:27 PM
bukan skincare sheols.. kayman tu produk local tp mcm bagus..
maybe nita tu nak buat cerita kot.. ...

haah nita tu buat cerita sebab nak lariskan produk mary kay yang dia jual. gitu la kekdahnya. founder kayman pun bengang jugak. memang kena teruk la budak nita ni.
Quote Rapz 24-10-2019 01:59 PM
Nk naikkan sales ngan libatkan retis...tk berkat wey berniaga mcm tu
Quote Kurex 24-10-2019 02:06 PM
Nampak macam best kayman ni.. Nampak exclusive utk spa.
Tapi rasanya kena hati2 jugak, sebab tak semua kulit kita sama.
Btw nama dia tak best, lebih ke arah produk timbang kilo.. Lagi2 bila nak ke arah gayman
Quote kucingitam 24-10-2019 02:09 PM
shahirakay replied at 24-10-2019 01:54 PM
haah nita tu buat cerita sebab nak lariskan produk mary kay yang dia jual. gitu la kekdahnya. foun ...

seller mcm ni lah yang buat busuk nama produk.


Quote matchstick 24-10-2019 02:23 PM
cuci muka pakai sabun mmg x sesuai pun utk kulit muka yg kering ..xkira lah sabun mahal ke murah. sabun tu akan strip away kelembapan semula jadi kulit. utk kulit sensitif better pakai mild cleanser aje. izara ni mcm x pandai jaga kulit jgk wpun muka lawa. dulu penah dia ckp dlm rancangan apa x ingt, dia minum air mesti air berwarna, means x boleh minum air masak. xtau lah sekarang dh berubah ke belum
Quote amal12bh 24-10-2019 02:33 PM
MadameOnion replied at 24-10-2019 01:41 PM
aku pakai produk dari drugstore je..sekarang dok gila barang bio essence..mmg byk yg best

iols pun dah few months pakai bio-essence. so far sesuai dgn kulit. iols suka..
Quote hotmak 24-10-2019 02:42 PM
Nita ni yg ada keluarkan lipstik jgk ke
Quote fushimi 24-10-2019 03:01 PM
aku pakai estee ,kiels,lancome, lamier ,clinique,  fresh Beuty ,Melvita

menyampah betul kalau jual produk duk tulih "meh whatapps sis "
Quote Melorqe 24-10-2019 03:43 PM
aku pakai skii
tapi sejak asyik naik harga ja, aku pakai yg beaumedic apa tah
serum dia best, salon kat sini dah tak jual, lepas ni aku nak cari kat mana la.
nak beli online pun nun jauh.
kena survey cari brand lain la pulak
Quote Tudungpink 24-10-2019 03:47 PM
fushimi replied at 24-10-2019 03:01 PM
aku pakai estee ,kiels,lancome, lamier ,clinique,  fresh Beuty ,Melvita

menyampah betul kalau ju ...

Pastu bila wasap mcm kene interview smua benda nak tanyer..jual jer kan senang..koserr  
Quote Lililisa 24-10-2019 04:07 PM
Melorqe replied at 24-10-2019 03:43 PM
aku pakai skii
tapi sejak asyik naik harga ja, aku pakai yg beaumedic apa tah
serum dia best, salo ...

Cuba survey product Noir.
Quote MissLana 24-10-2019 04:30 PM
shernazz replied at 24-10-2019 01:39 PM
Kayman ni timbang kilo ke?
Iols tau kayman ni buaya je...

hahahahhaa sejenis buaya kah? founder kayman dah marah nita dkt twitter as sebar kan fitnah about product dia. nita also dah mintak maaf. nita ni beauty consultant mary kay
Quote MissLana 24-10-2019 04:31 PM
MadameOnion replied at 24-10-2019 01:41 PM
aku pakai produk dari drugstore je..sekarang dok gila barang bio essence..mmg byk yg best

but bio-essence quite mahal jgk kan. what the best so far you tried?
Quote MissLana 24-10-2019 04:33 PM
Kurex replied at 24-10-2019 02:06 PM
Nampak macam best kayman ni.. Nampak exclusive utk spa.
Tapi rasanya kena hati2 jugak, sebab tak se ...

trademark produk dia pun huruf "K" je mmg tak exclusive. tp harga yahudi. rengsa jgk iols dgn laki bini founder kayman nih. dkt twitter ummah ni mulut puaka

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.163122s Gzip On
To Top