Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Kecewa Dengan Kehidupan Artis, Peminat Risau Naim Daniel Alami Depresi

29-10-2019 12:05 PM|Oleh: Saiful| Komen: 93

Kebelakangan ini, ramai sangat kita dengar mengenai masalah depresi yang dialami di kalangan artis.

Membimbangkan sebab ia didakwa menjadi punca sesetengah daripada mereka yang mengalaminya sampai sanggup bunuh diri sendiri.

Disebabkan itu, rata-rata peminat bimbang apabila baru-baru ini, Naim Daniel memuat naik gambar dengan luahan perasaanya di Instagram.



Penyanyi ini seolah-olah berasa kesal dan kecewa dengan tanggapan segelintir masyarakat terhadap kehidupan artis.

"Nasib awaklah, penghibur. Awak ada masalah sebelum show, orang tak peduli. Orang cuma tahu nak berhibur. Kalau awak terlepas pandang sorang peminat, dibilangnya angkuh. Awak tak boleh buat silap ya. Jangan sekali. Sebab orang akan lupa segala satu benda manis yang pernah awak kerjakan. Kalau ada rezeki lebih, siap kena kecam di laman sosial," tulisnya.



Naim juga dilihat kecewa dengan sesetengan pihak yang menawarkan bayaran murah untuk persembahan.

Bukan itu sahaja, menjadi seorang artis bukanlah mudah kerana sering diperhatikan sampai hilang nilai privasi.


Foto: IG

"Tika awak leka menghibur, hati awak yang terkubur. Nasib awaklah, penghibur."

Di ruangan komen, beberapa rakan artis termasuk Ismail Izzani, Sissy Imann, Wani Kayrie dan Sarah Suhairi yang memahami apa yang dirasainya.

Harap Naim Daniel baik-baik sahaja ya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 93
Komen

Previous : Tahniah, Joe Flizzow Bakal Kahwin Tahun Depan!

Next       : Basikal Yasmin Hani Tak Mahal, Harganya Kurang Dari RM10,000

Komen Terbaru

Quote MarryPottet 3-11-2019 07:58 PM
Koyak dah ke dekkkkkk!
Ko jangan macam2 ek. Kang nama ko dari naim daniel bertukar jadi naim depression

Lain-lain Komen

Quote scrocth 29-10-2019 10:41 AM
In this case, tahniah meols ucapkan sbb cepat sedar akan sepak terajang dunia hiburan. Tp meols doakan naim daniel bakal menjulang trofi AJL thn ni yachh.
Quote MatDeghem 29-10-2019 10:49 AM
Menjadi penghibur ada lah pilihan lu sendiri... Nak salahkan alam sekeliling. Kalau rasa tak Berbaloi jadi penghibur... Quit. Jadi lah doctor ke,  loyer atau engineer. Atau bukak stall jual burger..

Poyo
Quote salmon-suki 29-10-2019 10:49 AM
Merintih pun x guna sbb itu jalan y ko pilih..makin dikenali org,makin mendongak ke langit pulak..huhu
Quote Orix 29-10-2019 10:53 AM
mana ada kerja yg senang dekkkkk melainkan jd anak raja...........
Quote famri7 29-10-2019 10:55 AM
Ada orang letak pisau dkt kepala kau suruh jadi artis cyst???? You can always be a janitor, a doctor or even a whore.
Quote palmolive 29-10-2019 10:58 AM
aik, baru keluarkan single..dh nak frust?
Quote Yokot 29-10-2019 11:00 AM
Semua keja ada susah-senangnya, pahit-manisnya, tinggi-rendahnya..namanya juga  kerja, klu tak sabar, tak bersyukur boleh kena depression...btw hri ni cuti, happy giler iols duk rumah.
Quote sayang_mulut 29-10-2019 11:00 AM
very sad kan bebudak jadi retis zaman sekrang.. jenis lemah..tapi nak jdi retis..sebab tu ramai jadi sendu...
Quote ashcroft86 29-10-2019 11:00 AM
alah, heols hanya meluahkan perasaan je kot, kt ig sendiri. Jadi retis mmg kne kuat la, baca makian, komen dlm bod gossip pon ble wat murung. Bertabah la dik Naim, semoga ke final AJL! I am rooting for you! Bakat chuols akan membawa chuols ke peringkat seterusnya! Jangan give up!!!
Quote hyie 29-10-2019 11:01 AM
memang lah ada betulnya apa yang heshe cuba sampaikan tu, tapi semua ni persis tipikal luahan fresh grad yang baru mula kerja ala2 itu ini semua tak boleh, semua tak reti gitulah. Bezanya, kerja sebagai artis ni banyak melibatkan socmed sekaligus potensi untuk dikecam netizen tu 300% gaytoh. Pepandailah bawak diri yach. Setiap pekerjaan memang ada cabarannya.
Quote BicaraHatiku 29-10-2019 11:03 AM
sayang_mulut replied at 29-10-2019 11:00 AM
very sad kan bebudak jadi retis zaman sekrang.. jenis lemah..tapi nak jdi retis..sebab tu ramai jadi ...

Diaorang tak pandai market diri sis... Tok Tie pun buat Utube chanel tambah sumber masak bagai. Ko nyanyi la cover version ke apa yg patut nanti orang klik dpt duit. Nama dah ada kan..mcm Shilalat tuuu.. tak boleh gantung harap pada show jerr.

Quote misuke 29-10-2019 11:04 AM
ko meratib sedih.. end up, dpt duit show berkepuk, lupa la segala kesedihan tu
Quote mizruncing 29-10-2019 11:06 AM
klu rasa murah cari keje lain. it's easy gaissssss
Quote doubleA 29-10-2019 11:06 AM
Lebih baik jangan google nama sendiri atau peduli komen2 online kalau taknak tertekan. Kita takkan boleh kawal apa orang cakap sebab dunia tanpa sempadan ni, tapi at least sendiri boleh kawal dari baca semua kecaman2 tu
Quote Boomibulat 29-10-2019 11:07 AM
Ini macam punya org pn blh ada peminat setia..?
Quote cutepiekiss 29-10-2019 11:10 AM
Penghibur yg tersakiti ???
Quote September14 29-10-2019 11:11 AM
Eleh ngada sikit2 nk mngadu.. ingt org lain pun xde masalah keje sdri ke. Dah engko nk sgt jd retis. Nk glemer n bnyk duit lpstu mngeluh puihhhhh
Quote Kurex 29-10-2019 11:11 AM
Utk awak naim..

Cabaran penuh liku, lazimnya kan berlalu bila cinta bersatu..

Buang segala prasangka yang datang tanpa rela, diatasi segera..

Belum bersemi adanya sangsi, inilah nyatanya.. Walaupun pedih mengguris tabah, harus kita fikirkan..

Jangan memendam luahkan rasa, luahkan semua.. Disitu kau dapat rasakan kebenaran menyala..
Quote scrocth 29-10-2019 11:14 AM
Kurex replied at 29-10-2019 11:11 AM
Utk awak naim..

Cabaran penuh liku, lazimnya kan berlalu bila cinta bersatu..

Lazim tu bila cinta bersatu dengan kurex kah?

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122921s Gzip On
To Top