Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Dapat Straight A's, Uyaina Arshad Nyaris Jadi Peguam. Bukti Artis Bukan 'Biashe-Biashe'

29-10-2019 03:00 PM|Shimmer Shine| Komen: 190



Bukan biashe-biashe sesuai diungkapkan buat pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad. Tidak hanya menjadi pemenang pengacara Nona di Malaysia dan Indonesia (Puteri Muslimah Asia 2018), Uyaina rupa-rupanya bijak akademik.

Berkongsi menerusi laman Instagram, bintang ini menunjukkan slip keputusan akhir sewaktu menjalani pengajian di Asasi Undang-Undang di UiTM. Keputusan 'straights A' membuktikan artis ini bukan calang-calang.

Ig


Malah dalam kapsyennya, Uyaina memberitahu dia mungkin akan menjadi peguam jika tidak menceburi industri seni seperti sekarang.

Ig

Tidak hanya memberi inspirasi, Uyaina turut berpesan kepada semua pengikutnya agar sentiasa percaya dengan minat sendiri serta melakukannya dengan ikhlas dalam apa jua bidang sekalipun.

Entri tersebut mendapat respon bagus daripada rakan artis seperti Janna Nick, Mawar Rashid dan Wani Kayrie.

Ig

Ig

Baguslah, menjadi artis dan dalam masa mempunyai pendidikan tinggi pasti mampu memberi persepsi berbeza terhadap industri ini. Lagi pula kita pernah mempunyai artis-peguam ini seperti arwah Sudirman Hj.Arshad dan Azwan Ali.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 190
Komen

Previous : "Asmaradana Versi Wann Lebih Hebat Dari Versi Asal!" - Persembahan Wann Di GV6 Dapat Pujian Melambung

Next       : Raja Ilya Bikin 'Panas' Muat Naik Video Dalam Bilik Air

Komen Terbaru

Quote dahlamadah.. 5-11-2019 03:45 PM
anyway, kena bagi credit gak.  Uyaina ni cantik n pandai.

lakonan pun tak la kayu cendana sangat.. nampak bersahaja

first tgk dia ni dalam citer Lelaki Kiriman Tuhan.. dia jenis mudah mesra, tak kekok wpun dgn pelakon yg lebih senior

Lain-lain Komen

Quote NazRysha 29-10-2019 03:09 PM
cantik la dia ni
Quote beta_carotene 29-10-2019 03:10 PM
Sheols ni cantik sgt.. On top there sekali dgn zahirah mcwilson n mimi lana..
Quote hyie 29-10-2019 03:11 PM
dia ni ke uyana rashid? ke memang uyana arshad? atau ada dua individu berbeza?
Quote fish 29-10-2019 03:16 PM
Dia & adik beradik semua bijak, berjaya
abang & kakak dia ada jd doktor, pilot, cikgu
dia bongsu
salute mak dia (ibu tunggal) dpt besarkan diorg elok2

ada terbaca yg ayah diorg meninggal masa uyaina kecik lg
meninggal kat oversea, dia kata gempar jg kes tu kat malaysia dulu
tp aku tak ingat pun kes mana
Quote nordin84 29-10-2019 03:17 PM
okla dia dr migha
Quote barfi 29-10-2019 03:19 PM
Sheollss berlakon better than mira. Tapi kena kurangkan kerutkan kening macam sedihh sokmo huuu
Quote sharlenetexas 29-10-2019 03:23 PM
fish replied at 29-10-2019 03:16 PM
Dia & adik beradik semua bijak, berjaya
abang & kakak dia ada jd doktor, pilot, cikgu
dia bongsu

Kes apa tu uols?
Quote Minyakyuyi 29-10-2019 03:23 PM
ok la dh serasi kt DAA 5..
iols tgk jgk selain jd host,dia jd translator utk team pinoy masuk DAA thn ni..
Quote mieymiey 29-10-2019 03:24 PM
Koserrrr la TT jadikan Diva AA sebagai contoh
Quote Managerara 29-10-2019 03:25 PM
fish replied at 29-10-2019 03:16 PM
Dia & adik beradik semua bijak, berjaya
abang & kakak dia ada jd doktor, pilot, cikgu
dia bongsu

Yeke..baru tahu ni..ayahnya pun mesti somebody
Quote BoongaKertas 29-10-2019 03:28 PM
ala..sygnya sheols x pursue degree tu. Bekalan masa depan.
Quote fish 29-10-2019 03:35 PM

dia tak cerita pun
cuma kematian ayah dia tu masuk news mcmtu la lebih kurang

mak dia pun kira susah la jg nak besarkan diorg sampai bjaya semua
siap jual tanah, mcmtu la yg aku baca


Quote YomiuriLandMae 29-10-2019 03:36 PM
tp muka dia belakon sepesen tu jer la.. muka marah mcm tu.. muka sedih mcm tu.. muka happy mcm tu.. expressionless..
Quote fish 29-10-2019 03:37 PM
Edited by fish at 29-10-2019 03:43 PM
Managerara replied at 29-10-2019 03:25 PM
Yeke..baru tahu ni..ayahnya pun mesti somebody

kalau tak silap ayah dia tu mcm pegawai navy, pakar selam, mcmtu la lebih kurang
ampun la kalau salah


Quote adelea 29-10-2019 03:41 PM
nordin84 replied at 29-10-2019 03:17 PM
okla dia dr migha

terpaksa di akui youuu
suka performance dlm sara sajeedaaa

Quote adelea 29-10-2019 03:41 PM
nordin84 replied at 29-10-2019 03:17 PM
okla dia dr migha

terpaksa di akui you
sbb suka tgk dia dlm sara sajeeda
Quote nordin84 29-10-2019 03:51 PM
adelea replied at 29-10-2019 03:41 PM
terpaksa di akui youuu
suka performance dlm sara sajeedaaa

iols tgk dia dlm ccc..tgk gitu2 jela..tp xde la kayu kayan..ade la nampak improvememnt
Quote adelea 29-10-2019 03:53 PM
nordin84 replied at 29-10-2019 03:51 PM
iols tgk dia dlm ccc..tgk gitu2 jela..tp xde la kayu kayan..ade la nampak improvememnt

first time ni tgk uyaina
ccc tak tgk sbb tak suka zahirahhh
boleh gitu
Quote roti_banjir 29-10-2019 04:18 PM
artis macam nih lar yg patut dibanggakan. memang terbukti pandai, beauty with brain. berlakon tak berapa kayu, mengacara pon bagus spi dikenali luar Malaysia sebab bakat. maka bakat dan kecantikan tuh berjalan seiring. takder lagi gossip2 murahan untuk naikkan nama.

so, Malaysian sweetheart pojaan Meletop patut dah boleh tutup buku psl SPM banyak A tuh...

Lihat semua komen(190)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095270s Gzip On
To Top