Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Dulu Imuda Elok Je Bermisai, Kenapa Syafik Kyle Kena Buang Misai Watak Lelaki Lembut?"

29-10-2019 05:36 PM|Shimmer Shine| Komen: 32


foto: Berita Harian


"Kenapa bawa watak lelaki lembut, kena korban misai?"

Itu persoalan yang dilontarkan hos program, Hazeman Huzir mengenai berita Syafik Kyle yang disuruh membuang misainya demi mendalami watak.

Pertanyaan itu menjelaskan bahawa telefilem terbaharu yang sedang giat menjalani penggambaran itu tidak menepati situasi masyarakat sebenar.

Twitter

Ini kerana ramai yang bermisai, berjanggut hatta berbadan sado sekali pun sebenarnya adalah lelaki lembut. Bak kata Haze sendiri, "aku ada ja."

Hal ini menjelaskan yang produksi telefilem tersebut tidak membuat kajian terlebih dahulu sebelum membuat penggambaran.

"Nampak kan diorang tak research benda ni. Zaman2 lelaki lembut cukur misai ni zaman bila? Now lelaki lembut berjanggut berjambang bermisai badan sado padahal walaupon kelempok."

Google

Ada juga warganet yang mengingatkan watak Sam lakonan Imuda dalam Sitcom 2+1 yang juga bermisai. Itu pun di zaman 90-an, jadi mengapa masih ada yang terperangkap dengan stereotype lelaki lembut mesti muka comel?



Bagaimanapun, Syafik menjelaskan bahawa itu adalah kehendak watak dan perlu mengikutinya.


Jadi, diharapkan pihak produksi selepas ini membuat kajian yang lebih teliti supaya hasil karya tidak diperlekehkan.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Previous : Sarah Hildebrand Kahwin Dengan Jejaka Filipina-Amerika 3 November Ini!

Next       : "Dah Lenjan 15 Jam, Aliff Satar Solat Macam Mana Ya?"

Komen Terbaru

Quote electricopop 30-10-2019 02:12 PM
Asal lembut je, kene cantas segala bulu bagai? Apoooo?! Tak tgk Queer Eye lettew. Lol.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 29-10-2019 05:49 PM
Aku ada je kumis.. Tapi tak la sepanjang masa nak kena ada.. Aku tak cukur, tapi cabut guna twisser satu2

Kawan bapok aku yg drag queen lek je  ada jambang sebab tak cukur habis.. Bulu dada pun dah siap trim sebelum nak keluar kopi2
Quote Kurex 29-10-2019 05:50 PM
Apapun.. Kurex masuh menerimamu wahai sapik
Quote beta_carotene 29-10-2019 06:37 PM
Fonen bermisai mcm arwah freddie mercury gittew
Quote wordlife 29-10-2019 06:46 PM
Capik belakang sikit belakon drama apa tu sampai kena buang misai bagai
Quote Ladybird910 29-10-2019 07:23 PM
Yg ni xde semoga semoga lg ke kurex? {:shy
Quote danieladam 29-10-2019 07:28 PM
Pengarah ni sebenarnya kompius antara watak lelaki lembut/gay dengan transgender ke?

Yg bersih mulus kulit cantik mcm perempuan tu slalu dah ke arah nak jd bapok, drag queen, buang alat sulit semua tu. Yg siap mekap2 semua.

Yg lelaki lembut/gay biasanya nmpak normal je macam laki, tp dalaman je hati tisu. Perawakan lembut tp dress up mcm lelaki normal jah.ada siap gi gym badan ketak2, last last gayah aww nmpak lipas terus mintak dukung.

Ke iols yg salah interprate lelaki lembut?
Quote CiliPadiSedap 29-10-2019 07:30 PM
Kurex replied at 29-10-2019 05:49 PM
Aku ada je kumis.. Tapi tak la sepanjang masa nak kena ada.. Aku tak cukur, tapi cabut guna twisser  ...

guna brazilian wax je kt misai kurex confirm licin cam miss V sis vokuru
Quote Kurex 29-10-2019 07:40 PM
Edited by Kurex at 29-10-2019 08:00 PM
CiliPadiSedap replied at 29-10-2019 07:30 PM
guna brazilian wax je kt misai kurex confirm licin cam miss V sis vokuru


Dengar cerita bulu miss v vokuru pun agak degil nak tanggal
Quote CiliPadiSedap 29-10-2019 07:51 PM
Kurex replied at 29-10-2019 07:40 PM
Dengar cerita miss v punya bulu pun agak degil nak tanggal

kalau miss V vokuru tu tahap hutan amazon, ratu semut masuk pun sesat kalau nak jimat ambil lilin merah china cairkan bakar  wax je bulu2 yang ada. di jamin licin
Quote sok_suci 29-10-2019 07:56 PM
Haze tu sejak dua menjak ni kemain acah2 influencer sejak ala2 insoff ni. Tetap euww
Quote Kurex 29-10-2019 07:58 PM
Ladybird910 replied at 29-10-2019 07:23 PM
Yg ni xde semoga semoga lg ke kurex? {:shy

Utk kali ni takde.. Sebab zul ripin marah
Quote Ladybird910 29-10-2019 08:17 PM
CiliPadiSedap replied at 29-10-2019 11:51 AM
kalau miss V vokuru tu tahap hutan amazon, ratu semut masuk pun sesat kalau nak jimat ambil lili ...

Aneh2 imaginasi chuols ni. Serem baca
Quote LadyCarefree 29-10-2019 08:19 PM
Kahkahkahkah lawaknya muka dia
Quote fliphair8 29-10-2019 08:26 PM
Abang nak potong bulu ni...belakang sikit
Quote fazamania 29-10-2019 08:38 PM
Mak ada janggut uolss..kalau pakai kopiah dan buat muka serius, harus org cop mak ni lobai pas.
Quote sharlenetexas 29-10-2019 08:51 PM
Lagi ok heols xde misai. Nampak fresh.
Quote MenteriWanita 29-10-2019 10:28 PM
Industri Malaya ni pernah pula buat research, buat kerja dua kali, salah interpret watak itu ja yang layak, semua pakai hembus janji ada karya kaedahnya.
Quote hyie 29-10-2019 10:33 PM
drama/filem under astro ke sis? harus ala2 create drama gaytoh untuk promo khuens
Quote dani-rox 30-10-2019 12:36 AM
Jonathan Van Ness dari Queer Eye tuh bukan saja bermisai melentik siap berjambang lg

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.417219s Gzip On
To Top