Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Dah Lenjan 15 Jam, Aliff Satar Solat Macam Mana Ya?"

29-10-2019 05:39 PM|Oleh: Saiful| Komen: 153

Hebat Aliff Satar bila berjaya menamatkan cabaran Ironman Langkawi baru-baru ini.

Dalam banyak yang memuji-muji, ada pula suara sumbang yang mempersoalkan macam mana pengacara dan penyanyi ini solat sepanjang 15 jam melakukan cabaran tersebut.


"Maaf tanya, kalau dah lenjan 15 jam macam tu, solat semua kat mana ya? Diorang ada stop solat ke? Maaf bertanya," tulis seorang pengguna di ruangan komen Instagram.

Menjawab persoalan tersebut, Aliff menjelaskan yang terdapat ruang solat yang disediakan.
Foto: via mStar
Ambil wuduk pula ada sukarelawan yang tolong pegangkan botol. Penganjur Ironman juga ada sediakan ruang khas untuk atlet Muslim.

Sementara itu ramai yang memuji-muji Aliff tetap menunaikan tanggungjawab agama walau pun bersaing untuk memenangi perlumbaan.



"Ini barulah Ironman sbenar."

"Terbaik! Tak jadi juara pun tak apa. Yang penting perkara wajib tak tinggal."

Foto: IG
Terjawab sudah. Nasib baik Aliff luangkan masa nak jawab. Kalau tidak sampai sudahlah kena fitnah tak tunaikan solat. Tak begitu? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 153
Komen

Previous : "Dulu Imuda Elok Je Bermisai, Kenapa Syafik Kyle Kena Buang Misai Watak Lelaki Lembut?"

Next       : Hattan Bengang Dengan Stesen Radio Popular Tempatan, Dah Kenapa Datuk?

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 1-11-2019 10:07 AM
tipu la benci suka sangat nak nampak suci kalau dah camtu gigih la kan ko nak solat unless pakai seluar paras lutut choi!

Lain-lain Komen

Quote Kurex 29-10-2019 05:46 PM
Ala.. Tak nampak bulge
Quote salmon-suki 29-10-2019 05:51 PM
Dia ni mmg bagus laa..bersukan,hosting,nyanyi..dah laa kurang kontrobesi..material husben pulak tu..hihihi{:smile
Quote munchkin 29-10-2019 05:51 PM
Dia ni pegang je tangan wife tak lepas2 kat curve. Omantik angat.
Quote fuyupoktek 29-10-2019 05:57 PM
Jeles bini dia dpt alip
Quote misuke 29-10-2019 05:58 PM
alahai.. untungnya wife dia.. suami idaman
Quote ZarulMarul 29-10-2019 06:00 PM
Kurex: Ala.. Tak nampak bulge

Kan {hno
Quote nazzse 29-10-2019 06:33 PM
So proud of him...tak sia2 minat {:hooray
Quote bbasir 29-10-2019 07:07 PM

ada yang nampk la... tgk kt ig dia.. tp ntah2 da padam sbb ada org komen gak bulge tu..
Quote fliphair8 29-10-2019 08:01 PM
Kurex, kurangkan kontolbesi...
Quote BicaraHatiku 29-10-2019 08:24 PM
Edited by BicaraHatiku at 29-10-2019 09:11 PM

iols gigih nie zoom tp x dapat cluenyerr...
adakah terong atau sekadar kacang buncis....  
Quote sharlenetexas 29-10-2019 09:06 PM
Kurex replied at 29-10-2019 05:46 PM
Ala.. Tak nampak bulge

Lain kali uols gi tengok cyclist depan mata. Rajin2 tengok Ltdl ke, tour de france etc etc. Mcm2 jenis bulge uols boleh jumpa
Quote sheqim 29-10-2019 09:16 PM
Bagus dia ni.. tak macam sesetengah retis.. bina badan kemain.. tapi nan hado nk join bende2 camni.. dia ni bdn manede sado pon..
Quote setori_mori 29-10-2019 09:16 PM
Kurex replied at 29-10-2019 05:46 PM
Ala.. Tak nampak bulge

Semoga kurex dapat baring di dada alip
Quote surih07 29-10-2019 09:29 PM
Hailaa untungg badan dpt lip satar
Quote budakpink 29-10-2019 09:50 PM
Kurex replied at 29-10-2019 05:46 PM
Ala.. Tak nampak bulge

Nak nampak pg ig ank sheila rusli. Nampak la juga walaupun cenonet wah gitewww
Quote Piramida 29-10-2019 10:00 PM
Ada je tempat nak solat.. full marathon ke ultra ke . nak or tak nak je lah utk stop dan solat jap.
Quote CinnamonR 29-10-2019 10:05 PM
Suami fit..bini berisi..mungkin bizi jaga anak
Quote MenteriWanita 29-10-2019 10:18 PM
Satu2 Alif paling senonoh dalam industri.
Quote zuriey 29-10-2019 10:23 PM
Alahh bini die je la tahu bertuah ke idok dpt alip ni.
Mls puji lbh2 hujung2 keluar cite lain pulak

Lihat semua komen(153)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.129576s Gzip On
To Top