Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Pelanggan 'Bergaduh' Dengan Juruwang Di Fashion Valet, Vivy Yusof Guna Publisiti Murahan?

30-10-2019 10:26 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 26

Siapa tidak mengenali usahawan terkenal Vivy Yusof? Mula mengusahakan perniagaan sendiri yang dipanggil Fashion Valet, dia kian mendongak tinggi dalam industri fesyen tempatan.

Walaupun menguruskan keluarga yang besar, Vivy masih mampu mengemudi perniagaannya itu sambil turut menjadi ahli lembaga pengarah UiTM. Penat sungguh ya!


Kredit foto: Blog

Fashion Valet merupakan antara butik yang sangat popular, jadi wanita itu tidak memerlukan strategi pemasaran 'murahan' untuk melariskan jualannya. Ya kan? 

Tapi, ada satu video telah tular di mana seorang pelanggan dan juruwang di salah satu cawangan Fashion Valet telah bergaduh. Apa kes?



Sedutan video itu menunjukkan seorang pelanggan wanita telah memarahi juruwang yang kelihatan terkebil-kebil di sebalik kaunter. Yang menghairankan, ramai pula 'penonton' yang berdiri tak berkutik di situ sambil merekod situasi tersebut.

Ramai netizen yang menonton video ini berasa ragu-ragu sama ada perkara ini adalah benar atau hanyalah publisit murahan sahaja. 

Pun begitu, mereka menyelar Vivy sekiranya itu adalah strategi pemasarannya yang dianggap tak sesuai langsung dengan jenamanya yang eksklusif itu.

Ada juga netizen terhibur melihat 'pergaduhan' itu yang kelihatan seperti persembahan teater kerana penggunaan bahasa Inggeris pelanggan terbabit yang kelihatan dramatik.


Kredit foto: Twitter

Biar betul Vivy buat 'marketing' macam ni? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 26
Komen

Previous : Dapat Straight A's, Uyaina Arshad Nyaris Jadi Peguam. Bukti Artis Bukan 'Biashe-Biashe'

Next       : Raja Ilya Bikin 'Panas' Muat Naik Video Dalam Bilik Air

Komen Terbaru

Quote CurangLagi 1-11-2019 03:08 PM
Boringgg. Nexttt

Lain-lain Komen

Quote Kurex 30-10-2019 10:40 AM
Sejak bila jenama dia ni exclusive???
Quote syidasaleh 30-10-2019 10:54 AM
Yang jacket jeans t shirt kuning tu lelaki ke perempuan?.kak nam betul semuanya eh? {:question
Quote jaja8 30-10-2019 10:54 AM
macam student tgh praktis berlakon je tu..
Quote MissLana 30-10-2019 11:06 AM
kalau gaduh betul mesti guard dah masuk campur kot huhu kan FV katenya exclusive
Quote Laceyx 30-10-2019 11:25 AM
Lol intonasi suara mcm bersajak. Cuba lg ye sis
Quote Artemesiaa 30-10-2019 11:28 AM
Bila orang dah makin kurang gila nak bersoping seperti dulu macam2 cara dibuat untuk tarik perhatian semula
Quote Perawankota 30-10-2019 01:25 PM
Bosannya.... Drama x abis 2
Quote anony-mous 30-10-2019 01:44 PM
Muka budak2 uitm je ni. Lg2 yg customer & ‘abang tshirt kuning pkai jaket jeans tu

In reality, mana ada jantan dlm kedai ni, nk ada pelanggan seramai ni dlm 1 masa pon jarang2

I cant believe FV sggup stoop this LOW
Quote Psfzi 30-10-2019 01:50 PM
X exclusive lgsg la...x hingin i nk beli, dhla mahall mcm brand antarabangsaa
Quote matchstick 30-10-2019 02:25 PM
Mcm tgh berdebat pasal ekonomi negara je kastemer tu.. Over nau 'pelakon' nye pon.
Quote lalalxlx 30-10-2019 02:48 PM


Macam tengah berteater pun ada..menjiwai watak ke tu..
Quote gummiebear 30-10-2019 02:51 PM
Role play kot
Quote smartaleck07 30-10-2019 02:53 PM
demo/roleplaying kot.. or praktis guna comments customer fv dr ig.. kan ramai yg marah2 time sale fv.. huhu
Quote bondeh 30-10-2019 03:55 PM
anony-mous replied at 30-10-2019 01:44 PM
Muka budak2 uitm je ni. Lg2 yg customer & ‘abang tshirt kuning pkai jaket jeans tu

In reality ...

iye benarr... kat pavi kat publika meolls lalu sendu di hangin lalu... baiklah masuk naelofarrr
Quote eizarz 30-10-2019 05:42 PM
jenama eksklusif celah mana???wartawan bodo tak abes sekolah..
Quote HannahMontana 30-10-2019 06:22 PM
dia dgn laki dia  nampak jahat.

spesis jahat.
Quote RatuDunia94 30-10-2019 08:15 PM
anony-mous replied at 30-10-2019 01:44 PM
Muka budak2 uitm je ni. Lg2 yg customer & ‘abang tshirt kuning pkai jaket jeans tu

In reality ...

Bisnes sheols kalau nk harapkan income dr butik hari2 mmg x meguntungkan sgt. 70% income dpt dr jualan online.

Tp iols setuju ini mmg marketing stunts jahh..
Quote mistified 30-10-2019 08:43 PM
Dh tvk video. Mcm tgh berlakon teater la.tp versi over.perkataan pun kuar sepatah2...takut lupa skrip agaknya.
Quote pokaibanktokyo 31-10-2019 07:13 AM
Pelanggan complain ertinya ....

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109735s Gzip On
To Top