Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Nak Popular Mudah, Tapi Nak Bertahan Susah" - Saharul Ridzwan Ingat Pesan Azhan Rani

30-10-2019 04:14 PM|Oleh: ameenarara| Komen: 26

Saharul Ridzwan masih ingat pesanan pelakon senior yang menasihatinya untuk berhati-hati mengatur hala tuju kerjaya dalam industri terutama apabila berada di puncak popular.

Pesanan Azhan Rani sentiasa menjadi dorongan untuk Saharul terus bertahan dalam dunia lakonan ini.



Dia juga begitu kagum dengan pelakon Beto Kusyairy yang sentiasa mendapat tempat dalam industri sungguhpun jarang wajahnya muncul di skrin televisyen.

Katanya lagi kepada Berita Harian, menjadi seorang yang popular memang mudah, namun untuk terus konsisten itulah yang sukar. 



Masyarakat sentiasa melihat dan menilai pergerakan seseorang selebriti dan dia perlu bijak mengatur langkah.

Dia perlu keluar dari zon selesa dan disebabkan itu dia mengambil peluang untuk berlakon filem pula untuk menguji kemampuan dirinya.


Foto: Instagram Saharul Ridzwan

Zul Ariffin juga pernah mengatakan padanya sebagai seorang pelakon, jika dapat membintangi sebuah filem maka itu adalah pencapaian yang baik kerana tidak semua mendapat peluang sebegitu.

Kini, Saharul masih dalam set penggambaran untuk filem Coast Guard dan sangat bersyukur dikurniakan rezeki untuk berlakon dalam filem tersebut. Itulah pencapaian tertinggi dalam bakat seninya setakat ini.



Dia juga aktif dengan perniagaan sendiri yang dibantu isterinya ketika sibuk dengan penggambaran. Sebagai ketua keluarga, dia tidak boleh bergantung pada rezeki lakonan semata-mata, tambahan pula ahli keluarganya juga akan bertambah. 

Pada masa sama, dia juga berminat untuk menjadi pengarah dan sedang belajar selok-belok urusan belakang tabir. 



Moga nama Saharul juga akan sebaris dengan pelakon ternama di tanah air suatu hari nanti. Kita perlukan muka-muka baru dan idea yang segar untuk menghidupkan lagi industri perfileman. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 26
Komen

Previous : Poligami Bukan Masalah, Foto Sekitar Hari Jadi Anak Ashraf Muslim

Next       : "Jangan Taasub Dengan Dunia, Meninggal Kain Kapan Juga" - Linda Rafar Sindir Siapa?

Komen Terbaru

Quote imanda 1-11-2019 01:49 AM
yucksss awat bdn hang pelik nau??
bini hang jela yg hadap pon bdn cenggitu. peliks!

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 30-10-2019 04:23 PM
Wujud lagi ker mamat ni dalam industri?
Berlakon dah la haus.
Takleh iols tengok kalau mamat ni yang jadi hero.
Mati terus selera iols.
Quote Ritacomels 30-10-2019 04:36 PM
Belakon pilem pon kalau tahap lakonan ko pon gitu2 je, x de impak bang
Quote Kurex 30-10-2019 04:37 PM
Uissshhhhhh ni dipanggil nikmat mata ni!!!
Uisshhhhhhh indahnya!!!!!
Kalau berbantal lengan, harus tido lena!
Quote RatuDunia94 30-10-2019 04:45 PM
Penerbit filem malaysia ni mmg membosankan.. kalau musim filem ketenteraan.. abislah semua nk buat filem unit beruniform..
Quote multinicky 30-10-2019 04:52 PM
YAWN....
Quote fushimi 30-10-2019 04:56 PM
ko pun dah sendu kan

Quote Victorioussss 30-10-2019 05:08 PM
Afakah @Kurex sedang melanc** smbil tgk thread ni?

Tnya je
Quote SherryZass 30-10-2019 05:16 PM
Masuk kelas lakonan dulu la..
Quote KIM.K 30-10-2019 05:19 PM
Terbaik bang. Teruskan memang luar biase
Yang maen filem ni biase dak nakal2 je
So tahniah la yg mana lelaki baik tersuci yg dapat movie tu
Quote Kurex 30-10-2019 05:21 PM
Victorioussss replied at 30-10-2019 05:08 PM
Afakah @Kurex sedang melanc** smbil tgk thread ni?

Tnya je

Tunggu dekat rumah.. Tak boleh depan public
Quote hyie 30-10-2019 05:50 PM
aaron aziz 2.0 yach...tapi heshe sekarang rajin buat igreview bagai...
Quote Perawankota 30-10-2019 07:15 PM
Bosannyaaaaaaaa dia ni
Quote de_ikea 30-10-2019 07:22 PM
RatuDunia94 replied at 30-10-2019 04:45 PM
Penerbit filem malaysia ni mmg membosankan.. kalau musim filem ketenteraan.. abislah semua nk buat f ...

Mmg bermusim chuols. Dr zaman mat moto rempit, seram ke action movie. Drama2 pun gitu, dr zaman cerita buli, cerita budak cacat, ke cerita bbdak lawak.
Quote budakpink 30-10-2019 09:05 PM
Geli la tengok badan die ni.. Muke mcm besau gile. Badan mcm besau pelik... Ape ke badan manusia normal mcm ni.. Xde makne. Tahap biase udah la.xperlu nak jadi peti ais sgt
Quote mata.kail 30-10-2019 09:44 PM
berotot2 badan..
Quote fliphair8 31-10-2019 12:01 AM
Hang sapa dek?
Quote miss_strangers 31-10-2019 12:14 AM
Lagi prefer tengok lakonan azhan Rani Dari dia ni..azhan Rani best berlakon..
Quote nordin84 31-10-2019 06:02 AM
de_ikea replied at 30-10-2019 07:22 PM
Mmg bermusim chuols. Dr zaman mat moto rempit, seram ke action movie. Drama2 pun gitu, dr zaman ce ...

iols ok je cite pasal realiti keje..jgn keje 10%,90% bab bercinta..mmg vavi la..
Quote nordin84 31-10-2019 06:03 AM
lps ni buat cite pasal lecturer ke,staff bank,keje gomen ke..make sure 90% pasal keje ok...xde bab bercinta ni..

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.131371s Gzip On
To Top