Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Isteri Kedua Rahim Sepahtu Dikecam Buat Program Diet Berbayar Walhal Banyak Apps Free

3-11-2019 09:05 AM|Shimmer Shine| Komen: 216



Sekarang ni bukan artis sahaja yang popular, keluarga artis pun kalau pandai cari publisiti memang boleh jana pendapatan. Alkisah isteri seorang pelawak tanah air menggunakan populariti suaminya dengan menjadi 'coach' kepada pengikutnya untuk program diet. Maka, berduyun-duyun yang membuat pembayaran untuk kurus dalam program 'Intermitent Fasting!

Walhal, semua info dan maklumat tersebut boleh didapati percuma menerusi pelbagai sumber internet jika lebih rajin dan tidak terlalu taksub kepada isteri pelawak tersebut!

Kredit foto: Twitter
IG

Orang yang dimaksudkan ialah isteri kedua Rahim Sepahtu iaitu Lily Khay yang menegaskan dia memerah otak untuk membuat eksperimen 'Intermitent Fasting' (IF) itu. Hanya dengan RM50 sahaja, dia akan memberi tunjuk ajar kepada peserta untuk mendapatkan 'body goals'. Disertakan juga deretan bayaran masuk ke dalam akaunnya yang membuktikan ramai mahu menjadi sepertinya.


IG


Warganet di Twitter merasakan ianya satu program yang membazir serta perniagaan berbentuk 'yahudi' kerana mengenakan harga sedangkan ia boleh didapati percuma asalkan ada usaha dari orang itu sendiri.

IG

Malahan, Lily juga turut menggunakan modus operandi bahawa hanya IF yang berjaya menguruskannya. Jika benar, mengapa Rahim sendiri membuat pembedahan Bariatric Surgery atau pintasan gastrik dan madunya sendiri berbadan gempal. Mengapa bukannya IF?



Selain itu, turut dikritik juga sikap peminat yang terlalu mengidolakan golongan popular ini sekaligus mengkayakan mereka. Sedangkan dalam masa sama sama, jika peminat ini berfikir dan menggunakan kerajinan, pastinya tidak membuang masa dengan benda sebegini, walaupun kata mereka hanyalah RM50 sahaja.


Begitulah, macam-macam cara yang digunakan saudara mara artis untuk mendapatkan pengikut seterusnya menjana pendapatan. Jadi, dalam hal ini mereka beruntung kerana mempunyai pengikut yang sanggup mengikut. Tapi, apa yang diperolehi pengikut ini? Kurus? Pujian dari saudara artis? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 216
Komen

Previous : Syafie Naswip Bertegas Tidak Akan Maafkan 'Keluarga Belah Sana'

Next       : Comel Sungguh! Sekitar Majlis Hari Jadi Anak Bongsu Che Ta, Aaisyah Dhia Rania

Komen Terbaru

Quote anony-mous 25-11-2019 11:03 AM
bedahmulutpuaka replied at 5-11-2019 08:14 AM
Yeke.. me dah buat 7 bulan..  30kg lost..  Amazing,  lagi kurus dari anak dara dulu..  Sekarang po ...

U buat protokol mana? Mkn u jg jgk ke? I ada nak buang sikit lg tp air manis susah nak tggal

Lain-lain Komen

Quote missayeen 3-11-2019 09:23 AM
Aku pon terkena dengan sorang seller femes ni. Ingatkan ada rahsia khas dia boleh kurus. Rupanya diet kaw kaw+ dia juai appetite suppressant. Bila aku tanya macam2 benda2 sains sebab aku background sains, dia boleh cakap" jangan risau la xde ape2. Boleh rujuk testimoni2 yang berjaya kurus sebelum2 ni. " tu je cara explanation nya?

Thank you. Next. Next.
Quote ersazain77 3-11-2019 09:28 AM
@TravellingBear
Quote Pink_Purple 3-11-2019 09:29 AM
buat apa2 tetng kurus..memang laku punya..
padahal sendiri malas..malas senam malas diet..dia ingt makan benda2 yg dijual tu terus kurus..xpayah diet xpayah pantang makan, jaga tidur etc
Quote katak hijau 3-11-2019 09:31 AM
Aku ada kenal seseorang mcm ni. Samalah dia charge rm50/person. Dia akan coach menu, senaman etc..
Bezanya, dia ajar customers dia dgn pengalaman dia yg selalu ulang alik dgn pakar dietician hospital kerajaan. Dia kata modal dia byr rm5 setiap kali ke hospital masuk semua belanja minyak transport semua. Aku mcm...waddeheck??
Quote TravellingBear 3-11-2019 09:31 AM
ersazain77 replied at 3-11-2019 09:28 AM
@TravellingBear

Paling epik... acik sains tulen ALL IN bermodalkan gambar edit ig je kekekeke kurusnya 1cm tapi edit nya ber cmcm bila nengok kat ig org lain mak datoooook sebesar gajah
Quote TravellingBear 3-11-2019 09:32 AM
53E95202-01FB-4DDA-9D02-E743213786C7.png
Quote blue^panther 3-11-2019 09:38 AM
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM


Kurus amendenya ni, lengan dah mcm betis jer. Pakai baju longgar warna hitam memang tak nampak sangat, cer bagi swimming suit tengok cemana bonjol2 lemak dia terjuih2. Wallaweh!!!!
Quote TravellingBear 3-11-2019 09:42 AM
Ye betul! Buat sessi meet n greet kat public swimming pool... Pakai la swimsuit . Swimsuit syariah compliance pon adaaaa tapi kau takkan pakai sbb lemak2 terbonjol kannnn kannnn elehhhh
Quote dubuk 3-11-2019 09:51 AM
gemuknya                        
Quote TravellingBear 3-11-2019 10:04 AM
Jgn memain.... dia show off kat igstory scroll laju2 rm50


Aku rasa marketing strategy sama jijangsemang je. Nak nampak gah pakat2 adik bradik dan diri sendiri tolong bank in sama. Org pon macam ... cepat nnt dah penuh gitewww
Quote sarah82 3-11-2019 10:12 AM
Aku baca repurts cari punya tulisan.. Sebijik2 cedok komen para forumer.. Bagi kredit la wei..
Quote Lentera 3-11-2019 10:13 AM
TravellingBear:   477209

Ya ampunnnnnn... Kurusnyaaaa {:laugh
Quote TravellingBear 3-11-2019 10:16 AM
Ehcop. Aku baru perasan kat ig dia ada sebut IF IKUT SUNAH

Wadehek. Penonggang agama jugak acik ni
Quote cupu 3-11-2019 10:28 AM
Lakinya xjoin ke...
Quote airmineral 3-11-2019 10:37 AM
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM

laki bini mcm sama besar je dalam gambar ni. musykillll
Quote Suchi 3-11-2019 10:40 AM
Edited by Suchi at 3-11-2019 10:43 AM

Ramai tul sekarang ni wat IF la omad la mcm2.
Iols penah dengar istilah ni dulu2 masa iols nk kuruskan badan tp tak terjebak sbb bagi iols bukan jenis diet jangka panjang.
Better makan ikut saranan KKM ja, tak perlu nak berlapar bagai.ko nak posa buatla posa sunat.
Yang penting sesuai diamalkan mengikut semua keadaan cthnya bila ngndung igt sesuai ke nak IF? Omad bagai tu kalau eat clean dan mkn ikut suku2 separuh takde hal sesuai je masa ngandung.
Agak2 mampu ke nk IF sampai umur warga emas?
Quote Suchi 3-11-2019 10:41 AM
katak hijau replied at 3-11-2019 09:31 AM
Aku ada kenal seseorang mcm ni. Samalah dia charge rm50/person. Dia akan coach menu, senaman etc..
...

Baik g jumpa dietician sepital tu terus jaa hahahah
Quote shernazz 3-11-2019 10:42 AM
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM

Baik acik sebelah tu jadi coach
Dah tentu dia kurus dan comey
Lily 2 kali ganda dari acik ni
Quote TravellingBear 3-11-2019 10:45 AM
cupu replied at 3-11-2019 10:28 AM
Lakinya xjoin ke...

Laki nya dah kurus sikit buat bariatric surgery

Lihat semua komen(216)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097597s Gzip On
To Top