Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Banyak Kali Kilang Diserbu, Ramai Dengki Dengan Fouziah Gous Sejak Bergelar Jutawan?

4-11-2019 01:22 PM|Oleh: Saiful| Komen: 64

Foto: IG

Dah banyak kali kilang pemprosesan produk minuman kesihatan sarang burung milik Fauziah Gous diserbu pihak berkuasa.

Semua ini berpunca kerana ada pihak yang cemburu dengan perniagaan yang diusahakannya itu.

Difahamkan pelakon ini sudah mengusahakan perniagaan itu sejak 2008 lagi.



"Sudah banyak kali kilang diserbu berikutan ada dakwaan kononnya produk sarang walet yang saya usahakan tidak halal.

"Lucu bila kenang semua dakwaan tidak masuk akal itu. Namun, apa boleh buat, itulah adat persaingan dalam perniagaan.

"Hakikatnya, perniagaan yang saya usahakan bertahun-tahun ini mengikut prosedur dokumen yang betul. Jadi, kenapa saya perlu takut? Prinsip saya mudah, kalau tidak melakukan sebarang kesalahan, tunjuk sahaja bukti dokumen yang diminta pihak berkuasa," katanya kepada Harian Metro.



Dengar kata Fouziah kini dah bergelar jutawan.

"Apa yang saya impikan, Allah SWT sudah berikan lebih daripada itu. Apabila sudah banyak yang Allah beri, saya kena bersyukur dan terus berusaha.

"Saya berusaha berikan yang terbaik kepada pekerja dan keluarga.

"Apa yang saya inginkan bukanlah gelaran jutawan itu, tetapi saya sentiasa mengharapkan doa berterusan," tambahnya.



Biasalah, pasti ada banyak dugaan dalam perniagaan kan. Harap Fouziah terus tabah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 64
Komen

Previous : Kecoh Baju Wann Di GV6 Tiru Rekaan Hatta Dolmat?

Next       : Che Ta Tak Kisah Busana Kuningnya Disamakan Dengan Big Bird, Pulut Kuning Bertingkat

Komen Terbaru

Quote ReginaGeorge 10-11-2019 04:19 PM
Mesti persatuan burung-burung sedunia ni yang buat laporan khuenss.. Jahat burung!

Lain-lain Komen

Quote auntyonion 4-11-2019 01:42 PM
Bisnes sarang burung memg sgt menguntungkan. My husb pnah keje kejap company cainis, company nampak.kecik, tp aset merata2. Untung bersih rm1+ jota. Bigbos selalu ulang alik jb-china amek sarang burung kotor, cuci n proses kat sini, then resell merata2 dunia {:laugh keje best, tp binik bigbos polakk mcm2 kerenah, keje kejap je  {:nose ni.bkn cte hasanah ye {:smile
Quote lifeline 4-11-2019 01:51 PM
lawa betul pojah ni
suka tgk dia semenjak dah berhijab

laki dia tu dah kaya
dia x keje pon xpe

tp bisnes dia pon rancak jgk
kaya raya depa laki bini
Quote aammyy 4-11-2019 01:57 PM
bagus bisnes produk macam ni. sbb bukan produk timbang kilo merosakkan bangsa sendiri
Quote shernazz 4-11-2019 02:07 PM
Sedap tak sarang burung ni?
Dolu iols ada dpt set sarang burung hadiah bersalin dolu..
Pastu iols terbayang bayang burung tertenggek bagai..terus x minum sampai sudah
Quote dua_chzy 4-11-2019 02:18 PM
Motif sheol dah tak berapa cantik banding zaman free hair dulu? Penat jaga anak ka? Mekap tak berapa tebal ka?
Quote Melorqe 4-11-2019 02:26 PM
dua_chzy replied at 4-11-2019 02:18 PM
Motif sheol dah tak berapa cantik banding zaman free hair dulu? Penat jaga anak ka? Mekap tak berapa ...

zaman muda2 dulu sapa pun cantik
dah ada anak ni muka pun bukan tegang lagi dah
kecuali acik2 50an jenis pegi suntik muka tu



Quote Perawankota 4-11-2019 02:34 PM
Zaman sekarang berani yer artis2 ni nk me ngaku dorg jutawan.. X takut ker...
Quote CinnamonR 4-11-2019 02:36 PM
dua_chzy: Motif sheol dah tak berapa cantik banding zaman free hair dulu? Penat jaga anak ka? Mekap tak berapa tebal ka?

Aku rase die cantik je...badan pun slim
Quote dua_chzy 4-11-2019 02:38 PM
Melorqe replied at 4-11-2019 02:26 PM
zaman muda2 dulu sapa pun cantik
dah ada anak ni muka pun bukan tegang lagi dah
kecuali acik2 50 ...

Tak semestinya. Ramai ja retis makin tua makin cantik. Fasha, Fazura, antaranya.
Quote dua_chzy 4-11-2019 02:40 PM
CinnamonR replied at 4-11-2019 02:36 PM
Aku rase die cantik je...badan pun slim

Cantik tu memang cantik tetapi seperti hada major downgrade di wajah beliau. Adakah kerana tudung menutupi seri beliau? Or gambar2 di atas kurang bermekap seperti zaman bujang? Aiol pon tatau.
Quote dua_chzy 4-11-2019 02:40 PM
Dah jadik iras rupa Nadia Mustafar sheol.
Quote Nana_Man 4-11-2019 02:51 PM
Dia ni cantik jer pd aku. Air sarang burung dia pun popular kat negara jiran. Adik sedara i kalau order, dua kotak sekali gus. Sedap sgt katanya.
Quote Melorqe 4-11-2019 02:54 PM
dua_chzy replied at 4-11-2019 02:38 PM
Tak semestinya. Ramai ja retis makin tua makin cantik. Fasha, Fazura, antaranya.

fazura tak beranak lagi
fasha tu cuba tengok betul2, pipi dah jatuh.
tapi yg aku perasan MJ ramai muka masih firm
hmmm aku nak buat teori sendiri pun.. mcm tak kena ja
kalau nak tegang betul2 tu mcm acik maria paridah


Quote dua_chzy 4-11-2019 03:06 PM
Melorqe replied at 4-11-2019 02:54 PM
fazura tak beranak lagi
fasha tu cuba tengok betul2, pipi dah jatuh.
tapi yg aku perasan MJ rama ...

Aiol tak maksudkan kulit Foziah dah kurang tegang banding dulu so itu yang buat sheol kurang lawa sekarang. Ramai saja wanita kertu walau berkedut2 tetap cantek. Just nampak sheol tak berapa cantek now banding zaman bujang dulu. Tu pon di mata aiol ja. Mata orang laen, kekal jelita kot.
Quote Melorqe 4-11-2019 03:22 PM
dua_chzy replied at 4-11-2019 03:06 PM
Aiol tak maksudkan kulit Foziah dah kurang tegang banding dulu so itu yang buat sheol kurang lawa  ...

oooo

iolss tengok ok ja la
sebab pakai tudung kut tu yg lain sikit rupa dia
nampak lembut sikit,
masa free hair nampak mcm gedik, maybe sebb lipsetik merah sgt kut
Quote Meiizu 4-11-2019 03:37 PM
ooo bisnes dia kee?? ingat jadi duta jee.
Quote supermum 4-11-2019 03:44 PM
shernazz replied at 4-11-2019 02:07 PM
Sedap tak sarang burung ni?
Dolu iols ada dpt set sarang burung hadiah bersalin dolu..
Pastu iols ...

Sedapppp aku suka especially kalau sejuk. Tapi mahal. Sarang burung kan, not surprising
Quote shernazz 4-11-2019 03:47 PM
supermum replied at 4-11-2019 03:44 PM
Sedapppp aku suka especially kalau sejuk. Tapi mahal. Sarang burung kan, not surprising

Ye ke...dh bagi orang la plak
Nnt nak try beli lah...
Huhu....
Quote supermum 4-11-2019 03:49 PM
shernazz replied at 4-11-2019 03:47 PM
Ye ke...dh bagi orang la plak
Nnt nak try beli lah...
Huhu....

yang Fauziah punyalah. aku suka yg ada dried longan. Try le

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123364s Gzip On
To Top