Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bawa Pelajar Tahfiz Tonton Wayang Sempena Maulidur Rasul, Netizen Kecam Sharifah Sakinah

11-11-2019 10:38 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 108

Rakyat Malaysia terutamanya orang Islam sememangnya tidak asing lagi dengan sambutan Maulidur Rasul yang sentiasa disambut saban tahun. 

Banyak acara keagamaan yang sering dilakukan bagi meraikan hari ini antaranya perarakan dan juga ceramah berkaitan kelahiran Nabi Muhammad SAW.

Pelakon kontroversi iaitu Sharifah Sakinah turut mempunyai cara sendiri bagi menyambut hari mulia ini. Dia telah menjemput beberapa kanak-kanak tahfiz dan membawa mereka menonton filem 'Pusaka' di panggung wayang.


Kredit foto: Blog

Tidak cukup dengan itu, dia turut membelanja kesemua kanak-kanak tersebut menjamah KFC!

Walau bagaimanapun, ada sahaja netizen yang tak puas hati walaupun pelakon wanita itu cuba menggembirakan anak-anak tersebut dengan cara lain daripada yang selalunya dibuat.


Kredit foto: Blog

Namun, ramai lagi netizen lain yang 'back-up' Sharifah Sakinah dan memintanya supaya tidak mengendahkan kritikan 'acik bawang' itu yang kemudian membalas kritikan netizen yang lancang berbicara terbabit.


Kredit foto: IG

Biarlah ,budak-budak tu pun nampak gembira sangat, kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 107
Komen

Previous : "Saya Tahu Sheila Rusly Merajuk Tak Lama" - Haji Zeel Pujuk Jangan Bersara Lagi

Next       : "Ayah, Tolong Abang Ayah!" - Aliff Aziz Ditangkap Ganggu Ketenteraman Awam

Komen Terbaru

Quote hatikudus 13-11-2019 01:42 PM
Entahlah, pd aku ok je.

Lain-lain Komen

Quote noor2 11-11-2019 11:01 AM
Semua benda nak kecam. ....
Quote nuril86 11-11-2019 11:14 AM
x abes2 nak kecam... apolaa.
Quote palmolive 11-11-2019 11:17 AM
betul la dia ni aku jumpa kt IOI City Mall sabtu lepas..
Quote chicozinn 11-11-2019 11:17 AM
dia ni nak upkan diri dia..cer netz wat dek konfem kembali ke kuburan..dia ni memang suka nak org kecam dia..xcam akak2 dia sharifah haslinda n sharifah shahira tuhh..
Quote prizadane 11-11-2019 11:24 AM
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la... biar lah dia buat budak budak tu happy. Bukan selalu. At least dia dapat pahala belanja budak budak tu makan kfc.
Quote Mleeen82 11-11-2019 11:25 AM
... dia try nk buat kebajikan, tp...
Quote meow_tompok 11-11-2019 11:34 AM
prizadane replied at 11-11-2019 11:24 AM
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la...  ...

just another public holiday...
ramai je yg pegi tgk wayang, jalan2 kat shopping complex
sekurang-kurangnya sharifah sakinah ingat jugak la kat budak2 tahfiz
netizen lain belum tentu nak mendekati budak2 tahfiz




Quote DARSITA 11-11-2019 11:40 AM

bawa lah jenjalan muzium AlQuran di Putrajaya, tak pun ke Putrajaya melawat Tun M ... apa kes bawa budak tahfiz tengok wayang yang melalaikan mereka?

Quote haryatie 11-11-2019 11:40 AM
salah ke budak2 tu tengok wayang
aku rasa ok  jer kut..sesekali hiburkan hati dia org
yg pakwe, makwe tengok wayang ok pulak
parents pun ajar ank2 tengok wayang dr baby lagi tu ...ok ke pulak
ke hari tu dari pagi smpai tutup mata nk tido kena berselawat jerk
Quote Boomibulat 11-11-2019 11:51 AM
Cuba test hafalan bdk2 tahfiz tu..kut2 dh x blh hafal lps tgk wayang dan mkn kfc..
Quote mixed 11-11-2019 11:51 AM
prizadane replied at 11-11-2019 11:24 AM
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la...  ...

yg kutuk tu guna account kakak nya ke bini
sb kinah ada post kt igs nak report polis
terus yg komen tu post kt igs minta maaf
rupanya org lelaki yg mcm kepala senget sikit
mungkin sb kesan acident yg komen kt ig kinah
tulis 'motif post' panas terus kinah
Quote matchstick 11-11-2019 11:54 AM
DARSITA: bawa lah jenjalan muzium AlQuran di Putrajaya, tak pun ke Putrajaya melawat Tun M ... apa kes bawa budak tahfiz tengok wayang yang melalaikan mereka?


Ke Putrajaya melawat Tun M supaya budak2 tu ingt mati ka
Quote nooriesz 11-11-2019 12:02 PM
netz ni suke sgt besarkan isu yg ntah hpe2..  biar laa die nk rai kan ank2 tahfiz cmtuu.. berdosa ke berpahala ke lantak kn die kt sne
Quote umbut 11-11-2019 12:36 PM
Budak tahfiz x leh tgk wayang ke... dosa sangat ke... budak2 pun nak seronok..
Quote mawarputih2612 11-11-2019 12:39 PM
zaman socmed ni semua orang suka kecam mengecam kan.
kes dia ni sbb dia up kan dia bwk g tgk wayang
mungkin hari lain dia  buat amalan lain pulak kita taktau.
sebab tu aku suka lagi berforum drp di socmed sana.
banyak menaip terus tanpa fikir
dan mengecam di page artis tu direct pulak
Quote helicornia 11-11-2019 12:42 PM
menyucikan dosa ke sis
Quote matseh 11-11-2019 12:44 PM
Salah la. Sbb Tahfiz. Cer budak2 Hendry Gurney. Mesti dapat tokoh celebrity paling prihatin.
Quote lasagna 11-11-2019 12:49 PM
aduhhhh.. sbrnya, buat baik ke buat salah ke, dah dia artis kan.. ada jer laa netizen nk kecam.
Quote bambimbom 11-11-2019 12:52 PM
tak salah pun dia nak bwk bdk2 tu tgk wayang.. filem melayu lg.. at least dia support industri dia.. dah tgk wayang siap blanje makan lg.. takyah la nak kecam sgt.. maybe bdk2 tu pergi lepas majlis maulidur rasul kat tahfiz dorang ke...

Lihat semua komen(108)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
13.346901s Gzip On
To Top