Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Didakwa Terlibat Kes Tipu Jual Beli Tanah Di Hulu Langat, Datuk Red Disaman!

21-11-2019 10:20 AM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 160

Nampaknya, ahli perniagaan Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red yang juga suami kepada penyanyi Adira sekali lagi berdepan masalah apabila dituduh terlibat dalam penipuan satu kes jual beli tanah di Hulu Langat, Selangor sehingga disaman.


Kredit foto: MStar

Menurut peguam mewakili mangsa, Bhavanash Sharma, mangsa telah membeli tanah melalui Datuk Red dan rakan perniagannya Shamshurina Suhaimi pada Januari 2016 termasuk menandatangani enam perjanjian dan membuat bayaran penuh sebanyak RM234,000 ke akaun syarikat Datuk Red.

Tetapi, sehingga kini nama tanah tersebut belum dipindahkan ke atas nama mereka.

Bhavanash juga mendakwa Datuk Red menggunakan peguam Sanisah Abdul Sani yang tidak memiliki Sijil Amalan Guaman sah dan firma guaman Iszam Kamal & Hazlan yang tidak dibenarkan beroperasi sejak Mei 2015.


Kredit foto: Carian Google

Lebih malang, Datuk Red dipercayai telah melakukan penipuan terhadap 120 mangsa melalui cara sama, kata peguam tersebut kepada mStar Online.

Susulan itu, Bhavanash Sharma yang mewakili salah seorang daripada mangsa telah membuat dua laopran polis pada 10 November lalu.

Khabar angin penipuan Datuk Red telah lama bertebaran sejak September 2017, tetapi tidak ada sebarang saman atau laporan polis difailkan ketika itu.




Jika benar kes penipuan ini, semoga mangsa-mangsa mendapat keadilan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 160
Komen

Previous : "Saya Tak Perasan Anak Ikut Dari Belakang" -Suami Lufya Tak Dengar Anak Jerit 'Daddy'

Next       : "Letihlah Banyak Masalah Lain Filem Tempatan"- Isu Netflix, Sharifah Amani 'Sound' Ahmad Idham?

Komen Terbaru

Quote miemiecha 27-11-2019 03:01 PM
Acikgomen replied at 27-11-2019 12:10 PM
Jgn2 family kazen acik tu tak
Acik dpt sebijik beg constance hermes kepunyaan sang isteri sb ...

ALAMAKKKK!!
adakah sama? sbb kuarga mureka mmg spesis suka mmberi, brg pemberian pun mek blh geleng kepala....
hehee, last mek tau kawan kpd kawan tu dah move on..
sakan mek menumpang berjalan atas tiket kekecewaan sheols..
hahahahha

oh, baidewai, tok bured ni mohon dpt pengajaranlah, sedap sgt tipu org tu..

Lain-lain Komen

Quote mixed 21-11-2019 10:24 AM
tak per tokbured adirot masih syg dan dahaga kan belaian mu bt salah pn dirot x kisah janji anak no.2 2020
Quote prettyuglybabe 21-11-2019 10:40 AM
so lepas ni adira proceed tak cerai?
Quote Orix 21-11-2019 10:41 AM
based on his attitude pun berita ni not a surprise pun.
Quote boojaat 21-11-2019 10:52 AM
Sebab ni kot adira mintak cerai aritu...
Quote anony-mous 21-11-2019 10:55 AM
No wonder kaya raya org yg kaya ni tp mcm xbuat apa2 mmg something wrong la
Quote doubleA 21-11-2019 10:56 AM
Memang dah lama pokok bergoyang dia ni penipu, baru sekarang naik kes. Gasak la di mahkamah. Seronok ke nipu duit orang apatah lagi orang tua kat ceruk2 kampung tu
Quote AshkieLa 21-11-2019 11:11 AM
ewww... patut laa dinding kotor pun tak peduli...
dah biasa makan hasil gitu... ehh tetibe
Quote Biabetik 21-11-2019 11:12 AM
Ni bukan takat dinding umah kotor, hati pun kotor makan duit x betul
Quote ReginaGeorge 21-11-2019 11:17 AM
Oh adira, look what you got yourself into {:shy
Quote gerbera.memopad 21-11-2019 11:27 AM
Bini-bini tetap masih sayang kan?
Quote jijilaaa 21-11-2019 11:33 AM
zaman skang melayu nak kaya kena jadi

1)artis
2)founder timbang kilo
3)scammer
Quote haruslah 21-11-2019 11:40 AM
tok red ni keja ape sebenarnya
siap ade dato lg koooo
Quote TerataiMelur02 21-11-2019 11:45 AM
Kne saman juta2 ke belas2 juta pun xpa sbb ada bini2 tokred tolong sorg sikit
Quote afie_m 21-11-2019 11:49 AM
emmm...demi masa depan anak2 x jadi cerai..keluar cita ni...masih nak lagi ke adira..
Quote Boomibulat 21-11-2019 12:11 PM
jijilaaa replied at 21-11-2019 11:33 AM
zaman skang melayu nak kaya kena jadi

1)artis

4)datuk(sng nk tipu org kg jual tanah)
Quote mieymiey 21-11-2019 12:22 PM
Sedap ker makan duit haram? Kesemua 10 anak tu ko bagi makan guna duit hasil tipu orang ker?
Quote etonjelita 21-11-2019 12:29 PM
Patutlah skrg ni terus tekan button agama... terus up diri muslimin yg beriman, tawaduk.
Quote AshkieLa 21-11-2019 12:31 PM
Edited by AshkieLa at 21-11-2019 12:32 PM
afie_m replied at 21-11-2019 11:49 AM
emmm...demi masa depan anak2 x jadi cerai..keluar cita ni...masih nak lagi ke adira..

teringat tengok gambar meloyakan tok red tak berbaju aritu...

pi sambar ust. hamadi jela adira... kalau ko suka laki yg kulit tanned cenggitu..
bujang pun bujang... ade tanah yg diusahakan lagi(tengok IG dia berkebun)..
bukan hasil menipu tanah orang sana sini mcm laki ko skang...

Quote umbut 21-11-2019 12:33 PM
Skrg camner dira.... proceed or full stop

Lihat semua komen(160)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top