Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Ingat Menyanyi Je Sedap, Mengaji Pun Lagi Merdu" - Alunan Haqiem Rusli Baca Al Quran Jadi Perhatian

21-11-2019 06:09 PM|natrahn| Komen: 42

Sebelum ini Haqiem pernah mengeluarkan kenyataan tidak akan memuatnaik foto bersama wanita yang tidak menutup aurat di akaun miliknya dan mendapat pujian netizen.

Terkini, penyanyi Haqiem Rusli sekali lagi mendapat perhatian warganet selepas tular sebuah video menunjukkan dirinya sedang membaca ayat suci Al-Quran ketika lewat malam.

Kredit foto: Instagram Haqiem Rusli

Video  itu dimuatnaik oleh seorang pengguna bernama @sapiksam_ baru-baru ini yang telah merakamkan video tersebut secara sembunyi.

"Tengah lena diulit mimpi, ingat kan apa yang terang tadi pastu ada bunyi orang mengaji. 

"Toleh adui segan rasanya. Waktu-waktu macam ni dia luangkan masanya dengan sang pencipta. 

"Allahu sorry @HaqiemRusli record senyap-senyap," tulisnya di laman Twitter.



Perkongsian itu telah mendapat pujian dan respon positif daripada peminat Haqiem yang rata-ratanya memuji sifat Haqiem yang sentiasa merendah diri.

Warganet turut berpendapat sikap tersebut perlu dijadikan contoh terutamanya kepada golongan anak muda. 






Amalan Haqiem Rusli ini wajar dicontohi kita semua kerana Al-Quran adalah bahan bacaan sepanjang zaman bagi umat Islam, petunjuk dan cahaya untuk kembali kepada jalan kebenaran. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 42
Komen

Previous : "Dah Hilang 45 KG Lepas Buang Perut" - Patutlah Slim, Michael Ang Dedah Rahsia Kurus

Next       : Kolaborasi Dengan Frozen, Netizen Hencap Rekaan dUCK Macam Tudung Pasar Malam!

Komen Terbaru

Quote Nham22 26-11-2019 09:32 PM
Hopefully lebih banyak dpt luangkan masa mengaji... Bbnu ni biar dekat dgn quran jua.. Sbb terlalu sibok kejar populariti... Kalau dapat seimbang mmg baguih... Tak tinggai solat pon dah cukup baguih dah tu...sbb jadual retis ni mmg ke laut selalunye

Lain-lain Komen

Quote sleepandream 21-11-2019 07:20 PM
abisla imej bad boy heols
Quote imanda 21-11-2019 07:42 PM
heol sememangnya jantan ofcoz la kena pandai ngaji, sok2 jd imam pd anak bini.
meol ttp xsuka heol sebab poyo psl depresssss
Quote Piramida 21-11-2019 08:15 PM
Bagus dik qiqi... teruskan...
Quote RatuDunia94 21-11-2019 08:19 PM
Iols ok jah dgn heols ni.. skrg heols pon dh byk improve..
Quote Kpoplovers 21-11-2019 08:23 PM
Alhamdulillah.. semoga  jadi contoh  kat artis lain..
Quote salmon-suki 21-11-2019 08:33 PM
Jadi lah humble ye..jgn acah2 depressed unless you have the proof..
Quote rayray28 21-11-2019 08:42 PM
Baguslaa tu..dunia akhirat kne seimbang..moga bawa perubahan lebih baik lg dlm diri
Quote LadyCarefree 22-11-2019 12:06 AM
Dia ni dari dulu xhabis2 nk tiru orng. Hafidz rosdi kena puji solat segala, dia pon nak jugak. Tp xnk la tiru direct, baca quran la. Hehehehe dasar lapar perhatian.
Quote LadyCarefree 22-11-2019 12:07 AM
imanda replied at 21-11-2019 06:42 PM
heol sememangnya jantan ofcoz la kena pandai ngaji, sok2 jd imam pd anak bini.
meol ttp xsuka heol  ...

Kita gang! Acah2 alim mcam dia sorang la tahu hukum ugama.
Quote Perawankota 22-11-2019 12:19 AM
Harap2 niat Di hati bkn utk menunjuk2
Quote Perawankota 22-11-2019 12:19 AM
Harap2 niat Di hati bkn utk menunjuk2
Quote hantamal 22-11-2019 12:45 AM
Muncul sudah acik pencuci pepet fmly azzam shah kepam bersama komen busuk hati beliau
Quote claudya 22-11-2019 01:25 AM
dia ni okay jela.. apa yang poyonya..
Quote seramado 22-11-2019 04:30 AM
Bgs dia ni{:love
Quote Kurex 22-11-2019 06:35 AM
tak sia2 minat kiki
Quote cicicumel 22-11-2019 07:43 AM
lepas ni jgn lupa upload tgh Dhuha plak. dan buat plak Umrah. x pon Haji terus.
Quote natrahn 22-11-2019 08:29 AM
Perawankota replied at 22-11-2019 12:19 AM
Harap2 niat Di hati bkn utk menunjuk2

amin...kawan dia yang rakam senyap2 dan up di twitter
Quote hantamal 22-11-2019 09:02 AM
cicicumel replied at 22-11-2019 07:43 AM
lepas ni jgn lupa upload tgh Dhuha plak. dan buat plak Umrah. x pon Haji terus.

Mmg heshe ngn fmly nkpi umrah pun nok lg brapa hari je lg..so siap sedia la tgk pic umrah heshe plak melata di news huhukkk
Quote polluxsstar 22-11-2019 09:48 AM
...yeaahh my boy.

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093756s Gzip On
To Top