Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tahniah! Izzah Dapat Semula Pingat Emasnya

10-12-2019 05:47 PM Komen: 22
Selepas pingat emasnya ditarik balik, kini atlet gimrama negara, Izzah Amzan boleh tersenyum kembali kerana ia akan dipulangkan semula kepadanya.

Memetik laporan Harian Metro, hal itu disahkan oleh Ketua Kontinjen Negara ke Sukan Sea (CDM) Datuk Megat Zulkarnain Omardin yang berkata, Izzah akan mendapat semula pingat yang dimenanginya dalam acara riben.

"Mereka bersetuju dengan klausa dalam buku peraturan Sukan Sea dan akan memulangkan semula.

Foto: Awani
"Selewat-lewatnya petang ini mereka akan menambah semula emas itu dalam pungutan pingat negara," katanya. 

Katanya lagi, Jawatankuasa Penganjur Sukan Sea Filipina (Phisgoc) menerima protes yang dibuat pihak kontinjen Malaysia. 

Ia sekaligus akan menambah semula pungutan pingat emas negara. Tahniah diucapkan! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote addved 11-12-2019 09:42 PM
Tahniah Izzah

Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 10-12-2019 03:13 PM
Edited by Boomibulat at 10-12-2019 03:20 PM

Ni sukan SEA ke sukan tadika..blh main2 ambk bagi balik plk..
Btw manis senyuman dik Izzah..
Quote Catpaw 10-12-2019 03:49 PM
Apooo   Layak digelakkan pilipin ni
Quote Artemesiaa 10-12-2019 04:57 PM
Syukur dapat juga akhirnya.  Harap yang lain yang turun buat bantahan kemenagan memihak kepada mereke juga.
Quote misuke 10-12-2019 05:22 PM
cepat la habis sukan sea ni.. paling bnyk mengarut.. tp yg lagi kejiss tu, puak2 indog dok nyemak kt ig astroarena tu.. dasar ummah low class hanat
Quote Count_Romanov 10-12-2019 05:25 PM
hendon dngn pilipin sesama hauk rupanya. xde spa yg terhauk, dua2 ter dan paling hauk
Quote Megikari 10-12-2019 05:27 PM
Filipin ni layak anjurkan sarkas je
Quote mbhcsf 10-12-2019 05:35 PM
Edited by mbhcsf at 10-12-2019 05:37 PM

sea games manila paling ntah ape2  daripada langkah depa menggugurkan jenis sukan, i.e sukan yang  taraf atau acara olimpik digugurkan sebab taktikal perolehan monopoli pingat oleh tuan rumah ,  diving depa gugur, gimrama  ntah apa ap biasednyer jury , macam macam, macam cerita when  1995 ke kat Manila...
lain kali negara yg macam seakan akan tak bersedia atau sub standard dari quality hospitality/ layanan professional , yg menyediakan prasarana sukan  yg ntah apa apa, tak payah

bagi aje negara yg world clas facilities yg anjurkan DENGAN SYARAT BIAYA depa pakat bagi 5 %   dari total. if not ban atheletes depa.

hahaaha
we win as one kaedahnya , apa apa punya temberang

sebab banyak benda tak professional lah kali ni.
yg i tengok ok so far

Malaysia, Spore
Quote mbhcsf 10-12-2019 05:37 PM
Megikari replied at 10-12-2019 05:27 PM
Filipin ni layak anjurkan sarkas je

buat sukanika traditional rumpun SEA  okay...yups
Quote mbhcsf 10-12-2019 05:39 PM
tak percaya sungguh Izzah and  Koi Sie yAn buat aksi gimnastik yg nice , smooth, graceful tetiba dapat rendah  yg 17.800 acara gelung tu  ya Allah....isk isk
Quote Kurex 10-12-2019 05:51 PM
pinoy putang ina ni memang keji sedari dulu.. setaraf dgn leluhur seberang
Quote nazzse 10-12-2019 07:32 PM
mbhcsf: tak percaya sungguh Izzah and  Koi Sie yAn buat aksi gimnastik yg nice , smooth, graceful tetiba dapat rendah  yg 17.800 acara gelung
tu  ya Allah.... ...


Tiap kali habis perfom mesti stress atlet malaysia..atlet dia senyum semedang tau boleh dapat markah tinggi.. Whateverlah menyampah tgok sea games kali, padahal every series I follow sebelum ni
Quote dua_chzy 10-12-2019 09:11 PM
Edited by dua_chzy at 10-12-2019 09:15 PM
Count_Romanov: hendon dngn pilipin sesama hauk rupanya. xde spa yg terhauk, dua2 ter dan paling hauk


Now everyone knows.
Quote KIM.K 10-12-2019 09:30 PM
Izzah so tiutt..
Quote umbut 10-12-2019 10:04 PM
Dulu kutukkkkk malaysia puak hendon.. haaaa.. ambik pinoy pulak.. ko ghaserrrr
Quote akies 10-12-2019 11:15 PM
Kejap bagi..kejap tarik balik.. pastu bagi balik
Nasib baik dik izzah dpt emas dia semula.
Quote anastasia7 11-12-2019 02:08 AM
Kalau x silap bantahan2 sepanjang sukan sea 2019:
1. Emas izzah (dapat balik)
2. Gimnastik artistik aparatus gelung. Atlet tuan rumah gitu2 je tp markah tinggi giler
3. 110m lari berhalangan lelaki. Malaysia, royzan ke siapa namanya, masa sama tp photofinish tunjuk kte 2nd
Quote Modngengade 11-12-2019 08:44 AM
Sukan pprt...x ada negara pun yg hadap nk jadi penganjur...buat kerana terpaksa
Quote RinIna 11-12-2019 12:22 PM
Macam tu pon boleh ka?? Ntah apa2... ingat bertanding rumah sukan sekolah ke?
Quote fushimi 11-12-2019 01:35 PM
sukan paling bodoh

bangang abadi betul penganjur kali ni

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.305092s Gzip On
To Top