Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Noralbaniah Kini Jadi 'Acik Cleaner' Tandas, Ini Respons Beliau

14-1-2020 10:35 AM|Oleh: intan| Komen: 217

Pelakon senior tempatan, Noralbaniah telah memuat naik beberapa keping foto memaparkan baju seragam 'cleaner' dan peralatan mencuci tandas di laman instagram miliknya.

Kredit foto: Carian Google

Noralbaniah ataupun nama sebenarnya Nor Albaniah Raffie mengaku menerima banyak pertanyaan daripada peminat dan rakan artis gara-gara aksinya memakai baju seragam tukang cuci tersebut.

Dalam posting berkenaan, aktres dan juga ibu kepada seorang cahaya mata ini berkata pekerjaan mencuci tandas bukanlah satu pekerjaan yang hina.


"Kecoh pasal post gambar pakai baju cleaner semalam. Ada yang call tanya, betul ke? Sebenarnya apa salahnya, sesiapa boleh post apa-apa pun," 

"Kalau saya cleaner, itu satu pekerjaan yang baik, halal. Kalau tak kerja, awak semua nak bagi duit ke? Susah, orang lagi kutuk," tulisnya lagi.

Bintang drama tempatan ini juga memberitahu dirinya bukanlah seorang yang bersikap hipokrit untuk sentiasa menunjuk kemewahan di media sosial.


Malah, ada juga pengguna media sosial mengakui pernah terserempak dengan Albaniah mencuci toilet, tetapi tidak sangka pula beliau merupakan seorang artis.


Kredit foto: Twitter

Apa-pun, apa salahnya bekerja sebagai pencuci tandas, janji halal kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 217
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Panggil Lu Punya Bos Turun!"-Aliff Aziz Mengamuk, Tunjuk Kemaluan

Komen Terbaru

Quote Nub_Bun 29-1-2020 03:55 PM
Edited by Nub_Bun at 29-1-2020 03:57 PM

Comel cucu sulung Albaniah!
[attach]491324[/attach][attach]491325[/attach][attach]491325[/attach]

Lain-lain Komen

Quote KucingBiru 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 dibayar around RM6. Kalau 12 jam kerja, sehari dah dapat RM80 lebih kurang. Lagi banyak dari kfc or mcd bayar. Dan kerja tak seteruk keja fast food chain.

Sebab tu ramai part time housekeeper ni bebudak student dari Indonesia, ingat cikai cikai ke hotel housekeeper tu, some master and phd student yang buat part time tau. Sebab tu ada yg boleh speak english very well.
Quote nuralisa 14-1-2020 10:41 AM
so sbnrnya dia cleaner ke atau berlakon jd cleaner?
Quote Meiizu 14-1-2020 10:45 AM
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

wahhhh banyak tu ..nanti i nak bagitau orang lain,nak malu apa kan
Quote MadameOnion 14-1-2020 10:51 AM
keja cleaner kat malaysia , hina okay..kalau kat europe takpa..hahahahaha
Quote cap_ayam 14-1-2020 10:52 AM
Takpe janji kerja halal.
Quote NazRysha 14-1-2020 11:02 AM
betul2 jadi cleaner atau berlakon drama ni?
sayang la dia ni okey apa ambik berlakon jadi mak2
Quote zaziot 14-1-2020 11:04 AM
sekurang2nye dia gunakan tulang empat kerat dia utk bekerja cari nafkah rather ni xkeje ke hulur ke hilir mtk simpati derma
Quote September14 14-1-2020 11:06 AM
Aku tgk dia ni mcm sebaya tokti
Quote chandrahusin 14-1-2020 11:10 AM
MadameOnion replied at 14-1-2020 10:51 AM
keja cleaner kat malaysia , hina okay..kalau kat europe takpa..hahahahaha

jadi cleaner kat belah2 eropah
boleh siap viral lagi kat sini

anyways kakak ipar aku pnh ikut abg aku further study kat Leeds
dia boring takde anak masa tu
dia jadi acik cleaner
gaji byk & lps tu boleh je duduk semeja ngeteh dgn ceo & org2 atas ofis
happy sgt dia, mlm pegi kelas English
Quote shark_eow7 14-1-2020 11:12 AM
aku sebenarnya terfikir jugak kalau dah tua nanti nak jadi cleaner je kalau dah lepas bersara.. hehee
Quote Duta lover 14-1-2020 11:16 AM
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

Mak aqish da bole start apply da ni..masyuk.
Aqish tu bukan baby lg nk kene jaga 24 jam. Bole je g hosp sndiri naik grab ke apa smntara maknye cuci toilet.

Yela..drpd meminta2 kat bersamamu..wpun ada kudrat lagi
Quote kisahkeaku 14-1-2020 11:18 AM
eh cleaner part time pun ada kat spore tu.sbb i kenal sorg ni,penah keja cleaner utk mrt.keja tgh mlm smpi subuh.masyuk jugak katanya mampu amik alza lps 6 bulan.ko ghasee....
Quote lampu_liplap 14-1-2020 11:20 AM
Haruuusss lunch kang pg carik albaniah kt terminal....
Quote Mizlyn 14-1-2020 11:21 AM
kalau gaji cleaner ni lagi masyuk dr berlakon why not kan.. kerja mulia...

ok k.limah pun dah boleh apply kerja ni...takde la meratip tak de job 6 bln
Quote mamaneesa 14-1-2020 11:24 AM
bagus la dia ni...usaha jgk kerja, dr duk meroyan ckp xde job, xde production nak ambik org tua, bla bla bla. cleaner pun kerja yg halal...okla tu. semoga trus dimurahkan rezeki ye acik noralbaniah.

suka tgk dia berlakon dgn mustapa kamal dulu tu...
Quote Kurex 14-1-2020 11:25 AM
aku pernah kerja cleaner dgn kerja kilabg.. member aku pun lari..

bila aku dah kerja tetap dgn gaji yg wowww!!! member datang mintak aku belanja, mintak pinjam duit utk tolong dia settle hutang mlm dia..

tu pun ada orang kata aku miskin tak productive lagi..
Quote ina_na 14-1-2020 11:26 AM
OK la dia keje kan.. Dr mminta2.. Tp dia ni mmg kuat.. Lps anak n suami dia meninggal eksiden.. Dia blh bangkit blk.. N biasanye kalo keje yg org nampak cikai2 ni.. Kwn2 di tempat keje lebih berperikemanusiaan n lebih menjaga kwn2 sekerja
Quote Xim 14-1-2020 11:30 AM
KucingBiru replied at 14-1-2020 10:38 AM
Untuk yang tk tau, kerja cleaner ni, agak best jugak. Cleaner di KLCC sejam dulu dalam tahun 2005 di ...

Toilet kat situ pn rasenye x la kotor pun kan sbb mhl n berbyr
Quote Xim 14-1-2020 11:32 AM
Kurex replied at 14-1-2020 11:25 AM
aku pernah kerja cleaner dgn kerja kilabg.. member aku pun lari..

bila aku dah kerja tetap dgn g ...

Pedulikkan la kurex . Ape nk lyn sgt org kate kt miskin . Yg ckp gitu semua fahaman atok tun kt je

Lihat semua komen(217)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top