Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Suka Buat Lirik Lucah, Miming, Downgrade Wanita - K-Clique Dibanding Dengan Malique

16-1-2020 03:07 PM|Oleh: Saiful| Komen: 123

Kumpulan hip hop K-Clique semakin terkenal dan mendapat perhatian penggemar muzik di Malaysia.

Lagu-lagunya sering menjadi siulan anak muda. Namun, ramai juga yang mengkritik kumpulan ini atas beberapa faktor.


Foto: IG

Malah, ada netizen yang mebandingkan mereka dengan Malique.

Ikuti thread ini seperti yang dipetik dari Twitter Amirul Ruslam.

Secara ringkas, lirik kumpulan ini 'acah macam dah lejen, selalu miming, lirik lucah dan merendahkan kaum wanita'.


Kredit: Twitter

Pengguna ini juga pelik mengapa kaum wanita obses dengan kumpulan tersebut.

Bukan itu sahaja, dia mendakwa yang dirinya sedih apabila mendengar budak sekolah menyanyi lirik lucah tersebut.


Kredit: Twitter

Mungkin ada betulnya juga apa yang dikatakan.

Lagu boleh mempengaruhi perangai dan pemikian orang yang mendengar.


Kredit: IG

Mungkin luahan ini boleh dijadikan sebagai kritikan yang membina.

Apa pendapat anda? Okey ke tidak lagu-lagu K-Clique? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 123
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Datuk Seri Siti Nurhaliza Sedia Timang Anak Kedua

Komen Terbaru

Quote aiva 24-1-2020 11:29 AM
Tunan replied at 18-1-2020 09:38 AM
amboi backing nampak
yg lirik lucah part mk dalam haa tepuk meerfly
takpe ke. mk tu bawa nama k. ...

of course leri suka Noki

ok bye

Lain-lain Komen

Quote AwanCikDania 16-1-2020 03:22 PM
Suka lagu k-ckique
Mimpi feat Alif je
Yang lain tak layan. Betul lah lirik ada unsur2 ganas dan lucah.
Quote duri_durians 16-1-2020 03:26 PM
rasanya rapper malaysia baru mmg lebih kurang tu bahasa dan gayanya.

dorang bangga. bak kata dorang hidup rapper mmg mcam tu. raw n rough n rare
Quote per706 16-1-2020 03:27 PM
Edited by per706 at 16-1-2020 03:28 PM

Finally ade.gak yg berckp.pelik lagu lucah x cukup sifat bley kuar kt mainstream. Yg pomfuan, gelabah t*t*k menggeletis minat. Pdahal lagu dorang downgrade ko je deqqqqq.....
Quote miss_strangers 16-1-2020 03:32 PM
Mmg lirik dia kurang sopan pon utk certain part. Betulla kata tok sir ttg lagu2 skrg..teringat lagu tok sir tanya sama itu hud hud. Even lagu simple tapi lirik penuh berseni. Siap menang AJL lagu tu.
Quote mieymiey 16-1-2020 03:33 PM
Kejap lagi iols buat thread kat twitter bandingkan Joe dengan Malique. Agak-agak si sepol ni cedok tak masuk porem?
Quote husna_amal 16-1-2020 03:44 PM
Malique tu dulu pun ada unsur lucah dalam seni dia. Tak payah agungkan artis2 ni sangat.
Quote taji2906 16-1-2020 03:50 PM
mieymiey replied at 16-1-2020 03:33 PM
Kejap lagi iols buat thread kat twitter bandingkan Joe dengan Malique. Agak-agak si sepol ni cedok t ...

cer la try buat.. mungkin si sepol-curi ni cedok jadi thread..  ehh, sepol-cari. typo plak
Quote dua_chzy 16-1-2020 04:02 PM
Yang puja2 Malique ni, memang hidop zaman Too Phat mendunia ka? Atau bbnu fefeling kertu?
Quote salamon 16-1-2020 04:07 PM
Mmg lucah pon lagu deyeols..tp sesetgh karat sangkak ni xhabis2 nk mengidolakan si malique ni smpai mperkecilkn bakat rapper lain.ye la heols sorg je rapper teragung di planet ni
Quote Kurex 16-1-2020 04:08 PM
balik2 screenshot twitter. tak natrah, si sepol..
amirul ni sape? macam helok..
Quote ReginaGeorge 16-1-2020 04:11 PM
Ehhh nanti ada karat boboi marah uols kutuk2 k clique malique walau muka pecah tp kau tak boleh pecah lit dia
Quote bukannonones 16-1-2020 04:34 PM
Sedap je lagu lagu k-clique ni. Aku mmg layan lagu lagu dorang sebab catchy. Sebenarnya lirik yg lucah tu semua dari mamat MK tu. Tapi dia la ahli paling budak budak perempuan ni angaukan sbb hesnem sikit la dari yg lain hahahaha.

Ahli kclique lain ok je lirik, takde melucah.  I like Tuju and Noki.
Quote Xim 16-1-2020 04:36 PM
Tgk rupe diorg la . Seiring dgn pemikiran . Busuk
Quote mizruncing 16-1-2020 04:36 PM
mmg pn. so over sape yg mengidolakan dorang ni
Quote dua_chzy 16-1-2020 04:39 PM
bukannonones replied at 16-1-2020 04:34 PM
Sedap je lagu lagu k-clique ni. Aku mmg layan lagu lagu dorang sebab catchy. Sebenarnya lirik yg luc ...

Tuju tu 10x ganda lagik bagus dari MK, Joe Flizzow pun puji tapi awek sangkak gersang tetap idolakan MK.
Quote lasagna 16-1-2020 04:42 PM
mieymiey replied at 16-1-2020 03:33 PM
Kejap lagi iols buat thread kat twitter bandingkan Joe dengan Malique. Agak-agak si sepol ni cedok t ...

iols pasti! itu jer si sepul ni bleh ceduk cerita2 hot. malas kan.

Quote tensic~ 16-1-2020 04:45 PM
Aku tak kenal k klik bagai ni.. bila baca lirik ni aku rasa macam babi perangai. Jo flizo batak jayz pun takde lirik lucah melayu mcm ni.. eh baru perasan tunang joe mcm beyonce ek
Quote inspiro92 16-1-2020 04:50 PM
Iolls is too old to listen & enjoy these kind of crap & shitty music.
Quote miemiecha 16-1-2020 05:03 PM
mek xtau pun lagu group ni, mebi pnh dengor lah kot, tp mek seyes x tau.. malique tu mmg mek dengor sbb lirik di ammg lain mcm m nasir..
tapi mek kenal yg nama whuut2 tu je, entah ngape org kabo dia baik etc..
tp pd mata mek, dia nmpk boya.. eh..
hwaaaaa

Lihat semua komen(123)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.586931s Gzip On
To Top