Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kami Bukan Khadam Bini" - Lelaki Kesal Isteri Suruh Basuh Pinggan Sendiri

13-3-2020 10:56 AM Komen: 115


Kehidupan berumah tangga ada pasang surutnya. Dalam melakukan tugas-tugas di rumah bukan hanya isteri sahaja, suami juga perlu turut serta. 

Pasangan berkahwin perlu peka untuk memulakan kerja dalam segala hal, barulah makin serasi dan bahagia.

Namun begitu, perkongsian sebuah kelab yang agak terkenal di laman F@cebook menceritakan sebaliknya.

Si suami berasa kesal kerana isterinya suka mempertikaikan sikapnya yang tidak mahu membasuh pinggan sendiri setiap kali selepas makan. Tidak mahu dikhadam-khadamkan bini katanya lagi. Tak sesuai!

Malah si suami turut menyatakan bahawa mereka lebih sanggup membuat kerja berat daripada membasuh pinggan. Sampai macam tu sekali!

Hantaran ini mengundang perdebatan netizen.

Kalau malas basuh pinggan, boleh makan guna straw...



Sebiji pinggan pun nak berkira?



Mintalah isteri sediakan tempurung kelapa dan daun pisang hari-hari...


Sorry bro, aku tak setuju!...
Kredit foto: Facebook Kisah Rumah Tangga

Fuh. Isu basuh pinggan ni sensitif rupanya. Setakat basuh pinggan sebiji apalah sangatkan berbanding perkara dan pengorbanan lain yang dibuat isteri.

Bertolak ansurlah, pasti ada kehangatan dan kebahagiaan dalam rumah tangga anda.

Lelaki ialah pemimpin bagi perempuan oleh kerana Allah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (perempuan), dan kerana lelaki telah menafkahkan sebahagian daripada harta mereka - Surah an-Nisa, ayat 34

Semoga bermanfaat.- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
8
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
2
0
0
Komen: 115
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MarryPottet 23-3-2020 01:20 AM
Jantan haprak ni dari kecik sampai ke besor dah biasa khadamkan mak dia. Pastu lepas kawen bini pulak dikhadamkannya
Kata boleh angkat barang berat dan buat kerja berat. Tapi pinggan sebiji yg ringan tu pon tak larat nak diangkat bawak ke sink and basuh
Eloklah kalau jantan haprak camni makan kat kedai hari hari for every single mealtime. Sebab makanan kat kedai kan banyak letak msg. Pastu bila dah sakit akibat keracunan msg dlm badan bini buat bodo je takyah jaga. Bagitau je kat laki ni bini bukan untuk dikhadam khadamkan oleh laki

Lain-lain Komen

Quote djzara81 13-3-2020 11:03 AM
Laki ni masa kecik mayb dah dibiasakan x basuh pinggan pas mkn. Ntah2 tgk apak dia x basuh & mak dia yg dikhadamkan. Ntah pape la laki camni.
Quote zulka 13-3-2020 11:05 AM
aku bukan takat basuh pinggan, kuali, periuk,kain baju, spender bini,anak semua aku basuh tak merungut pun
Quote margo20 13-3-2020 11:09 AM
Nsib baik husband boleh basuh pinggan basuh baju je dia taknak {:full {:full
Quote nuryakmal 13-3-2020 11:13 AM
bagi daun pisang je da. lepas makan buang terus. dasar pemalas. i salah kan mak bapak yg raise babi ni sampai jadi macam ni.
Quote copy_paste 13-3-2020 11:13 AM
aku mmg letak je la kat singki,x basuh pun,pe guna ade SIL kat rumah kalau keje pun xleh buat,
kalau x suka boleh berambus
Quote tagas 13-3-2020 11:15 AM
baik mampos je bro

bertangunjwb la sikit
Quote Ladybird910 13-3-2020 11:18 AM
Pada aku xde issue sgt pon..ni lebih kpd dh lama xdpt je ni..so melarat laaa.hahahaaa
Quote supermum 13-3-2020 11:22 AM
copy_paste replied at 13-3-2020 11:13 AM
aku mmg letak je la kat singki,x basuh pun,pe guna ade SIL kat rumah kalau keje pun xleh buat,
kala ...

Kau rare case nok ahahaha bukan setakat pinggan mangkuk, baju seluar semua ko baling kat muka dia suruh basuh sekali hahaha guna tgn
Quote prettyuglybabe 13-3-2020 11:22 AM
kat kedai eco ada jual plastik shell out tu.
hampar je atas meja or lantai, pastu cedok nasi lauk sekali siap..
jimat pun jimat..
satu plastik boleh guna satu family..
sapa last makan angkat pi buang..
Quote rospinki 13-3-2020 11:24 AM
janganla para isteri yang baru kawen setaun jagong mula tunjuk taring. fasa pertama ledua perlukan sikap toleransi. jgn sebab pinggan jadi pergaduhan. kalau kena jenis kaki clubbing kaki pukul tak berbaloi begaduh psal tal basuh pinggan. syukur dapat suruh angkat tong gas petiais tong dram segala tong dari menyakitkan hati. tak basuh pinggan je kot..nape takut tangan kasar ke basuh pinggan laki? ish ish
Quote copy_paste 13-3-2020 11:27 AM
supermum replied at 13-3-2020 11:22 AM
Kau rare case nok ahahaha bukan setakat pinggan mangkuk, baju seluar semua ko baling kat muka dia  ...

xde la aku baling kat muka,letak dlm bakul baju je,pepandai la org pompuan uruskan...
aku xde masalah nk bantu bini,tapi aku xde privcy jd aku mcm mamat yg diceritakan tu lah,

kalau keluarga aku mcm org lain setakat anak bini xde hal,bantu membantu tolak ansur semestinya,
tp skrg ni aku goyang telo je lah hahahahaha, tolong buat kerja yg berat2 je mcm mamat tu ckp
Quote ellejo 13-3-2020 11:33 AM
dulu masa awal2 kawen macam tu la laki aku. pinggan susah betul nak basuh. dah biasa kat rumah sebelum kawen ada bibik.
then weols masa pindah rumah baru weols beli dishwashing machine tu. settle masalah.
more time for myself, more time nak berporum
Quote cik_kuntum36 13-3-2020 11:35 AM
dasar pemalas laki ni... basuh pinggan sebijik jek pun... tu pun ko nak meroyan... tu la mak ayah xajar dr kecik... da besar menyusahkan bini plak... xbertanggungjawab lgsg...
Quote Jonijonet55 13-3-2020 11:38 AM
Mcm mak mertue aku.die slalu cakap prmpuan jgn memerintah suami.. Jgn bg laki buat keje.. Aku tgk smpai ke tua anak2 die sume kene tido je.. Die smpai ke tua kene buat sume keje.. Laki aku wlpn anak die, aku xkn basuh pinggan die kalau die xbasuh... Last2 laki aku byk bende die xreti.. Nak drill dnding takut, nak pasang wallpaper takut.  Sume aku buat.. Dh mcm laki dh aku.. Sekian crite aku..
Quote Rogue98 13-3-2020 11:44 AM
Melampau statement dia ni. Suruh duduk luar nanti padan muka.
Quote mamapea 13-3-2020 11:45 AM
laki mcm ni mmg x harus dibuat laki...
Quote Guccibamboo 13-3-2020 11:45 AM
Lelaki bodoh mcmni sepatut xyah kawen
Quote miss_strangers 13-3-2020 11:46 AM
zulka replied at 13-3-2020 11:05 AM
aku bukan takat basuh pinggan, kuali, periuk,kain baju, spender bini,anak semua aku basuh tak merung ...

Calon suami idaman ni.
Quote bobo_beck 13-3-2020 11:47 AM
ala.. no isu la.. tolak ansur la.. bkn ssh pun... mcm cite p ramli gaduh mlm2 pasal cuci berak anak..

Lihat semua komen(115)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top