Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Seram: Tetamu Tak Diundang Bergurau Sakan Dalam Bengkel Motor

16-3-2020 09:49 AM|Oleh: rikuren| Komen: 17


Bila sebut pasal terjumpa atau ternampak hantu, pasti merinding bulu roma dibuatnya. 

Menerusi Facebook Orang Kota Tinggi, seorang individu berkongsi beberapa rakaman video aneh di sebuah bengkel motor di Pasir Raja Kulai, Johor. 

Video berdurasi lebih kurang 3:00 minit itu menunjukkan satu keadaan di mana makhluk halus tersebut sedang menjatuhkan beberapa barang yang berada di dalam bengkel berkenaan. 



Selain itu, makhluk ini turut menggoyang-goyangkan beberapa barang yang digantungkan di bengkel tersebut. Suka bergurau!



Dalam video lain, sebuah kerusi turut bergerak ke hadapan sebaik sahaja individu yang merakam kejadian itu menyeru makhluk halus tersebut untuk menjelma dan keluar dari bengkel mereka.



Video yang dimuat naik di FB itu mendapat pelbagai reaksi dan komen lucu daripada netizen kerana keberanian individu tersebut.


Kredit foto: Facebook Orang Kota Tinggi

Zaman sekarang ni, hantu pun suka bergurau dengan manusia. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
2
0
0
Komen: 17
Komen

Previous : Kurangkan Atau Anda Akan Menyesal Seumur Hidup!

Next       : Doktor Malaysia Kongsi Suasana Kawasan Saringan Covid-19, Bertugas 12 Jam Sehari

Komen Terbaru

Quote bintangct 17-3-2020 12:25 AM
kivio replied at 16-3-2020 07:32 PM
Kahkahkah
Bang megat oi yang buaian sendiri tula paling tak seram haha

mmg la tak seram tp nmpk real
tp kalau ko sorg je ada kat taman permainan tu then tiba2 buaian tu bergerak agak2 ler hehe

Lain-lain Komen

Quote noor2 16-3-2020 10:08 AM
...terus teringat yiutuber helmhijo yg mental layan hantu. .....
Quote Andyscenes 16-3-2020 10:33 AM
zaman skrg. hantu yg takut dgn org hahah..
Quote salmon-suki 16-3-2020 10:53 AM
Hantu majuk sbb tokey xnak tlg dia laa tu..sensitip ini hantu{:smile
Quote mizruncing 16-3-2020 11:02 AM
uikkk fake video ke ni? berani nyaa tukang rakam. hantu pon bosan kena dok bengkel lama2. keluar kang kena covid plak
Quote bintangct 16-3-2020 11:04 AM
kenapa aku rasa vid dia semua tipu?
1st vid - brg jatuh tp amik pic cover dgn rim
2nd vid - ala benda tergantung tu mcm ditarik2 dr bawah.. nape tak g dkt2 rakam
3rd vid - kerusi mcm kena tarik atau dia tolak je

tak seram pun

Korg penah tgk buaian bergerak sendiri tak.. yg tu nmpk real
Quote makneng 16-3-2020 11:08 AM
Marketing nak promote bengkel ke dekkkkkk....
Quote sarah82 16-3-2020 11:26 AM
Dah ckp.. Amboi mcm tak ada semangat.. Mmg la makhluk tak berfaedah flip hair je la..
Quote husna_amal 16-3-2020 11:28 AM
Beraninya dia siap ajak sembang lagi dengan mahluk halus tu. Mungkin dah biasa hadap gangguan ni kot.
Quote elzy 16-3-2020 11:50 AM
Kalau betul memang berani mamat ni.
Andai video ni sengaja dibuat2 memang mengundang maki.
Quote RatuDunia94 16-3-2020 01:55 PM
Try harder... so fake
Quote Cikembok 16-3-2020 01:55 PM
Elehhh tipu jer kannn
Quote esbok 16-3-2020 01:59 PM
Kadang2 bila kau dah menyampah dia main sakat2 mmg dah takde rasa apa
Quote Cassieopeia 16-3-2020 04:52 PM
rajin plak makhluk tu main2 dgn dia ye
Quote Cumikucingku 16-3-2020 05:14 PM
Klu abg pomen nak buat fake vid rasanya dia pakai seluar kot..

Ni dia pakai tuala.... mcm dia pun xready benda tu nak jadi...

Tp klu abg pomen main2 ramai yg doakan betul2 jd nanti.
Quote any42 16-3-2020 06:16 PM
nk kata seram xla seram sgt tp klau bdpn dgn stuasi gni lri xckup tnah jgk. klai btul braninya org tu rakam2.
apasal hntu singgah bengkel. mninggal msa otw nk baiki moto ke
Quote kivio 16-3-2020 07:32 PM
bintangct replied at 16-3-2020 11:04 AM
kenapa aku rasa vid dia semua tipu?
1st vid - brg jatuh tp amik pic cover dgn rim
2nd vid - ala be ...

Kahkahkah
Bang megat oi yang buaian sendiri tula paling tak seram haha

Quote bintangct 17-3-2020 12:25 AM
kivio replied at 16-3-2020 07:32 PM
Kahkahkah
Bang megat oi yang buaian sendiri tula paling tak seram haha

mmg la tak seram tp nmpk real
tp kalau ko sorg je ada kat taman permainan tu then tiba2 buaian tu bergerak agak2 ler hehe

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top