Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Suami Vivy Yusof Tak Kenal Nama Sayur Dalam BM, "Awak Orang Nismilan Kot!"

28-3-2020 01:30 PM Komen: 195



Di sebalik kekecohan para isteri memaparkan aksi suami masing-masing yang tidak mengenali sayur-sayuran, nampaknya Vivy Yusof menjuarai carta.

Bak kata warga Twitter, suami orang lain cuma tertukar antara jenis barang basah yang kelihatan hampir sama, tetapi suami Vivy pula bukan saja tidak kenal tetapi tidak tahu namanya dalam Bahasa Melayu!

Ig

"What is kunyit hidup, kucai and kobis?"

Ianya membuatkan Vivy terpaksa menghantar gambar setiap jenis bahan basah tersebut.

IG

Perkongsian itu menghiburkan para pengikutnya di Instagram tetapi tidak di Twitter kerana mereka berpendapat itu hanyalah perbualan yang direka-reka demi meraih perhatian. Jika ia benar sekali pun, nampaknya Fadza sangatlah 'orang puteh'.

IG

Maka, ramailah yang mengecam Vivy dan suaminya yang konon tidak memahami Bahasa Melayu sedangkan Fadza sendiri orang Negeri Sembilan, tidak faham Bahasa Melayu langsung?

Ig

Apatah lagi persamaan antara kobis dengan 'cabbage' begitu ketara. Jika tidak boleh mengaitkannya, memang Fadza antara yang 'bimbo' kata mereka.


IG

Lebih ramai menyatakan itu adalah perbualan yang direka kerana banyak yang boleh dipertikaikan seperti mengapa Fadza sendiri tidak membuat carian berbanding bertanya Vivy dan banyak lagi. Apa pun, ia tetap menghiburkan para pengikutnya berjumlah 1.8 juta. Jadi, ketepi semua suami yang lain kerana suami Vivy lebih melucukan dan keliru.-CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
3
0
0
Komen: 195
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jejarihalus 29-5-2020 11:57 PM
Edited by jejarihalus at 30-5-2020 12:01 AM

Muka macam belacan bakar,cehh Ada hati tak pandai cakap melayu..ehh mak ko tu aku tgk elok ajer duk cakap melayu..perasann

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 28-3-2020 01:34 PM
Musti tak tertukar antara dildo dan dodol kan? Lagi2 gayah burit
Quote Catpaw 28-3-2020 01:39 PM
Suami vivy lebih melucukan? Salah taip ya, lebih meloyakan acah2 tak reti sepatah haram BM
Quote bondeh 28-3-2020 01:42 PM
Ingatkan nak tulis "nampaknya suami Tinbo lebih bangang tahap pokemon antara suami2 lain" gituhhhh
Quote ellejo 28-3-2020 01:42 PM
muka jawa lahir malaysia tak reti cakap BM.
cuba dm dia cakap pukimak betul. kalau dia marah maknanya dia paham BM lol
Quote fliphair8 28-3-2020 01:44 PM
Mencapub je le keje 2 ekor ni....
Quote beta_carotene 28-3-2020 01:45 PM
ni bahan carutan meols harini

sial kau laki bini.. gi duduk UK sana
Quote Cassieopeia 28-3-2020 01:49 PM
lawak komen kak jah sg dua tu
Quote MeghanK 28-3-2020 01:51 PM
alahai bimbo is the new trend kata nya..nampak cute kata nya

sumpah meluat rasa nak muntah
Quote sharlenetexas 28-3-2020 01:52 PM
Sampai bila la nak jual life style acah2 bodoh is cute. Lama2 orang bosan
Quote sharlenetexas 28-3-2020 01:53 PM
Try hard sangat tinvy
Quote Kurex 28-3-2020 01:54 PM
Hidung pesek gitu acah tak slreti bahasa kebangsaan??? Keymark!!!
Quote jejaka_hensem 28-3-2020 01:56 PM
Kan dorang dah labelkan nama2 sayur kat pack/rack sayur2,barang tu.

Boleh je baca nama2 sayur tu kalau tak kenal pun?

Quote ellejo 28-3-2020 01:57 PM
beta_carotene replied at 28-3-2020 05:45 AM
ni bahan carutan meols harini

sial kau laki bini.. gi duduk UK sana

fadza tu mmg UK born and raised ke?
belajar je kat sana kan? tak ambik spm ke kat malaysia?
Quote jejaka_hensem 28-3-2020 01:57 PM
Buqt lelaki2  hensem luar sana,jgn malukan golongan2 lelaki yg hensem yach.
Quote kaseh80 28-3-2020 02:02 PM
Amboi Mat Dan yg baru duduk Malaysia pung blh cakap bahasa malaysia
Dgn fasih sekali siap dgn slang ganu

#PERASAN MUCH

KONON ELIT LA TIN VIVY LAKI TAK BLH CKP MELAYU
Quote Meiizu 28-3-2020 02:08 PM
KIM.K replied at 28-3-2020 01:34 PM
Musti tak tertukar antara dildo dan dodol kan? Lagi2 gayah burit

Bahaahhahhahah mohon laki bini alert
Quote Meiizu 28-3-2020 02:11 PM
ai rasa dia buat cite je nihhh...hidden agenda nak bajet takkenal sayur in bahasa menunjukkan diorang original dari london ahhahaha  
Quote beta_carotene 28-3-2020 02:19 PM
ellejo replied at 28-3-2020 12:57 PM
fadza tu mmg UK born and raised ke?
belajar je kat sana kan? tak ambik spm ke kat malaysia?

manusia tersial laki bini.. xkira la belajar n raised kat mana... sejenis sialan
Quote KIM.K 28-3-2020 02:22 PM
Meiizu replied at 28-3-2020 02:08 PM
Bahaahhahhahah mohon laki bini alert

Dodol usap2 tak naik. But gayah suka dua2 pasal 10 inci ada stok simpan kat rumah

Lihat semua komen(195)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top